Digitalni fotoaparat, ki snema v HD resoluciji

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
ti, kaj pa Full HD filmanje - a je v kakem digitalcu?

http://www.dpreview.com/news/0903/09030315panasoniclumixdmcgh1.asp

http://www.dpreview.com/news/0909/09090105canoneos7d.asp
tongue-1.gif

da se popravim - kompaktnem digitalcu.
grin1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Jaz imam namen kupit tega TZ7.....ker bi ga rabil za slikat določen moj izdelek (da si ne delam reklame) ,ki je postavljen v prostoru in ponavadi to slikam zvečer pa še svetloba je v prostorih katastrofalna.....upam da ne bom zgrašil nakupa.....rabim pa en zelo široki kot da gre vse v sliko in pa da so barve take kot v originalu ki ga vidim.

Če ima kdo kak boljši predlog naj pove prosim...lahko kdo doda tudi kako sliko iz temnega prostora.

Hvala

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.732
100
63
Ali je komu dejasnko uspelo kupiti TZ7 v Leclercu po ceni iz kataloga?
V soboto sem bil tam, letak namontiran so rekli, da ga dobijo v ponedeljek
V nedeljo sem bil tam, letaka ni več so rekli, da ga dobijo v ponedeljek
Včeraj pravijo, joj smo vse prodali
smile-1.gif
Vprašam, kaj pa je potem to, pa pravijo, da ti imajo pa drugo opremo zraven... in da akcijskih pač ni več. Pupa, ko je lagala niti v oči ni upala pogledat..

stm

Pripravnik
19. jul 2007
49
0
6
Jaz sem ga uspel dobiti v ponedeljek.
Sem bil v sredo tam pa so naročili naj pokličem v soboto.
Sem klical v soboto ob 10h, 15h.
Ponedejek ob 11h, 16h, ko so rekli naj pokličem ob 17h.
Takrat pa je že prispel.
Sem pa vprašal prej za ceno, ker je razstavljen res imel večjo ceno.
Dobil sem ga po ceni iz kataloga.

Citat:
Vprašam, kaj pa je potem to, pa pravijo, da ti imajo pa drugo opremo zraven...
Ne razumem kakšno opremo bi lahko imeli drugače...
Verjetno so ti dražji dejansko uvoženi s strani pooblaščenega uvoznika, med tem ko so akcijske uvažali
sami... Tako da te pri akcijskih na začetku fotkič pozdravi v francoščini in se malo namučiš, da najdeš meni za spremembo jezika.
Razlika je verjetno samo v garanciji...

lan07

Pripravnik
15. dec 2007
95
2
8
Kateri video način (snemanje) in kateri predvajalnik za predvajanje posnetega vide, uporabljate pri TZ7?

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
AVCHD, srednja kvaliteta (nisem namreč opazil nobene razlike med najboljšo in srednjo, niti pri paningu ne). Z predvajanje pa se mi zdi še najenostavnejši KMPlayer, ki predvaja skoraj vse A/V formate in ima kodeke "že vgrajene" (na PC ne rabiš nalagat kodekov).

Za urejanje videov pa se mi zdi najenostavnejši (lahko ga uporabljaš brez predznanja in je zelo intuitiven) PowerDirector8. VegasStudio je sicer boljši, a veliko zahtevnejši za uporabo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tanovi Windows media player v Windows 7 že privzeto podpira predvajanje AVCHD. VLC playert sicer tudi, ampak ima po mojih izkušnjah probleme prevdvajanja hitrega premikanja.

stm

Pripravnik
19. jul 2007
49
0
6
Do sedaj sem vse film(čk)e predvajal z MPC (ima tudi vgrajene codece), pa zgleda da predvaja tudi AVCHD.

Citat:
Uporabnik Primus pravi: AVCHD, srednja kvaliteta (nisem namreč opazil nobene razlike med najboljšo in srednjo, niti pri paningu ne).

Koliko pa je razlika v velikosti?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Približno za eno tretjino so fajli manjši.

Sicer pa jih jaz prekodiram s Handbrakeom, ravnokar je prišla ven nova verzija, ki zgleda še bolj učinkovita. Za praktično isto kvaliteto (razliko vidiš samo pri podrobnem primerjanju originala in prekodiranega fajla) imam fajl samo tretjino velikosti originala srednje kvalitete.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Tudi jaz sem v začetku uporabljal HandBrake, sedaj pa uporabljam FormatFactory, ki je rahlo hitrejši, predvsem pa je z njim lažje konvertirat več filmčkov (omogoča skupinsko izbiro, HB pa ne, vsaj predpredzadnja verzija ne). Konvertiram pa v MP4 (1280x720,25fps,H.264,3000KB/s). In res, padec kvalitete je res skoraj neopazen!

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Odločil sem se, da bo Panasonic DMC-TZ7 moj. Mislim, da s tem nakupom ne bom zgrešil, a ne? Hvala, lp.
826552-neimenovana.jpg

Priponke

• 826552-neimenovana.jpg
    826552-neimenovana.jpg
    97,6 KB · Ogledi: 210

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pa pazi, da ne boš kdaj kakega firmwarea updatal, sicer dodatna baterija ne bo delala.
Pa tudi pol cenejša kartica bo enako dobro delala.

stm

Pripravnik
19. jul 2007
49
0
6
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Pa pazi, da ne boš kdaj kakega firmwarea updatal, sicer dodatna baterija ne bo delala.
Pa tudi pol cenejša kartica bo enako dobro delala.
Sej zadnje čase že vsi imajo verzijo 1.2, tako da smo primorani imeti originalne baterija...
Zna bit, da mu že sedaj izbrana dodatna baterija ne bo delala.
Mogoče po poteku garancije izvesti kakšen downgrade.

Nazadnje urejeno:

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Uuu, to je pa dobrodošla informacija glede baterije, hvala, res nisem vedel. Potem raje vzamem dodatno baterijo original pa eno cenejšo kartico pa sem na isti ceni kot sedaj
smile-1.gif
.

stm

Pripravnik
19. jul 2007
49
0
6
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Uuu, to je pa dobrodošla informacija glede baterije, hvala, res nisem vedel. Potem raje vzamem dodatno baterijo original pa eno cenejšo kartico pa sem na isti ceni kot sedaj
smile-1.gif
.
Za serijo iz mimovrste nisem prepričan. Najbolje, da jih povprašaš.
Jaz sem ga kupil v Leclercu, uvožen iz Francije, pa ima verzijo FW 1.2.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Baterija je res zelo švoh pri tem fotoaparatu, prej sem imel casio ki mi je delal po 1000fotk na baterijo, sem se odvadil misliti na to.

Brez hitre kartice, pa ne bo snemanja v HD.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Brez hitre kartice, pa ne bo snemanja v HD.
Vsaka class 6 kartica je dobra, pa baje tudi s class 4 karticami gre, če ne snemaš na najvišji kakovosti, kar pa tako ali tako nima smisla.
Original panasonicove baterije pa so okoli 50 evrov. Baje pa tudi zdržijo kar nekaj več kot neoriginalne.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jaz sem si vseeno kupil najhudejšo od Sandiska, prisegam na najvišjo kvaliteto
smile-1.gif

Čeprav ga bom zamenjal za kaj drugega, ta baterije me ubija.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
če imaš Ljubljano v bližini, skoči v Delkota v BTC-ju, tam vem, da imajo full baterij ... neoriginalnih. tam sem pred časom sicer, kupil dve, eno za 40D in eno za 350D, sem bil zelo zadovoljen.

v TechnoMarketih pa sem opazil, da imajo veliko izbiro originalnih baterij.

kar se tiče kartic - pred kakim tednom sem nabavil eno CF, to, najhitrejšo, 8GB - 100€.
tongue-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ne vem, raje imam eno in tisto dobro. Sploh nisem razmišljal o tem pred nakupom, ker me je casio razvadil.