Dobavni roki avtomobilov

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik ginek pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Zraven Grip Controla so all seasong gume. Jasno je, da imajo oznako M+S in sežinko, ampak so pa all season in ne zimske.

Spet en ko ni videl niti avta, niti pnevmatik. Ja upal sem na all season, dobil pa zimske.

A zate so Michelin Alpin Agilis, all season???
bonk.gif

http://www.michelin.co.uk/tyres/michelin-agilis-alpin

ker še za MIchelin niso...
Pismo, vidva imata očitno delnice PSA. Pri nobeni zdravi pameti niso te zimske kramparce za poleti. Ja in bedna je neumnost proizvajalca, da dobiš poleti avto s takimi gumami.

Imel sem info da so all season gume gor. Očinto niso, oziroma: ker gre za gume za kombije tudi tele mariskje prodajajo kot all season (so precej bolj vzdržljive kot klasične zimske gume za osebne avte).

Imata ubistvu oba prav-na vseh osebnih vozilih so v primeru sistema Grip Control vozila opremljena s celoletnimi pnevmatikami, razen pri Expertu/Travellerju-tam pa je na voljo Grip Control samo v kombinaciji z zimskimi pnevmatikami (oznaka na gumi M+S ter snežinka).

da pa ne moreš naročiti vozila brez Grip Controla pa enostavno ni res... ali se nisi dovolj pozanimal, ali pa te je prodajalec nategnil oz. je imel tako vozilo ravno na zalogi, pa se ga je na tak način znebil.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Dejmo razčistit takoj, zakaj so gor kvazi all season/zimske gume: več ali manj zaradi marketinga:
http://www.mtl.si/sl/blog/item...l-sistemom.html
Je pa zadeva taka, po mojem mnenju: tukaj gre za zajeb prodajalca, ki očitno nima pojma kaj prodaja (lahko tudi proizvajalca, ki ne izobrazi dovolj prodajne sile), posledično je to pripeljalo do slabe volje.

Predvsem je zelo žalostno,da je prodajalec kljub nekajkratnemu preverjanju na vztrajanje kupca še vedno trdil nekaj,kar ni res...

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Uporabnik as21 pravi:
da pa ne moreš naročiti vozila brez Grip Controla pa enostavno ni res... ali se nisi dovolj pozanimal, ali pa te je prodajalec nategnil oz. je imel tako vozilo ravno na zalogi, pa se ga je na tak način znebil.

Kdo je rekel, da ne moreš naročit vozila brez Grip Controla? Jaz sem ga hotel imel. Avto je za ženo, bivamo sredi hriba, še 4x4 bi vzel, če bi ga imel. Ne moreš naročit Grip Control z letnimi gumami oziroma Grip Control pride izključno z zimskimi.

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
lahko greš legalno. ketne daš v prtlažnik...
drugače pa če si pred mano razložil, zakaj potem jočeš kak je esp pogojen z zimskimi gumami čeprav ni.

Zato, da v temo prihajo pametovat razni troli ala luka51 in še dodatno smetit z offtopicom... Ok, ni ESP, niti GripControl, to nič ne pomeni, kupil sem sistem za optimalno razporezanje navora gnanih koles glede na vozno podlago. A bo to zadostovalo?

Še nekaj, ko dam GripControl v položaj OFF, mi na armaturki izpiše "ESP system deactivated". Kaj sem zdaj izklopil, GripControl, obvezni privzeti ESP ali oboje?
cool-1.gif

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
Citat:
Uporabnik ginek pravi:
Citat:
Uporabnik as21 pravi:

Kdo je rekel, da ne moreš naročit vozila brez Grip Controla? Jaz sem ga hotel imel. Avto je za ženo, bivamo sredi hriba, še 4x4 bi vzel, če bi ga imel. Ne moreš naročit Grip Control z letnimi gumami oziroma Grip Control pride izključno z zimskimi.

in tako je edino prav-kaj ti pomagajo ne vem kakšni sistemi če imaš pnevmatike brez oprijema. če te pa boli da boš poleti vozil zimske gume, jih pa zamenjaj-tako kot bi storil 15.novembra. ne vem kaj pričakuješ-da se bo proizvajalec s paketi opreme prilagodil letnim časom? To je paket opreme in tak paket si kupil-je vse lepo specificirano na ceniku.
drugače je pa tudi pri PSA na voljo 4x4-predelovalec Dangel...

Slovenceljni smo čuden narod-pričakujemo da bomo imeli vse prilagojeno našim razvajenim ritkam.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik ginek pravi:
Citat:
Uporabnik as21 pravi:

No,najprej si trdil,da pri ESP-ju obvezno zraven pridejo zimske gume,potem se je izkazalo da gre v resnici za Grip Control,ker ESP je itak serijski
tongue-1.gif

(citat: "Še ena nepričakovana neumnost, avto je dobavljiv z ESP sistemom samo in izključno z zimskimi gumami")

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
V bistvu pričakujem prav to, ker v zameno dobijo konkreten denar in najmanj kar je, bi želel nek korekten odnos in prilagoditev stranki kjer se da. In to, da poleti dobiš avto z zimskimi gumami (ali obratno) je neumnost. Sploh ker niti na željo stranke ne naredijo nič. Ti imaš pač rad, da te nategnejo kot gumico, pa še plačaš jim zato, drugi pa bi radi storitev primerno vložku. Saj ni želel, da mu naredijo cabrio iz karavana madona. Samo gume primerne letnemu času je hotel, da se ne ukvarja takoj z nabavo in menjavo.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Iz konfiguratorja za Spaceturerja - vse javno objavljeno! Zdaj pa nehajte težit.

17" jeklena platišča s polnimi okrasnimi pokrovi in zimskimi pnevmatikami
17" jeklena platišča s polnimi okrasnimi pokrovi, sistemom GRIP CONTROL in zimskimi pnevmatikami (razen za BlueHDi 90 in BlueHDi 90 ETG6)
17'' platišča iz lahke litine
17'' platišča iz lahke litine s sistemom GRIP CONTROL in zimskimi pnevmatikami (razen za BlueHDi 90 in BlueHDi 90 ETG6)

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
Ubistvu lahko iz njegovih odgovorov vids, da so mu ponudili letne pnevmatike,pa so mu bile predrage. Ce pa kupis "zimski" paket poleti si si pa sam kriv. Ti na ceniku tocno pise kaj bos dobil...
Saj ce bi bil pameten,bi mu prodajalec tistim 800€ zapakiral v leasing pa bi mel mir.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Še enkrat - tovarniški avto pride VEDNO v tem paketu opreme z ZIMSKIMI gumami. Lahko mu je prodajalec ponudil dokup še letnih gum - to bi bilo normalno in to z vsaj 50% popustom na njihovo ceno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Zadnji teden ali dva iscem novega furgona.
Ugotovitve s spleta

En proizvajalec- uvoznik ima cenik za motorje ki jih eno leto ze sploh ni vec v ponudbi.
Drugi prouzvajalec ima konfigurator za osebna vozila, o dostavnih vozilih ne najdem na mobilni spletni strani nic pametnega. Kot da tega sploh ne bi proizvajali.

Prodajalci obeh znamk ti ne povejo da je avto kakrsnega isces na zalogi pri prodajalcu v sosednjem kraju oziroma na drugem koncu ljubjjane. Lepo so tole zmenjenji med sabo. Raje vidijo da grem k drugi znamki, kot pa da ostanem pri isti znamki pa da mi zrihtajo avto od prodajalca iz drugega konca ljubljane.

Vag mislim da ima zalogo vozil vseh prodajalcev na spetu, kar pozdravljam. Na zalost vag ne more priti v ozji izbor.

Lp
Janez

Nazadnje urejeno:

oby

Fizikalc
20. jul 2008
383
130
43
No če se vrnemo k dobavam... C4GP je bil narejen 9.6.; danes še vedno ne vejo kje je, prodajec dobi info, ko avto pride v Logatec...

Mejduš, ko naročiš usb kabel iz kitajske prek DHL skos veš kje je, a za avto pa te info nimajo
frown-1.gif

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.216
1.712
113
40
Odpiralcu teme... Mogoce sem spregledal, kak avto se bo torej kupilo po mnozici debat na Alterju?
smile-1.gif

Nek Mercedes..?