Do katerega leta ste ziveli doma?

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Evo, tipično
smile-1.gif
.

Viha nos za delit flat s kolegom ali dvema, ne moti ga pa, da mora pri 26. biti tiho, da ga mama ne sliši, kako po bejbi skače
smile-1.gif
. Čuden je ta svet.

Kot rečeno - udobje uber alles
smile-1.gif
.

Bo treba malce ven iz LJ, da bos ugotovil, kasno zarukano selo (vkljucno z njenimi prebivalci, ki so povecini itak "kmeti" eno generacijo nazaj) je LJ v svetovnem merilu. Ampak to mors obcutit, ne samo prebrat
smile-1.gif
.

LP,
PIC
Se strinjam.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Jaz podobno.

V bistvu sploh ne razmišljam o kakšni osamosvojitvi, ni pogojev, bo že čas pokazal svoje. Najprej mora biti v žepu diploma.

Včasih primerjam te starejše generacije (naši starši) z nami. Kako drugačno življenje imamo mi, to kar ne moreš verjeti. Včasih so imeli pri 22ih že vsi za sabo vojsko, bili povečini poročeni, sami s kolegi postavljali bajte, zraven pa še hodili na šiht ... Danes ogromno mladih ne ve, kaj bi sami s sabo, spijo po 10 ur, cele dneve ždijo doma za računalnikom, niso sposobni zamenjati žarnice v bajti, marsikdo je predebel, z raznimi zdravstvenimi težavami, spranimi možgani ... Takšnih poznam kar nekaj in resnično se sprašujem, kam to pelje. Kakšna generacija bomo. Ravno zaradi tega poskušam osebno kljub vsem pogojem za ležerno življenje biti čim bolj aktiven.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
hysterical-1.gif

Govori v tretji osebi, čeprav bi moral uporabljati prvo.

Kloško, kolk si imel slovenščino? Oz. bolje rečeno: kolk je fotr znosil € in mati klobas, da si imel 2?

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ksz....

odselila se pri 26, skupaj s partnerjem, najem... malo prostora, ampak sladko ko med
grin1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Kaj bi uporabljal prvo osebo, če govorim na splošno? Če si se pa ti prepoznal v tekstu, si pa lahko spremeniš v prvo obliko, kakor ti paše.
smirk-1.gif

Se ti zdi, da švoh pišem?

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Kako si govoril splošno, če pa si opisoval sebe?
confused-1.gif

Pišeš švoh, glede na to, da si že par let bruc na pravnem faxu.
grin1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Evo, tipično
smile-1.gif
.

Viha nos za delit flat s kolegom ali dvema, ne moti ga pa, da mora pri 26. biti tiho, da ga mama ne sliši, kako po bejbi skače
smile-1.gif
. Čuden je ta svet.

Kot rečeno - udobje uber alles
smile-1.gif
.

Bo treba malce ven iz LJ, da bos ugotovil, kasno zarukano selo (vkljucno z njenimi prebivalci, ki so povecini itak "kmeti" eno generacijo nazaj) je LJ v svetovnem merilu. Ampak to mors obcutit, ne samo prebrat
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Edina razlika je v tem, da ti vidiš osamosvojitev kot deljenje sobe s cimrom oz. stanovanja s štirimi ostalimi, zame pa to ni osamosvojitev.

Osamosvojitev je, ko greš s svojim denarjem živet stran od staršev na svoje oz. s partnerjem. Ne s štirimi cimri.

Tako je en znanec govoril, da se je osamosvojil pri 18-ih, ko se je preselil v študentski dom (za katerega so itak starši plačevali) v sobo s tremi ostalimi.
bonk.gif

Da se ti v Ljubljani rata odselit in IT NA SVOJE, ter ne končat šolanja v srednji šoli, pri 25-ih, si v zgornji desetini po hitrosti odseljevanja. Večina mojih kolegov še živi doma.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Matr je fajn, ko drugi vedo o tebi več kot sam.
cheer.gif

OK, nej ti bo, sam ne me v kakem Bronxu pričakat.
grin1.gif

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Vsak bo svoje hvalil, lepo je bit doma, lepo je bit na svojem, tako kot gume, dobre so savske, dobre so fulda, dobre so....vsak hvali svoje.
Mislim, če ima nekdo dobre pogoje za it na svoje, potem ni problema, če jih nimaš pa ostaneš doma.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
V primerjavi živeti doma pri mamici je vse osamosvojitev. In zdravo razmerje s starši.

Vse ostalo, kar omenjaš, je pač posledica tega, da si fin + da si tako pač navajen. Pravzaprav nisi fin, samo opravičuješ svojo odklonskost. Realnost tebe in mnogih tvojih "kolegov" je pač žalostna, pravzaprav patetična in sociološkega vidika nič kaj normalna
smile-1.gif
.

Ampak ne skrbi. Vas je OGROMNO. Tako da ste v večini.
smile-1.gif

LP,
PIC

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
V primerjavi živeti doma pri mamici je vse osamosvojitev. In zdravo razmerje s starši.

Vse ostalo, kar omenjaš, je pač posledica tega, da si fin + da si tako pač navajen. Pravzaprav nisi fin, samo opravičuješ svojo odklonskost. Realnost tebe in mnogih tvojih "kolegov" je pač žalostna, pravzaprav patetična in sociološkega vidika nič kaj normalna
smile-1.gif
.

Ampak ne skrbi. Vas je OGROMNO. Tako da ste v večini.
smile-1.gif

LP,
PIC

Pa kdo je FIN?
bonk.gif

Koliko si star in ali živiš v stanovanju sam oz. s partnerko ali s cirmi in od kdaj? Ter ali so ti starši sofinancirali stanovanje?

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Sem ti napisal potem, da nisi fin. Je samo opravičevanje svoje zgodbe
smile-1.gif
.

Seveda so mi financirali stanovanje. Prvi letnik
smile-1.gif

LP,
PIC

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Lej, starši mi niso dal resnega denarja od 20. leta dalje. Star sem 29. Dobr, dobim 100 eur za rojstni dan
smile-1.gif
.

Pa tudi najemnine San Francisca (1k eur in naprej) sem kar lepo sam plačal ...

Lej, ta debata lahko gre v nedogled. Kdor je šel od mamice kmalu, ima svojo filozofijo, kdor pa bo pri njej do 30. leta ali si uredil mansardo v isti hiši teh se z njo postaral, ima svoj pogled na zadevo.

Naslednja tema?
smile-1.gif

LP,
PIC

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Nisem spodoben od 20. leta to ..

Pa tudi standard se viša itd. Kar ti je sedlo pri 22., ti zdaj ne itd. Pri 21. sem imel to, kar sem si lahko privoščil, da sem lahko bil sam svoj gospod. Torej sobo v flatu z OK cimrom.

Sem dolgo časa imel cimre, pa bi lahko šel "na svoje" (definicija by ynos), ampak sem vseskozi naokoli, tako da kampiranje na enem mestu ni zame
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Nazadnje urejeno: