Davek na nepremičnine

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.304
113
Pa dodajmo še, da je olajšava max 63% dobička....
pojma nimaš, na drugi strani plačaš ti davek - gre v dohodnino....
win win ps... lahko je tudi pri dohodnini 50%

pa da ne govorimo o transferjih, če jih je kaj še ti padejo in si povsod na 100%
blageist...

kmeri prikazujejo to ovčicam, kot ti tupiš tuki...

igi

Guru
13. okt 2007
5.635
1.224
113
Celje
Seveda nič... Drugače kuštravi nebi bil nikoli izvoljen, model je še napovedal da jih bo lupil....
to je to...

No in zakaj je potem to sedaj problem? Obljube se izpolnjujejo in narod je več kot očitno pripravljen plačati več, samo da ne gleda JJ.

Nisem pristaš leve opcije, imam pa vseeno toliko rad svoje življenje, da se mi res ne da več živcirati za stvari, na katere nimam direktnega vpliva. Sploh, ko gledam tebe, kako ti zadnje čase precej resno dviguje pritisk ;).

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.499
1.683
113
Pa dobro, do tega, da davek v višini 1,45% ne bo nikoli uveljavljen smo že prišli. Sem lepo pripisal, da bo "recimo" 1%.

Kaj ni jasno?
Ni jasno da po tvoje ljudi siliš v najem in ne smejo imeti več vikenda za lastno rabo.

Kogar boš pa prisilil da oddaja, bo pa kmalu lahko ostal z dolgim nosom, ko mu najemnik ne bo plačeval, ven ga pa ne bo mogel vreči. Če mu še uniči stanovanje, bo na slabšem kot prej.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.246
3.882
113
Ja neko dodatno delo si bo potrebno najti za poplačilo tega davčnega prispevka. Tudi kaj sivega, če drugega ne bo.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.499
1.683
113
To si ti prišel, pr kmerih je vse možno... davek na luft... ministrstva za jebiveter...
Kar ti misliš, da ni možno.

Še riming instrukcije so dal v vrtce..
Ne ti men kaj je možno....

Eni celo govorijo, da je 1,45% samo začetni prenizek odstotek in ga bodo v naslednjih letih morali zvišati na neko normalno raven. Da dobijo pač dovolj za plače.

Če ljudje najdejo obvode za novi davek, bodo morali pa še povišati. Potem pa sledi še davek na 1. nepremičnino, ko bo denarja še vedno premalo.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.499
1.683
113
Tisti, ki svoj uspeh sproti zagoni za nakit, obleke, potovanja, on je pa kul. Ni treba obdavčiti. DDV je pa isti plačal kot jaz na material za hišo.

Tudi če uspeh daš v fiat, kripto, delnice, zlato, jahte, letala je kul. Tega ni treba obdavčiti.

• Všeč mi je
Reactions: sad

igi

Guru
13. okt 2007
5.635
1.224
113
Celje
Ni jasno da po tvoje ljudi siliš v najem in ne smejo imeti več vikenda za lastno rabo.

Kogar boš pa prisilil da oddaja, bo pa kmalu lahko ostal z dolgim nosom, ko mu najemnik ne bo plačeval, ven ga pa ne bo mogel vreči. Če mu še uniči stanovanje, bo na slabšem kot prej.
Lepo sem v prvem postu zapisal, da pišem samo na temo nepremičnin, ki so namenjene oddaji v najem! Za ostale zadeve, pa da bo potrebno še marsikaj doreči.

In nekje vmes sem tudi napisal, da iti se "biznis" ni za vsakega. Nekaj lastnikov praznih nepremičnin, se bo skoraj zagotovo našlo in raje prodalo nepremičnino tistemu, ki jo potrebuje za prebivanje.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.499
1.683
113
Sprejmem, sem zgleda spregledal.

Ne vem pa zakaj v istem stavku omenjaš samo nepremičnine namenjene oddaji v najem in potem prazne, ki jih bodo morali prodati. Če je prazna, ni namenjena za najem. Lahko jo lastnik koristi periodično.

Pa še sklepaš da jo bo kupil nekdo, ki jo potrebuje za bivanje. Lahko jo kupi nekdo, ki jo bo dal v najem in ga ta davek ne boli. Verjetno si sicer s tvojim stavkom pokrival obe varianti.

Cene bodo šle pa gor.

• Všeč mi je
Reactions: igi

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.246
3.882
113
Lepo sem v prvem postu zapisal, da pišem samo na temo nepremičnin, ki so namenjene oddaji v najem! Za ostale zadeve, pa da bo potrebno še marsikaj doreči.

In nekje vmes sem tudi napisal, da iti se "biznis" ni za vsakega. Nekaj lastnikov praznih nepremičnin, se bo skoraj zagotovo našlo in raje prodalo nepremičnino tistemu, ki jo potrebuje za prebivanje.
Ali prodajo tistemu z večjo kupno močjo. Npr. Švicarju iz dežele orlov.

• Všeč mi je
Reactions: igi

gr69

Guru
15. dec 2009
11.634
2.679
113
še v SLO - ampak komaj
Ma jaz razumem v smeri:
Imaš nepremičnino za oddajanje, ki je ocenjena na 200.000eur. Nepremičninski davek bo recimo 1%, kar znese 2.000eur/letno.
Nepremičnino oddajaš za 700eur/mesečno, kar pomeni, da bi moral že sedaj plačati letnega davka nekih 2100eur.

Davka bosta pod črto "tu nekje". In državo kar naenkrat ne zanima več, ali oddajaš na črno ali pa vse po regelcih. Dobijo tista 2 juraj in je to to. In najemodajalci, ki oddajajo na črno naenkrat ne bodo imeli več razloga za takšno početje.

Za mene kot najemodajalca, ki imam že sedaj vse prijavljeno, pa se spet pod črto NIČ ne spremeni.

A kaj narobe razumem?

"Ušlo" ti je (no - večini), da bo ta nepremičinski davek, vsekal "vse" - ne samo vas "kapitaliste". Vi se boste zvlekli (bog ne daj imeti občutka, da imam sam kaj proti najemodajalcem) - nasrkali bomo pa vsi tisti, ki imamo nekje še nekaj, kar se ne da oddajti (iz kateregakoli razloga že) in se ne moreš "vseliti".

Meni lasje stojijo pokonci ... "živim" pri ženi, sem solastnik 1/6 stanovanjske hiše in sem ko "naložbo" od svaka odkupil travnik, ki je postal zazidljiv, v dogledni prihodnosti po pa bova žena in jaz iz naslova dedovanja postala lastnik ali solastnika dodatnih nepremičnin - in zdaj naj naši_vaši opalijo nepremišljeno davek ... z glavnim namenom poloviti oddajanje na črno.

Bemti državo - JJ je z ZUJFom, kjer je hotel narediti red v JS (kaznovati "leve") udaril tudi po meni (hebi ga - firma kjer delam "ne zna" mutiti) in tudi vsi nadaljni ukrepi (tako levi kot desni) se poslužujejo moje denarnice ali mi vsaj jemljejo kakšne pravice ...

[/jamr]

• Všeč mi je
Reactions: BuDi, sad in Matey

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.454
2.452
113
Ksz

Nekdo je nekaj objav nazaj napisal da bo enostavno dvignil najemnino iz 700 na 900 in da upa da bodo tako naredili tudi ostali najemodajalci. Opozarjam da tudi najemniki niso neumni in si sproti preračunavajo svoj položaj. Najslabše kar se zgodi je, da bo rekel najemnik da tega nategovanja ima dovolj in bo pobral šila in kopita. Tega pa si kot bodoči koristniki dolgotrajne oskrbe ne želimo.

Ja in kam bo šel najemnik? V šotor? Menda ni dovolj stanovanj za najem.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.499
1.683
113
Resda so ponekod drugod plače višje, so pa tudi najemnine.

Kdor se je pa hotel izseliti se je že sedaj. Kot da že sedaj v tujini ni bilo bolje.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.372
6.913
113
in zdaj naj naši_vaši opalijo nepremišljeno davek ... z glavnim namenom poloviti oddajanje na črno.

To pa res ni namen. In nikdar od nobene vlade, odkar spremljam in se mene tice ni bil. Namen je zgolj eden. Pobrati čimvec denarja in najbolj sigurno bo to od tega, ki je ze sedaj pridkan in plačuje, da bo placeval se vec. Oni ki na crno oddaja ima za sport izogibanje placevanju davkov, tudi preko dopustne meje, in bo spet nekaj nasel, da se mu bo ognil.

Kar se tice "neumnih" najemnikov. Ce bo dal/lahko da samo 700 za najemnino, bo sel ven. V manjse stanovanje za 700. Oni za 900 bo pa k tebi prisel, ker ne bo mogel placevati 1100. Kje se konca? Ne vem, zadnjic sem modela od Stoje (ki mi je sicer skrajno antipaticen, ampak sem mogla slišat), da najbolj manjka premium stanovanj za oddajo. 5k€/mesec? Ni problem dobiti najemnika, ampak tako stanovanje. Ce jih res toliko primanjkuje, kot se joka, najemnik vedno bo, samo malo se bo premešalo.

In ce kdo ni porajtal - najemnik se zmeraj ne more kupiti stanovanja, samo v malo manjsega se bo selil za enak denar.

Slovenec zna šparat samo na 2 načina - varcevalni račun na TRR in nepremicnine. To je njihov "garant". Tale davek ne bo naredil nobenega šifta v smer padanja cen nepremicnin in vec stanovanj na trgu, kot se prodaja, je samo inkasantstvo brez kakršnekoli skrbi za urejanje sranovanjskega problema mladih.

Najemnik ni neumen, sploh najboljši ki ceni svoj denar - izselil se bo iz Slovenije.

Bo klinac. Gasterbajterski fotr bo mrbit sel delat visje gor, familija bo pa tu ostala. Ker v vsakem primeru rabi suport. Omike merkajo otroke, bolniske, porodniske, subvencionirani polovicni delovniki ipd,da jim ni para nikjer v Evropi. Edina razlika je, da svoj cajt so takle gurali in pregurali skupaj, danes se tako ziveti ne da, locitve so bistveno prej na mizi, pol se šele sranje zacne. Pol pa pride se hujsa zagrenjenost tistih, ki "cenijo svoj denar".