Depozit 30kEUR za pol leta pri kateri banki?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
kolikor sem jaz klicaril za nekomitente gre takole..Abanka 3,4 %, Nova Kbm 3,65 %, factor 4,4 %, dezelna banka 3,6 %, banka koper 3,1 %.

Klical sem pa danes.

Tako da mi ciljamo na dezelno banko..lani ob tem casu je imela 3,7 %. Npr Abanka je imela prejsnji teden se 3,7 % oz. se je dalo zmenit za 3,8 %. Na dezelni banki je rekla da velja do konca meseca...lahko pa se kalkulira da znajo obresti pasti...in to zelo v kratkem.

Ne upaš v Faktor banko?
evil.gif

Klinc jst imam že pol leta denar ne vezan ker me je bilo "strah"... Prej pa skozi Faktor banka. Klinc nekaj se pa na koncu leta vseeno nabere od teh depozitov, tako da nekam bom verjetno dal...

Koliko se pa nabere, ce imas nwm omenjenih 30 k€, dobis v pol leta 500€??? Od tega se placas kaj davka?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
malo res priznam..za to kar je pri nas v igri...bi bilo 200 eur razlike napram dezelni...tako da...po svoje nima smisla reskirat.

Na splosno pa...pri trenutnih obrestnih merah (brez factorja) lahko imas vezanih 28 jurjev da ne placas obresti...oz. ce smo natanci placas cca. 2 eur...ker je 1008 eur obresti (po3.6 %) torej si 8 eur cez mejo..in od tega placas davek..se mi zdi da 20 %.

Torej ja dolgi rok...imas 25 jurjev na osebo...kdor ima vec pa odpre zeni racun, otrokom, mami, pac tistemu kazerega prihranki ne presegajo 25 jurjev.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
Ja ima. Vsake 3mesece ti avtomatsko podalšajo, če sam ne prekineš. Problem je,da so z zadnjimi zapisi v mediji o neuspeli dokapitalizaciji povzročili veliko skepse med že obstoječimi komitetnti, kaj šele med tistimi, ki se odločajo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
nic ti ne pomagajo trije meseci ce gre vmes v franze...gledal se bo datum kdaj je slo. Potem pa si na milost in nemilost obsojen kaj bojo nasi intelektualci politiki naumili...ker teh par ficnikov do katerih smo prisli z veliko odrekanja ne bi rad na tujo pobudo prelevil v kake obveznice drzave s katerimi si bos verjetno obrisal kako...to mene malck muci. Sej je kul da se jamci za vloge..a od kje naj vzame drzava ce je sama zapufana...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.100
6.937
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
kolikor sem jaz klicaril za nekomitente gre takole..Abanka 3,4 %, Nova Kbm 3,65 %, factor 4,4 %, dezelna banka 3,6 %, banka koper 3,1 %.

Klical sem pa danes.

Tako da mi ciljamo na dezelno banko..lani ob tem casu je imela 3,7 %.

Za kakšno obdobje vezave to pišeš in kakšen znesek.
za pol leta ponujajo 2,4 ob 5.000+, za leto pa 3,4 za 5+. to piše na http://www.dbs.si/orodja/obrestnemere/osebnefinance_om_ostalo.asp?MapaID=428&RateTypeId=35

Osebno dobiš kaj več če si siten(kot dolgoletni komitent, nekoč tudi kot deponent) ?