Davčne blagajne so bedarija

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
OK vsaj to, se pravi jaz ne rabim printerja, lahko izdam račun pa mu ga pošljem na mail. Če pride kontrola mu ga pa pokažem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Saj pa davčna vidi račun
smile-1.gif
v sistemu

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Meni se zdi, da so te davčne blagajne odlična zamisel fursa, saj se sedaj ogromno privatnikov sprašuje, kako bodo izdajali račune. To se prav vidi, da do sedaj niso pavilno izdajali računov, ali pa jih sploh niso. Princip izdaje računa in pravila itak ostajajo enaka, s tem da bo sedaj moral račun potovati takoj na durs, kar poteka v ozadju programa in se sam postopek izdaje in tiskanja računa praktično ne spremeni.

I

Izbrisan uporabnik #488

Kdor ni izdajal, še naprej ne bo, tako da se ni čisto nič spremenilo
smile-1.gif

Strošek in težave pa so naredili tistim, ki so izdajali račune...

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
pri meni se ne bo nic spremenilo... sedaj sem pac doma pripravil racun in ga prinesel stranki... sedaj bom pa pred njo preko tablice naredil racun in ji ga preko maila poslal,.. oz. ga bom enako doma sprintal in prinesel s sabo (ceprav vem da to ni prav, ampak dacarjem bo slo tisto kar jim pripada)

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
smile-1.gif

Saj ne da ni izdajal, ampak je izdal vsakega tretjega, pa še od teh kakšnega ni prijavil. Davčno blagajno bo moral imeti, stranka bo rabila račun zaradi kontrol, kar se pa na sivo dela med kolegi pa itak ni mogoçe preprečiti.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
smile-1.gif

Saj ne da ni izdajal, ampak je izdal vsakega tretjega, pa še od teh kakšnega ni prijavil. Davčno blagajno bo moral imeti, stranka bo rabila račun zaradi kontrol, kar se pa na sivo dela med kolegi pa itak ni mogoçe preprečiti.

In kaj tukaj pomaga davčna blagajna??
sprasujem se.gif

Če stranka rabi račun zaradi kontrol, ga je rabil tudi sedaj.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
No ko vidim da vsi tukaj mojstri za davčne blagajne. Npr. če ne posluješ gotovinsko a boš zdaj še vedno lahko imel svojo logiko označevanja računov ali bo tudi potrebno pisat v obliki A-B-št. računa? Torej TRG1-1-244? Ali boš lahko še vedno izdal račun 15/12/2015? LP

I

Izbrisan uporabnik #488

Če ne posluješ gotovinsko ne rabiš davčne blagajne...

To je samo za KEŠ varianto

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ne ne, to mi je jasno da je ne rabiš ampak mislil sem vprašat a se je mogoče standardizirala oblika zapisa računa? Sicer ni logično ker ni naprave in posl. prostora ampak vseeno, nikol ne veš kaj jim hodi po glavah...

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Sicer ne vem kako posluje ...davčno blagajno rabiš, če;
- pobiraš gotovino,
- sprejemaš kartice,
- prodajaš po pošti z odkupnino

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Sicer ne vem kako posluje ...davčno blagajno rabiš, če;

- prodajaš po pošti z odkupnino

Ja, v kolikor delaš preko nakaznice in ti poštar prinese keš v roko, sicer pa v kolikor delaš z odkupnino in se ti denar pošta nakaže na TRR ne rabiš blagajne. Vsaj logično se mi zdi tako... če se motim me popravi! LP