Zakaj točno bi moral biti strošek poslovanja višji??? Praviloma smo v vsakdanjem življenju deležni padanja cen. Pred 20-imi leti sem delal eno leto za avto, sedaj pa pol leta. ali je strošek poslovanja zrasel v Avstriji, Italiji, Kitajski, Nemčiji?Citat:
Uporabnik telex pravi:Če gledamo z vidika novega podjetnika, njegov strošek začetka poslovanja ne bo občutno višji. Obstoječi podjetniki pa se organizirajte. Ne nazadnje bodo davčne blagajne dvignile vaš ugled, saj ne boste vsi v naših očeh goljufi. Več pobranih davkov pa bo argument, da boste lahko znižali skupno obremenitev poslovanja. Od tega boste tako imeli nekaj vsi ne le tisti, kateri danes ribarijo v kalnem, pošteni pa jim to ribarjenje s svojim delom plačujete.
Citat:
Uporabnik telex pravi:
PS- blagajno si itak moral imeti že sedaj, le da ni bila povezana z davčno upravo.
Če stranka ne vzame tistega na roko napisanega računa pa lahko pospraviš denar kar v svoj žep. Če sem v zmoti me pa kar popravi.Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Aja res? Torej meniš da sem v davčnem prekršku ali celo kazensko odgovoren ker nimam mehanske blagajne? Meni je bilo rečeno da je dovolj da izdam teh nekaj mesečnih računov na roko napisan obrazec (za katerega predlagam da bi naj bil po novem s strani DURS-a oštevilčen in tam kupljen) in mi potem to nakažejo na TRR firme ali pa če opravim gotovinsko transakcijo stranki dam ta na roko napisan račun in zraven blagajniški prejemek. Če sem v zmoti me pa kar popravi. Skratka nimam nobenega hardwerja ter nobenega softwerja za katerega bi me mesečno nabijali za razne posodobitve, nadgradnje, uporabnine in podobno. In ja, ko sem podjetje odpiral sem to kalkulacijo tudi upošteval.
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Če stranka ne vzame tistega na roko napisanega računa pa lahko pospraviš denar kar v svoj žep. Če sem v zmoti me pa kar popravi.Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Aja res? Torej meniš da sem v davčnem prekršku ali celo kazensko odgovoren ker nimam mehanske blagajne? Meni je bilo rečeno da je dovolj da izdam teh nekaj mesečnih računov na roko napisan obrazec (za katerega predlagam da bi naj bil po novem s strani DURS-a oštevilčen in tam kupljen) in mi potem to nakažejo na TRR firme ali pa če opravim gotovinsko transakcijo stranki dam ta na roko napisan račun in zraven blagajniški prejemek. Če sem v zmoti me pa kar popravi. Skratka nimam nobenega hardwerja ter nobenega softwerja za katerega bi me mesečno nabijali za razne posodobitve, nadgradnje, uporabnine in podobno. In ja, ko sem podjetje odpiral sem to kalkulacijo tudi upošteval.
PS- sicer ne vem točno, kako velja zate a nečakinja ima preko s.p. internetno trgovino in občasno prodaja na sejmih, pa je morala nabaviti elektronsko blagajno, ker računi napisani na roko niso dovoljeni.
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Dajte se norca delat.
Včeraj v Nemčiji sem na sejmu na našo firmu kupil 3 strokovne knjige od založbe Vulkan Verlag
Gospa ki je knjige prodajala je lepo napisala paragon blok. Jaz sem pa potegnil službeno debetno kartico.
Pa ja ne mislite, da je teta, ki je samo neka uslužbenka ene velike založbe pobasala keš za svoj modrc. (če bi jaz plačal s kešom)
Gospa mi je sicer rekla, da če res hočem original račun, da naj jih pokličem v firmo in bodo zrihhrali, ampak da je pri njih to čist normalna praksa.
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Dvomim da so prodajalci domačih izdelkov s poljanskih hribov kaj drugega kot normiranci (minimalne zahteve), a glej ga vrag, na kostanjevem pikniku v Besnici se nihče ni upal prodajati brez računov/paragoncev (za evre). Tako, po domače, si lahko operiral samo tako, da si predčasno evre zamenjal v "sejemsko valuto" in dobil potrdilo da si kupil tisto valuto...
Vsakega, katerega si vprašal zakaj tako je povedal da zaradi inšpekcij in predpisov... Od lani na letos.
Torej je neke vrste blagajna obvezna...
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Prej kot davčne blagajne mi morala uvesti država plačilo ddv za pravne osebe, ko je dejansko račun plačan !
Samo do 500 k prometa.Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Prej kot davčne blagajne mi morala uvesti država plačilo ddv za pravne osebe, ko je dejansko račun plačan !
Imaš tudi sedaj možnost obračuna DDV-ja po plačani realizaciji.
Morda pa je ravno obratno!Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Dajte se norca delat.
Včeraj v Nemčiji sem na sejmu na našo firmu kupil 3 strokovne knjige od založbe Vulkan Verlag
Gospa ki je knjige prodajala je lepo napisala paragon blok. Jaz sem pa potegnil službeno debetno kartico.
Pa ja ne mislite, da je teta, ki je samo neka uslužbenka ene velike založbe pobasala keš za svoj modrc. (če bi jaz plačal s kešom)
Gospa mi je sicer rekla, da če res hočem original račun, da naj jih pokličem v firmo in bodo zrihhrali, ampak da je pri njih to čist normalna praksa.
nemci pač pošteno razmišlajajo in davke plačujejo ker tudi imajo nekaj od tega,pri nas je razmišljanje bolj balkansko.vsi gledajo kako bi denar pobasali in ga nekako "skrili".poglej SPje-velika večina jih prikazuje minimalca.Kar tudi nekako razumem ker se pač država do nas vede precej balkansko in nimamo toliko od nje kot recimo nemci