Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ksz... Očitno najbolj jokajo in se bunijo tisti ki v tem trenutku najbolj šmuglajo in jih bo najbolj prizadelo...
Hebat ga, če ne zmoreš pa nehaj... Zakaj za vraga moram pa jaz kot uslužbenec plačati vse hebene davke in prispevke? Pa koji ste vi, podjetniki ali kakorkoli se že imenujete, zaen faktor, da ste upravičeni neplačevanja davkov od prometa, prodaje? Koji ste fuc.kin fakor da vi lahko, meni pa vse obračunajo? Da si lahko izplačate minimalca, ostalo pa preko vakih in onakih stroškov? A jaz moram pa vse plačat in zraven še vas podpirat, ker mi kradete, dobesedno? Pa avto na firmo, pa comp, pa telefon, pa internet, pa kur.ac palac pa prikazana izguba in sociala, vrtec na minimalcu, dodatki na maksimumu, mesečni priliv pa več kot moja bruto buto plača? Podpiram davčne blagajne, pa vsi bi morali uporabljat aplikacijo v oblaku, kjer dejansko ni možno goljufanje...
Poleti je na otoku zmanjkao štroma... V marketu, UPS je držal nekaj minut... Potem je bilo konec. So zaprli štacuno ker niso mogli izdajat računov.
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Pa kdaj vam bo prebilo da davčne blagajne ne rešuje ničesar, kar ni že rešeno sedaj? Ne rešujejo neizdaje računov in zo je glavni problem. Vse ostalo je rešeno že sedaj z virtualnimi. To kar predlagajo sedaj je isto sranje, samo lenobo inšpektorjev podpirajo, da se bodo podatki prenašali k njim, namesto, da tebi pošljejo dopis in jim moraš v treh dnevih poslat podatke iz virtualne blagajne.
Torej kup stroškov za nič novega, boljšega. To je problem.
Citat:
Uporabnik telex pravi:
s.p. => obrtnik (član obrtne zbornice)Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Glej mojster vsak obrtnik je podjetnik, daj raje vtihni ker samo toneš in to se sam potaplajš, brez moje pomoči
d.o.o., d.n.o., d.d. => podjetnik (član gospodarske zbornice in obrtne zbornice, če opravlja obrti sorodno dejavnost)
obrtnik... nima ločenih osebnih in poslovnih financ, nima plače, odgovarja z vsem svojim premoženjem
podjetnik... zasebno je ločeno od poslovno, ima plačo, dobiva dividende, odgovarja le z sredstvi katere je vložil v podjetje.
Če je vse enako, potem imaš zagotovo prav
PS- so pa pri nas naredili tudi tukaj zmešnjavo, ko obrtnike imenujejo samostojne podjetnike. Enako kot pišejo, da je Slovenec nekaj naredil potem pa ga imenujejo Huso ali ...ič.
Si pa en hašek...Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Konec koncev... Kuri me bolac za vaše jamranje.. Ste isti kot gostinci ob uvedbi protikadilskega zakona... Pa ni videti da bi kdo ekstra propadel zradi tega... So se pa vsi lepo prilagodili in večinoma (velika večina) spištuje zakon.
Podobno se bo zgodilo tudi ob tem. Tisti ki bo hotel se bo prilagodil in spoštoval zakon, za ostale je pa bolje da zaprejo...
Edina nelojalna konkurenca so šušmarji!! Pa dajte že enkrat tole razumet, da se je šušmarstvo v zadnjih letih izredno razpaslo.Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Ampak davčna blagajna je minimalen strošek v primerjavi z avtom, računalniki in poslovnimi prostori.
Glede na to, da bi se izenačili pošteni in "pošteni", bi davčne blagajne morale biti v interesu poštenih, saj so jim sedaj oni drugi nelojalna konkurenca.
Disclaimer: V življenju nisem delal za JU.
Yep.Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
V Murglah so vse hiše bile zgrajene/obnovljene brez računa. Le Simoni Dimic je uspelo najti naknadno izdan račun.