Citat:
Uporabnik sad pravi:
Po moje topel zrak bolj svoh greje radiator. Razen, ce imas prizganega 24 ur na dan.
Kaj imate v sporazumu napisano? Kako se vam delijo stroški? A računate 100% na delilnike ali imate tudi vračunano pasivno gretje?Citat:
Uporabnik sad pravi:
Moja poloznica in se od enega je cca. 30% poloznice pred vgradnjo.
Imajo pa nekateri tudi 100% visje
Ti si ocitno tudi prej placeval priblizno svojo porabo.
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Nam so zmontirali tole sranje http://www.mt-merilnatehnika.net/izdelki/sistem-amr/delilnik-toplotne-energije.html
Po enem letu je položnica za ogrevanje ista, kot pa pred montažo delilcev. Vmes pa je bila precej manjša.
Torej so naredil en QRC za porabnike. Dobavitel toplotne energije bo pokasiral svoje na tak ali drugačen način...
Jah, ne vem če je to ravno poceni. Kot sem zgoraj zapisal jaz plačam cca. 4 EUR/m2, je pa res, da je v vukojebiniCitat:
Uporabnik Hanzi pravi:
vsaj v lj je toplota od tetola šorazmerno poceni. ogrevanje me stane cca 10e/m2 letno.
smo dobili obvestili o faktorju "energijske varčnosti"stavbe ali nekako tako . kdo ga je naračunal 119 ne vem.
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
KSZ in 1x za vselej
Ta debata o delilnikih vsako leto enaka..ne da bi kdo prebral staro temo
V starih blokih, ki nimajo vsak svojega dovoda toplote in so vsi na isti vertikali, se na radiator namestijo DELILNIKI. Delilnik ne meri neobenega DELTA T ampak meri samo določeno temperaturo. Recimo, ko se radiator segreje na 32 stopinj zacne ta zadeva stet...točne cifre ne poznam. Zato ni razlike ali je radiator segret na 100 stopinj ali pa na 35...delilnik bo to stel kot delovanje in ena ura delovanja na 35 stopinjah ali pa na 100 stopinjah vas bo stala enako. delilni faktor pa se izracuna na podlagi vasega radiatorja in nekih faktorjev, ki pa jih izracuna monter delilnika glede na vas radiator.
kalorimetri so pa druga zadeva, ti merijo vstopno temperaturo ogrevalne vode in izstopno temperaturo vode. Glede na ostale parametre (fi cevi, pretoka, debeline materiala ipd) izračuna koliko kw toplotne energije ste porabili.
evo to je to, zapomnite si preberite stare teme pa ne dalje pametovat.
ovijanje z brisaco ipd finte naceloma ne pomagajo...edino kar pomaga da odstranite radiatorje v celoti in namestite nove...ce pride pregled pa namontirate nazaj stare.