Davek na nepremičnine

darwin

Majstr
17. avg 2007
683
460
63
V trenutnem predlogu je nepremičninski enako kot dohodninski (oddaja v najem) del državnega proračuna. NUSZ ostane Občinam in na njegovo višino imajo že sedaj vpliv.
Zato sem pa že v prvem postu danes napisal, da ne davek na davek.
Ne moremo plačevati NUSZ in nepremičninskega davka, ker gre za isto stvar.

Tako da če nepremičninski davek da, potem namesto NUSZ, da se zmanjša birokracija.
Občina exporta vrednost nepremičnin na svojem območju, klikne stopnjo in je to to. Ne pa, ta parcela ima pločnik, tista kanalizacijo ...

Nepremičninski namesto NUSZ v občinski proračun, ki se obračuna na vse nepremičnine.

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.023
2.079
113
S tem da že danes plačujemo 2 različna davka (NUSZ in davek na premoženje) kar je isto bedarija. Bi morali tudi to spremeniti, tudi če novega zakona ne sprejmejo.

aceman19

Pripravnik
20. dec 2011
81
0
6
E, nepremičninski davek padel v vodo, bodo pa red zgleda delali zdaj na najemniškem trgu (al pa bodo tudi to pospravili v predal):

-> nove obveznosti poročanja o najemnih poslih v digitalno evidenco (ne vem, kaj bo z mojo babico), napovedane tudi globe.

Source

PS: zagovarjam nepremičninski davek na drugo, tretjo itd nepremičnino :)

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.893
1.175
113
E, nepremičninski davek padel v vodo, bodo pa red zgleda delali zdaj na najemniškem trgu (al pa bodo tudi to pospravili v predal):

-> nove obveznosti poročanja o najemnih poslih v digitalno evidenco (ne vem, kaj bo z mojo babico), napovedane tudi globe.

Source

PS: zagovarjam nepremičninski davek na drugo, tretjo itd nepremičnino :)
Jaz pa na nobeno...

PS Privatno nimam v lasti nobene nepremičnine... Samo preko deleža v podjetju, katerega lastnik sem... Nobena nepremičnina pa ni stanovanjska.

In že sedaj plačam cca 3700€ na leto NUSZ-ja za poslovne nepremičnine...

• Všeč mi je
Reactions: BuDi in Pepe

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.797
5.394
113
Davek mora biti preprost, z zelo malo izjemami. Zmišljevati si ne neke fore, da obstajajo olajšave, zmeraj pomeni priložnost za "goljufanje" s strani nekoga. Če bodo neobdavčena prva nepremičnina, bodo pač že dojenčki lastniki nepremičnin. Če pa boš to preprečil, pa bo težava, ko starši izgubijo življenje in bi dejansko moral otrok to dedovati, pa ga boš opalil z davkom bolj kot druge.
Nisem opazil, da bi dokler so še računali na nov davek, že naredili analizo, kateri ostali davki se bodo zmanjšali? Kam točno bi z več denarja v proračunu?

aceman19

Pripravnik
20. dec 2011
81
0
6
Davek mora biti preprost, z zelo malo izjemami. Zmišljevati si ne neke fore, da obstajajo olajšave, zmeraj pomeni priložnost za "goljufanje" s strani nekoga. Če bodo neobdavčena prva nepremičnina, bodo pač že dojenčki lastniki nepremičnin. Če pa boš to preprečil, pa bo težava, ko starši izgubijo življenje in bi dejansko moral otrok to dedovati, pa ga boš opalil z davkom bolj kot druge.
Nisem opazil, da bi dokler so še računali na nov davek, že naredili analizo, kateri ostali davki se bodo zmanjšali? Kam točno bi z več denarja v proračunu?
kao bodo neto plače višje - ampak še ni dorečeno, kako točno. ali bo to skoz dohodnino ali kako drugače.

aceman19

Pripravnik
20. dec 2011
81
0
6
Jaz pa na nobeno...

PS Privatno nimam v lasti nobene nepremičnine... Samo preko deleža v podjetju, katerega lastnik sem... Nobena nepremičnina pa ni stanovanjska.

In že sedaj plačam cca 3700€ na leto NUSZ-ja za poslovne nepremičnine...
za poslovne se drugače obračuna al kak? ker za flat v Ljubljani, 40m2, je cca 70-80€, če se ne motim

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.797
5.394
113
Bili so izračuni, kak efekt bo prinesel v proračun nov davek. Torej bi morali hkrati biti izračuni, kaj bo prineslo znižanje neke davčne obremenitve.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.797
5.394
113
Na koncu pa se zaposleni po ministrstvih trudijo, kake razpise si zmisliti, da bi se višek denarja kolikor toliko smiselno razdelil. Ker nekateri se vseeno zavedajo polomij v preteklosti.
A je smiselno, da se pobirajo visoki davki, potem pa se nazaj delijo nepovratna sredstva, ki marsikdaj nimajo resnega učinka pri razvoju? Če ni ekonomske logike že danes, je tudi čez eno leto verjetno ne bo kljub lepim nepovratnim sredstvom za kak projekt.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.893
1.175
113
Na koncu pa se zaposleni po ministrstvih trudijo, kake razpise si zmisliti, da bi se višek denarja kolikor toliko smiselno razdelil. Ker nekateri se vseeno zavedajo polomij v preteklosti.
A je smiselno, da se pobirajo visoki davki, potem pa se nazaj delijo nepovratna sredstva, ki marsikdaj nimajo resnega učinka pri razvoju? Če ni ekonomske logike že danes, je tudi čez eno leto verjetno ne bo kljub lepim nepovratnim sredstvom za kak projekt.
Tega preberite na X-u
Vas bo glava bolele, kako nas molzejo in za predvsem za koga...