Delodajalci izkoriščajo "recesijo"

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
@vaginko

Kaj "je kraja" in kaj "ni kraja" je včasih silno težko ugotovit.

Na primer:
Ali vsako podjetje, ki ima dobiček, krade?
Saj je vendar očitno, da neupravičeno pobira prihodke, četudi jih v resnici za kritje svojih stroškov sploh ne potebuje tako veliko!

In tako dalje in tako naprej....

(Glede "božjih zadev" je pa sploh silno spolzko debatirat, tako da res odsvetujem, da se začnemo tam dričat...
wink-1.gif
).

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
si ti sploh prebral zakaj se je šlo al si samo vnesel svoje mnenje zraven? Preberi kaj je napisal Don in kaj sem mu napisal jaz tako da res ne vidim razloga da si vmes še ti!
Drgač mi pa ne zna povedat en izreden odhodek, ki bi bil sporen Mogoče delam v elanu oz za elan kaj? Ti ki me vedno razkrinkaš daj me še tu prosim da se malo nasmejim v teh težkih dneh!

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
težki dnevi, a zate...
Sej si skromen dečko... al nisi?

za smeh pa preberi tvoje poste prej in sedaj........, upam, da boš vzel to kot humor.... drugače ti bo vse samo težje...

Še enkrat kr se tiče Elana, nočem razpravljat, trdim pa in zatem tudi stojim, da ni uprava (nobena) tudi Korže nič kriva za stanje Elana... Zato tudi moj smeh o pavšalnih razglabljanjih, kaj je v Elanu narobe in kaj ni.... in kdo bi znal to na noge postavt...

naj ti povem, trenutno ga ni junaka, razen enga k ma ogromn pod palcem....

Problem je edino v lastnikih in nadzornih svetih...... in to bodo zdaj mastno plačali (skupaj z zamudnimi obresti) in prav je tako.... Takšno menjavanje članov uprave ni naključno....

Zato so tudi vsi tiho...... upam, samo da so se vsaj sposobni poravnat, če ne bojo samo dol zaprl...... tolko, kr smem napisat... bo pa kmalu jasno ko bodo sodbe pravnomočne in kasneje tudi izvršbe...

kr se tiče pa subvencij.... nimaš osnov... ti bi spreminjal obdavčitev...., firme k so v stiski jim to ne koristi nič... Koristilo bi jim prej, ko je bilo še vse ok...

Škodovalo pa bi državi, k druzga ne zna kot povečevati javni dolg... Zaradi tega (da se nebi videlo) so prenesli tudi obveznosti na Dars, ki pa je ironično državen........

tolko o tem.......

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

Sicer je pa tudi Bog najprej sebi ustvaril brado, potem se je šele ukvarjal z nekimi "vodami in kopnim", "rastlinami in živalmi"....
In ko je opazil, da si človek želi njegov oblastni stolček, ga je prav po človeško nemilosrdno izgnal iz raja...

Tole si dobro napisala. Samo danes je en problem. Kapitalisti so si ustvarili tako težko brado, da dol vleče njih in še vse, ki so/smo odvisni od njihove volje.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Odvisno od življenjske filozofije.
Moja je npr. ta - bolj mi kdo meče polena pod noge (me ovira, nagaja,...), bolj sigurno grem v tisto smer.
Ker vem, da je prava.
Če bi bila napačna, se nihče ne bi matral z metanjem polen.

Priznam sicer, da rabim kakšnih 24 ur, da se poberem (in vmes napijem), potem pa samo tepem.....
10.gif

Pa niso bile malenkosti, kjer so me hoteli zablokirat.
So me celo uspeli ustaviti za celega pol leta!

Tudi ta kriza, pohlep,... je precej podobno sranje.
Ja, je težko.
Ja, nekateri služijo denar (mimogrede, kako to, da se ukvarjate s tem, namesto da bi raje razmišljali, kje bi VI zaslužili denar?)
Ampak...
Vedno se najde kakšna reč, ki se jo da počet, probat, zaslužit...
Mogoče zdaj, ko je čas.

Ker najslabše se je kujat, razmišljat, zganjat depro,...
Na koncu imaš samo uničen želodec, pol manj las na glavi, v denarnici pa hujšo sušo, kot je bila pred tem...
Spremeniti itak velika večina od nas ne more nič - pri nas na šihtu zato te "tajkunske" teme šparamo za kosilo (trač rubrika "saj ni res, pa je"), da se tam malo nasmejčkamo, pripomnimo kakšno mastno,... potem pa gremo spet nazaj delat in reševat probleme, ki jih lahko rešimo.

BTW V mladini je intervju z Lučko. Na vprašanje, ali je od segrevanja kaj zaslužila je odgovorila, da se itak nima cajta ukvarjat s tem, ker še redno delo (predavanja) komaj fura. Evo - neko tako delo si je treba najti. Ki ti prinaša keš neodvisno od tega, ali Bavčar krade ali ne.

Nazadnje urejeno:

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Če smo čisto odkriti in bi bili mi delodajalci, če nas recesija ne bi vdarila po žepu bi jo pa izkoriščali.Verjetno nekateri jo izkoriščajo,kateri je pa nena so pa v krizi.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
Citat:
Uporabnik reality pravi:
težki dnevi, a zate...
Sej si skromen dečko... al nisi?

za smeh pa preberi tvoje poste prej in sedaj........, upam, da boš vzel to kot humor.... drugače ti bo vse samo težje...

Še enkrat kr se tiče Elana, nočem razpravljat, trdim pa in zatem tudi stojim, da ni uprava (nobena) tudi Korže nič kriva za stanje Elana. .. Zato tudi moj smeh o pavšalnih razglabljanjih, kaj je v Elanu narobe in kaj ni.... in kdo bi znal to na noge postavt...

naj ti povem, trenutno ga ni junaka, razen enga k ma ogromn pod palcem....

Problem je edino v lastnikih in nadzornih svetih...... in to bodo zdaj mastno plačali (skupaj z zamudnimi obresti) in prav je tako.... Takšno menjavanje članov uprave ni naključno....

Zato so tudi vsi tiho...... upam, samo da so se vsaj sposobni poravnat, če ne bojo samo dol zaprl...... tolko, kr smem napisat... bo pa kmalu jasno ko bodo sodbe pravnomočne in kasneje tudi izvršbe...

kr se tiče pa subvencij.... nimaš osnov... ti bi spreminjal obdavčitev...., firme k so v stiski jim to ne koristi nič... Koristilo bi jim prej, ko je bilo še vse ok...

Škodovalo pa bi državi, k druzga ne zna kot povečevati javni dolg... Zaradi tega (da se nebi videlo) so prenesli tudi obveznosti na Dars, ki pa je ironično državen........

tolko o tem.......

kdo pa je po tvoje kriv za tako porazno stanje v elanu? delavci? majo oni previsoke plače? se ti zdi primerno da človek zahteva cca 10mio € pa čeprav si jih ne zasluži? pa ostali bivši direktorji, vedno večji dolgovi in njigove visoke plače, vsi delali kot se more? pa dej ne mi buč prodajat.

podjetju so dal že mislm da 20mio € pomoči, pa vedno globlje tone. pa ko je bla debata o njihovem minusu. zakaj so lagali kako velik je? pa tako dobri direktorji so bli.

maš prav, vsakemu še 10mio € nagrad ker so tako lep minus naredil. to moreš že znat
priden.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Izključno lastniki in nadzorni svet.......... Uprava čisto nič...

Kr se tiče Koržeta, se samo še čaka pravnomočna odškodninska tožba.... z poravnavo dvomim, da bo kaj, po vsej tej kalvariji.......
+
ostali upniki, Korže ni edini.....

Kr se tiče samih delavcev, nikol nisem reku, da je bil kdo kriv, niti v ElanBikesu niti v Elanu............, da se razumemo...

Več nam povedal... sicer se bo pa tko v cca.. 2-3 mesecih vidl...., če se slučajno na sodišču kej ne zatakne...

Kdo pa je sklepal posle, se pa ve.......
Če si slučajno gledal zadnje komentarje odvetnika Elana, je govoril resnico.., da so zaslužni, da že vse skup niso dol zaprli....

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
tisti ki vodijo podjetje so krivi in uprava je del tega. spet so zjebal podjetje in še malo pa bodo vsa podjetja v *****. korže ma pa že kar nekej podjetij na vesti ko jih je tkole uniču

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
pavšalno... pavšalno..

še enkrat uprava in drugi upniki tožijo lastnike, tožbo so dobili.... Lastniki preko NS postavjo upravo in z njim podpišejo individualne pogodbe, ki se jih ne držijo.....

kasnejše upravam, je bilo zamolčano pou stvari, kar se je že dogalo na sodiščih, zato tudi toliko menjav.... Seveda so vsi dobili izplačane odškodnine, ker niso bili krivi...

Še enkrat krivi so za vse skupaj lastniki in nesposobni NS........ Korže je sam zahteval kar mu je pogodbeno pripadal...... sorry to bi naredu vsak........

In še nekaj, zdej bodo za astronomske odškodniske zneske plačali še nekajletne zakonite zamudne obresti......

in prav je tako....

in še nekaj, če se ne poravnajo, so tile gospodje prednostni upniki.... kaj to pomeni delavce, upam da veš...
in še tole je Korže izjavil
Korže in bivši predsednik uprave Elana Primož Finžgar sta prepričana tudi o pravilnosti odločitve za širitev Elana. Tako so se poleg na zimsko-športni program osredotočili še na program plovil, koles in pa maloprodaje. Na očitke sedanje uprave, da novi programi ne prinašajo pričakovanih rezultatov, Korže odgovarja, da mnogi načrti v manj kot dveh letih še niso mogli dati pozitivnih finančnih rezultatov. Zaradi visokih razvojnih stroškov in vlaganj ter daljšega procesa učenja.

Korže in Finžgar sta danes komentirala tudi možnost izločitve Elana Marine iz skupine. Finžgar pa je dodal, da je Elan Marine tudi sicer v vedno slabšem položaju, saj so iz njega odšli ključni kadri. To je posledica ukvarjanja s preteklostjo, ki za družbo nikakor ni dobro, medtem pa novo vodstvo nima nikakršne vizije za prihodnost.

tukaj je zgodba, zakaj so Elan Bikes zaprli... naj ti povem, da je bil njihov razvoj in produkt vrhunski, za njih so se zanimali nemci, za poštarske produkte pa bosanci

Vendar so vse skup preh dol zaprl.... to je bila čisto politična odločitev..... ker je nekdo dobu (po mojem mnenju) veliko cvenka... ker so šli z svojimi produkti marsikateremu gigantu v nos.......

in v bikesu in v marini so, ko so vidl kva se dogaja spizdl vsi razvojni kadri.........

http://www.formitas.si/node/232

tukaj je nekaj ... kar bi bilo danes lahko hudo....

in še enkrat samo lastniki in NS je kriv za se.. kasneje so postavljal uprave, k je samo kimala in ni imela blage kva se dogaja.......

to je vse

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
Mogoče imaš celo prav, samo kako člene v pogodbi je imel KOrže da je upravičen do takih nagrad. Je upravičen do nagrad zaradi ustvarjenega dobička ali izgube?! Če je upravičen zaradi dobička, ga bi jaz takoj vzel nazaj v v upravo in mu dal enako pogodbo z dodatnim členom, da če mu ne uspe, grejo tudi stare stvari po gobe.

Sicer pa podpiram Lahovnika ko pravi da je sejnina 800 evrov preveč in da bodo nadzorniki po novem odgovarjali (ob manjših plačah in sejninah). Itak imam občutek da nekaj 10 ljudi obvladuje NS državnih podjetij.. (ti pri meni takole govori, jaz bom pa pri tebi takole....)

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Kriv je tist k je z Koržetom podpisal tako pogodbo...

Izplačal mu bodo zdej vse z obrestmi, razen če ne bo prišlo do poravnave.... Drugače je Korže delal dobro..... in njegova vizija je bila prava.

To o NS-jih se popolnoma strinjam..... tudi o lastnikih bi se dal marsikej reč. Žal se mi zdi, da bodo za Elan črni dnevi... Gre še za kar nekaj upnikov...

Zdi se mi pa da bodo Elan Marin, ter da so Elan Bikes namenoma potopil, ker je šlo nekomu fest u nos... Obe podjetji, sta si pridobila zavidljiv renome in imeli vrhunski razvojni kader...

Za Elanove šlosarje (visoko speicializirane) se je zagrebel sam Akrapoviæ....

To je Korže med vrsticami povedal.... samo dokler ne bo pravnomočno na sodišču od njega ne bomo prav dosti zvedeli... To da pa se Elan hoče poravnavat z njim pa pomeni, da ima prav.....

sam hudič je, k tudi tolko nimajo, da bi se poravnali....
Skrivanje revizije Elana pa ni zastonj....... Tudi odvetnik, ki je bil na tapeti je bil zelo zelo zaslužen, da se blokacija računov in izvršbe še niso pričele......

To je javno povedal, čeprav menim, da odvetnik tega nebi smel povedati, a se je kot osebno napaden drznil to reči......

Tudi če se Elan dokapitalizira.. denar ne bo šu za sanacijo, temveč za odškodniske zgubljene tožbe in vprašanje je, če bodo te obveznosti sploh lahko pokrili....

Seveda odgovarjal ne bo nihče... ampak, dejansko uprava ni kle nič kriva, bila je porinjena v to in slabo informirana. Ubadali so se pa predvsem z tožbami in odvetniki, ter različnimi revizijami in ostalim pizdarijam..

Delavci bodo zopet najebali, skrbi me, da bo nekoč naša najboljša blagovna znamka šla v maloro, kar je v veselje konkurenci... tako kot v izdelovalnju smuči, jadrnic in tudi nekoč kolesov....

Naj povem, da so v Nemčiji Elan Bikes z svojimi vrhunskimi produkti navdušili in da so dobili tak povpraševanje, da ga niti realizirat niso mogl....

tako podjetje je propadlo..

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.908
113
od kdaj pa se ti vmešavaš v debate ki presegajo iq poletnih temperatur
13.gif

tudi naša firma bo to recesijo izkoristila in postavila 4 šalabajzere na cesto. Bog žegnaj recesijo
nahrung002.gif

en je še poseben frajer. Tip ima neke veze pri doktorjih in je nonstop, ampak res nonstop na bolniški. In to tak, da je en mesec, dokler ni treba na komisijo, takrat prekine, potem pa se mu v kratkem zdravstveno stanje spet poslabša. Da pa to še ni dovolj, je tip aktiven sindikalist, pravice delavcev pa to
stupid-1.gif
ploskal mu bom ko bo odkorakal z knjižico

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Podpis!
Takšne je treba zabrisati na cesto že zato, da ne povzročajo nepotrebnih stroškov firmi. Živijo pa na škodo ostalih, ki pridno delajo in imajo motivacijo.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
od kdaj pa se ti vmešavaš v debate ki presegajo iq poletnih temperatur
13.gif

tudi naša firma bo to recesijo izkoristila in postavila 4 šalabajzere na cesto. Bog žegnaj recesijo
nahrung002.gif

en je še poseben frajer. Tip ima neke veze pri doktorjih in je nonstop, ampak res nonstop na bolniški. In to tak, da je en mesec, dokler ni treba na komisijo, takrat prekine, potem pa se mu v kratkem zdravstveno stanje spet poslabša. Da pa to še ni dovolj, je tip aktiven sindikalist, pravice delavcev pa to
stupid-1.gif
ploskal mu bom ko bo odkorakal z knjižico

od takrat ko si ti zvedel da sta tvoja starša v sorodu.
priden.gif