Dirkališče v Sloveniji??

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Najbolj prikladno bi bilo, če bi bilo dirkališče v središču naše kure, to drži. Ne drži pa, da bi v ''povprečju'' potem Slovenci imeli manj do dirkališča. Pa potem tu nismo samo Slovenci, ampak še ostali mongoli okoli nas...
Koliko je pa dirkačev iz Ljubljane me pa lahko tudi osvestiš.
P.S. Brazilci na skuterjih ne štejejo...

Sej je logično... Kako naj se nekdo ki se recimo vozi delat iz Jarš v Šiško nauči bolje vozit kot recimo moja kolegica, ki vsak dan prevozi relacijo Žiri-Vrhnika (kdor pozna pot bo vedel o čem govorim). Sej ne govorim, so tudi izjeme, je pa dejstvo, da je večina dirkačev iz krajev z dosti ovinkastimi cestami in da so se že od malih nog spoznavali s tem. In potem ima ena Idrija več dirkačev kot Ljubljana...

Kar se pa tiče dirkališča v Sloveniji: po moje je lokacija v prekmurju preblizu Panonia Ringu (Madžarska) in pa tudi Hungaroringu. Lokacija nekje v osrednji Sloveniji ali celo na krasu/primorskem bi bila idealna, ker bi bilo dirkališče ravno nekje na sredi med madžarskimi dirkališči in Imolo. Pa še Italijani bi navalili...

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Se popolnoma strinjam s tabo pa nisem Prekmurec, sem pa iz Zasavja, ki je tudi ena izmed zapostavljenih slovenskih regij. Z dirkališčem pridejo tudi nova delovna mesta. v Ljubljani je že zdavnaj prevelika koncentracija delovnih mest, zato je potrebno investicije v nova delovna mesta v Ljubljani omejiti na minimum in jih prenesti v ostale dele Slovenije, kjer primanjkuje delovnih mest. Gradnja dirkališča v Prekmurju je eden od načinov izvedbe te zadeve.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Sej je logično... Kako naj se nekdo ki se recimo vozi delat iz Jarš v Šiško nauči bolje vozit kot recimo moja kolegica, ki vsak dan prevozi relacijo Žiri-Vrhnika (kdor pozna pot bo vedel o čem govorim). Sej ne govorim, so tudi izjeme, je pa dejstvo, da je večina dirkačev iz krajev z dosti ovinkastimi cestami in da so se že od malih nog spoznavali s tem. In potem ima ena Idrija več dirkačev kot Ljubljana...

Kar se pa tiče dirkališča v Sloveniji: po moje je lokacija v prekmurju preblizu Panonia Ringu (Madžarska) in pa tudi Hungaroringu. Lokacija nekje v osrednji Sloveniji ali celo na krasu/primorskem bi bila idealna, ker bi bilo dirkališče ravno nekje na sredi med madžarskimi dirkališči in Imolo. Pa še Italijani bi navalili...
Imola - Ljubljana 400km, Imola - Lendava = 600 km.
Budapest - Ljubljana = 460km.

So f*cking what? Če misliš da so dirkališča postavljena točno na sredini poti med enim pa drugim, se motiš.
Zeltweg - Imola = 550km.
Bližje torej Lendavi kot Ljubljani. aja potem se je treba centralistom vozit, a?
Aja pa Imola - Monza je 240km, do Monaca pa imaš 430km.

Vse razen Ljubljane je decentralizirano, kot po celem svetu. Prav je tako. Upam, da naslednjih 50 let ljubljana ne dobi nobene novogradnje. Tako športne kot kakšne koli druge javne zgradbe.
zmaga.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.592
1.272
113
se popolnoma strinjam s tabo..... mater... vse bi radi pri riti imel
rolleyes-1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik Antonioo pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Ta je huda... povprečje je vedno enako, ne glede na lokacijo. Ga postaviš na sredino, imata oba krajna konca recimo 100km do njega. Ga postaviš za 50km bližje enemu konu, bo ta imel 50km do njega, drugi pa 150km. Povrečje dveh je še vedno 100km... Lahko pa eden stanuje zraven, drugi pa 200km proč, pa je povprečje dveh še vedno 100km... Se strinjaš?

tale ni bla nic huda, samo ti je nisi razumel. pomembno je povprecje kok majo drzavljani do dirkalisca. ce bi bilo dirkalisce v ljubljani bi mel slo drzavljani v povprecju do dirkalisca npr. 1h, ce je pa v prekmurju pa 2h.

ja?

Ti sploh veš, koliko stane zemljišče v Ljubljani?

Mar ni Prekmurje logična izbira že zato, ker je zemljišče bistveno cenejše..

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
V Lj je nemogoče postaviit dirkališče? Zakaj? Ker ni placa... pkoda mi je da ga niso dali kam bližje ( okoli ptuja je dovolj ravnin recimo)...

o povprečju... povprečje ne more biti enako če v LJ z okolico živi več kot 30% prebivalstva... toliko kot je v Lendavi vseh prebivalcev jih ponavadi živi v Lj v enem naselju...

Ampak sej je vseeno... tisti kateri bomo hoteli noreti bomo šli ne glede na to kje bo znotraj SLO... vsi ostali pa bodo samo jamrali... upam samo da ne bo predrago...

lp

Antonioo

Pripravnik
3. sep 2007
344
0
16
kasis nisem imel v mislih presernovega trga, ampak okolico ljubljane. kamnik, logatec, grosuplje, magar celje ali postojna, sam ne prekmurje.

Antonioo

Pripravnik
3. sep 2007
344
0
16
Citat:
Uporabnik Focus pravi:
Kaj pa je narobe s prekmurjem??????

nebi mogli izbrat kraja ki bi bil za slovenca v povprecju bolj oddaljen. to bi lahko tut sam razbral iz mojih besed, bos drugic ane?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.592
1.272
113
iz ljubljane do MS po prihodnji AC bo 2.5 ure...

če pa si ti še bolj na drugem koncu doma pa si si sam kriv....

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Citat:
Uporabnik Antonioo pravi:
5h voznje je men osebno velik. pa to sploh ni poanta.

KLKO 5h pa od kje si??
Aja oprosti mogoče pa si iz benetk (italjanski slovenec)??

Ali pa maš namesto avta skiro, da tlko rabiš??

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Verjetno je mislil gor in nazaj domov.

Najboljše da tisti ki vam bo predaleč, obisk dirkališča združite še z obiskom kakšnih term...

Nazadnje urejeno:

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
sej maš racelandio blizu ljubljane. po sliki sodeč to dirkališče nebo kaj dosti večje. je pa prekmurje idealno za kakšno dirkališče. da bo mal več turizma tam. pa še poseljeno ni tak na gosto.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.592
1.272
113
jaz pa bi rad Panonsko morje nazaj ker mi gre na k**** ko se morem skozi celo Slovenijo peljat da pridem do tja
bonk.gif

Antonioo

Pripravnik
3. sep 2007
344
0
16
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
iz ljubljane do MS po prihodnji AC bo 2.5 ure...

če pa si ti še bolj na drugem koncu doma pa si si sam kriv....

to sem samo repliciral nate, ker si namigoval da je samo 2 ure pa pol iz Lj, pa sm dodal se 2.5 ker verjetno je treba se nazaj pridt. nism niti reku da sm iz Lj. niti da nisem iz prekmurja, niti to nima veze s tem kar jst govorim. bo slo?