Do katerega leta ste ziveli doma?

bozo_13

Pripravnik
11. jul 2010
201
0
16
in kaj ste naredili potem? najem, nakup, norisnica, s parterjem, brez?
tongue-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.275
7.051
113
pri taščici
28. (sam na svoje)
Mogoče mi je bilo takrat žal da nisem šel prej ( sprejšno partnerko, vendar je bilo kar nekaj stvari ki so zadevo ovirale) sedaj so tisti časi "pozabljeni" in je kar OK tako kot je.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Do 14 ... Pol pa internat, študent, renta, pa na svoje. Pa tam nekej od 18 naprej se preživljem sam.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
In kako vam je to uspelo? Če ni skrivnost...predvsem najti neprofitno stanovanje v najem, če je le mogoče?

bozo_13

Pripravnik
11. jul 2010
201
0
16
alpa ce ni bilo neprofitno ane
razen ce si socialni problem

se povejte, kam ste sli? stanovanje v najem? kdaj ste ga potem kupili in kako (kredit za 30
crazy1.gif
)

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Tukaj boš sedaj bral, kako so šli že vsi pri 9 letih na svoje in sami poskrbeli zase, v drugi temi boš bral, kako oni fuk.jo po 34 ur brez pavze, pa da njihovim partnerkam v petih minutah po 20x pride, pa kako imajo vsi izvenserijske tiče tipa xxxxl, v neki drugi temi boš pa od taistih bral, da jih je policaj ustavil pa nimajo 20€ za kazen plačat in naj jim hitro ostali pomagajo z nasveti kako rešiti situacijo... forum vse prenese...
wink-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Do 18., potem pa od doma.

In ni bolj čudnega, ko prideš v Ljubljano in 90 % 25+ letnikov deli flat z mamico in atijem. Fail v odnosih
smile-1.gif
.

LP,
PIC

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Tukaj boš sedaj bral, kako so šli že vsi pri 9 letih na svoje in sami poskrbeli zase, v drugi temi boš bral, kako oni fuk.jo po 34 ur brez pavze, pa da njihovim partnerkam v petih minutah po 20x pride, pa kako imajo vsi izvenserijske tiče tipa xxxxl, v neki drugi temi boš pa od taistih bral, da jih je policaj ustavil pa nimajo 20€ za kazen plačat in naj jim hitro ostali pomagajo z nasveti kako rešiti situacijo... forum vse prenese...
wink-1.gif

smile-1.gif
večina ki se jih sploh je preselilo so se eno nadstropje višje od svojih staršev :D, v mansardico

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik PIC pravi:

In ni bolj čudnega, ko prideš v Ljubljano in 90 % 25+ letnikov deli flat z mamico in atijem. Fail v odnosih
smile-1.gif
.

LP,
PIC

V ljubljani je drugače. Da greš prej na svoje moraš imeti ali bogate starše, ali pa imeti dobro plačano službo med študijem. Ni v navadu, da bi se (kot prišleki) vselili s cimri iz Ljubljane...in šli živet skupaj v Ljubljani.

Je pa dosti takih, ki so jim starši kupili flat, pa potem mislijo, da so boga za jajca prijeli, ker so se "osamosvojili". In po možnosti jamrajo kot je veliko stroškov čez mesec.
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
Citat:
Uporabnik felicita pravi:
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
wink-1.gif

smile-1.gif
večina ki se jih sploh je preselilo so se eno nadstropje višje od svojih staršev :D, v mansardico

al pa nižje v kantino

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik PIC pravi:

smile-1.gif
.

LP,
PIC

V ljubljani je drugače. Da greš prej na svoje moraš imeti ali bogate starše, ali pa imeti dobro plačano službo med študijem. Ni v navadu, da bi se (kot prišleki) vselili s cimri iz Ljubljane...in šli živet skupaj v Ljubljani.

Je pa dosti takih, ki so jim starši kupili flat, pa potem mislijo, da so boga za jajca prijeli, ker so se "osamosvojili". In po možnosti jamrajo kot je veliko stroškov čez mesec.
smirk-1.gif

Vem da je v LJ drugače. Ampak jaz sem videl že precej sveta, pa tudi živel izven Slovenije, pa se v večini teh držav, kjer sem bil, mularija čim prej spoka od doma, magari na bistveno slabši standard
smile-1.gif
.

Konrektno ti povem za ZDA: tam, če si doma pri starših po 18. letu, je ali kaj "narobe" s tabo (mentalno, invalid itd.) ali pa ..well..druge razlage pravzaprav sploh ni
smile-1.gif
.

Tista o dobro plačani službi je pa bosa. Jaz sem kot cimer v LJ nazadnje (2 leti nazaj) za LASTNO sobo plačeval cca. 200 evrov. Ne mi rečt, da rabiš bit CEO, da to sfolgaš?

Bolj je problem, da ni mamine kuhe, hladilnika, popravljanja, pranja itd...

Uporabniku pred mano: fail v odnosih pomeni, da je pretirano držanje mamine kikle do 30. leta pač nenormalen pojav. No, v svetu. Pri nas je to normalno
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Glej. Folk s kmetov in ostalih mest, ki pridejo živet v Ljubljano imajo čisto drugačen pogled na samostojnost, kot npr. Ljubljančani.

Saj sem rekel, drugače je če greš s 4-imi cimri v 50 kvadratov in si deliš kopalnico, kuhinjo, skret papir, hladilnik in vse še tam do 26-ga leta.

To zame niti ni neka samostojnost, če ne moreš niti prdnit v miru sred dnevne, ko prideš nag izpod tuša. Karikiram, da se bo lažje dojelo.

Potem pa...ali dajat 300-400 EUR za takšno "samostojnost" ali počakat, da boš šel lahko dejansko na svoje.

Da živiš sam na svojem v Ljubljani, rabiš vredu plačano službo. Najemnina, hrana, redni in izredni stroški...

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Evo, tipično
smile-1.gif
.

Viha nos za delit flat s kolegom ali dvema, ne moti ga pa, da mora pri 26. biti tiho, da ga mama ne sliši, kako po bejbi skače
smile-1.gif
. Čuden je ta svet.

Kot rečeno - udobje uber alles
smile-1.gif
.

Bo treba malce ven iz LJ, da bos ugotovil, kasno zarukano selo (vkljucno z njenimi prebivalci, ki so povecini itak "kmeti" eno generacijo nazaj) je LJ v svetovnem merilu. Ampak to mors obcutit, ne samo prebrat
smile-1.gif
.

LP,
PIC

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Star sem 21 in bom še dolgo doma. Mamo veliko bajto, se fajn zastopmo, vsak ma mir, zato res ne vem zakaj bi rinil drugam, kot je to očitno nekaterim samoumevno. Med tednom sem v času študija sicer s cimri v stanovanju v Lj, samo ko diplomiram, ne mislim ostat v Lj. Se raj vozim vsak dan 50km tja in nazaj
smile-1.gif