Dizel do 2500 EUR

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
S srečno kupljenim rabljenim avtomobilom in nato lepo vzdrževanim rabljenim avtomobilom ne bo nikjer bistvenih stroškov - smolo imaš pa lahko tako pri enem, kot pri drugem.

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
uf
uf-1.gif

štala, sem še bolj zmeden kot sem bil zjutraj
grin1.gif

torej je najbolje, da nabavim spet en mali mlinček in se spet cjazim 110 km/h po AC, da ne bo prevelika poraba.....

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7564650&show=1

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
1.9 TDI 90hp. Tudi če odleti turbina strošek ni pretirano večji kot recimo vžigalne tuljave za kakšnega 16v Renaulta.

peters

Pripravnik
30. jul 2007
196
0
16
Evo, pred isto dilemo sem bil pred nekaj meseci, ko sem za v službo rabil nekaj poceni, saj velik družinski avto pač žena vozi.
Cliov 1,5 dci je polno in poceni, vendar nisem upal rabljenega kupit zaradi strahu pred oljničnimi ležaji in bosch pumpo... Evo, kupil Peugeot 206 1.4 Hdi z dosti km za 1900 eur. Zaenkrat imam srečo, saj še sploh v garaži ni stal, samo tankam. Poraba je pod 5l, poceni gume, poceni registracija... Če ti je 206 premali, je bulletproof kaka stara, vendar vzdrževana Octavia z 90 KM.

Nazadnje urejeno:

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Hihi, Stilota ma sodelavec, sicer kr kul avto, sam žarnice mu crkujejo precej, kar ne bi bil problem, če si ne bi obeh rok porezal do krvi vsakič ko jih menja.
evil.gif

Jest vzamem dol voznikovo kolotečno plastiko pa zamenjam, 6 šraufov pa imaš lufta dovolj za menjava še preveč
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
menjajo se vse 4 v kompletu, ker drugače ne gre
smile-1.gif

in ja, pred 1 mesecem je bila cena 55€ z menjavo "na terenu"

govorim za cliota 1.2 16v, pri drugih kakšne grozne razlike tudi ni

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Jaz še vedno trdim, da se za konkretno vožnjo kupi le in samo nov avto in se po možnosti vozi 8 - 10 let. Se bolj splača kot rabljena jajca menjavat po tekočem traku.

Ampak tega povprečen alter kupec super ohranjenega 10 let starega nemškega nadavta za desetino cene in z neznano zgodovino ne bo razumel.

vse je odvisno od tega, ali:
- si sam servisiraš avto
- koliko daš za dele (popusti)

kdor sam servisira, lahko vozi tudi kako kočijo, ki je drugače nihče ne upa kupiti zaradi potencialnih stroškov vzdrževanja: beri - za 10 jurjev dobiš avto, ki je kot nov stal preko 50.000€ (temu primerna je tudi tehnologija in oprema)
vsak pri sebi pa mora razčistiti, kaj mu je primarno pri nakupu rabljenega avta

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
govorim za cliota 1.2 16v, pri drugih kakšne grozne razlike tudi ni

A da je ni? Pri Meganu 1.6 16v se menjajo posebej (čeprav se priporoča menjava vseh 4 ko ena odleti) in cena ene brez dela je okoli 50 eur.

150 eur. res ni grozna razlika za povprečnega alterjevca, se strinjam.
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
hm, če grem brskat po netu za ceno vžigalnih tuljav za 1.6 16v renojev motor, je cena za komplet zelo blizu moje?

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Citat:
Uporabnik Bastard pravi:
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Hihi, Stilota ma sodelavec, sicer kr kul avto, sam žarnice mu crkujejo precej, kar ne bi bil problem, če si ne bi obeh rok porezal do krvi vsakič ko jih menja.
evil.gif

Jest vzamem dol voznikovo kolotečno plastiko pa zamenjam, 6 šraufov pa imaš lufta dovolj za menjava še preveč
smile-1.gif

Hvala, mu bom povedal, ker drugače bo invalid postal
evil.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Abeta pravi:
uf
uf-1.gif

štala, sem še bolj zmeden kot sem bil zjutraj
grin1.gif

torej je najbolje, da nabavim spet en mali mlinček in se spet cjazim 110 km/h po AC, da ne bo prevelika poraba.....

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7564650&show=1

Ja z mlinckom bos imel definitivno najmanjse stroske. Ker tako sem te razumel. Ce bi rad malce udobja in spodobno voznjo ob nekih ne prehudih stroskih pa laufi po tole lybro.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7661202&show=1

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Tole s turbino ni smiselna primerjava, kot prvo gre za nadgradnjo, kot drugo za (predvidevam) različne proizvajalce. Primerjava cen identičnih nadomestnih delov pri ebay prodajalcih in domačih oderuhih pa je na mestu. In komentar na slovenske cene je lahko samo WTF?!