Cupra Tavascan

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.452
4.841
113
No kot kaže si obiskoval zakotne AC slovenske polnilnice ki jih je čas že povozil.
Če že greš v Avstrijo je veliko bolje.

Priporočam ti da si naložiš aplikacijo Electroverse in naročiš zraven Rfid karto in zadeva bo dosti boljša.
Lahko se odločiš tudi za Cupra charging in dobiš kartico in omogočiš tudi plug in charge, ki dela na Ionity polnilnicah in še kakšni Mer v Avstriji in Nemčiji pa mogoče še kje.

No to so komfortne rešitve in nenujno tudi najcenejše.

Pri Lidlu pa je fajn kar njihovo Aplikacijo uporabit katero imaš za točke.

So pa res naši trgovci z električnimi avtomobili dokaj nesposobni in bi človeku ki prvič testira e avto lahko v roke dali eno uporabno kartico za polnjenje in mu pač izdali račun za porabljeno energijo ko pripelje nazaj.
Ali pač to lepo sami plačali.

• Všeč mi je
Reactions: sad

krava

Majstr
5. sep 2007
3.713
365
83
www.kacnje.eu
Ja, ker nimam EV, niti ne poznam vseh teh aplikacij, ampak po slišanem, jih je kar precej. Kar seveda spet povzroča zmedo. Registracije, dodajanja plačilnih kartic, iskanje na različnih aplikacijah ... milo rečeno nerodno. Tega Electrovese recimo ne poznam in sem zdele kliknil. Na prvi strani mi napiše "Oops! We took a detour! It seems you've veered off and ended up in electric wilderness on Route 404. Fear not, Electronaut, tap the button below to keep exploring!", če pa preko iskalnika padem na zemljevid, pa piše: "Oops! Something went wrong!". Verjetno kakšna omejitev na mojem računalniku, ampak spet padem v isto zgodbo - kup nekega kompliciranja, za katero običajni smrtnik nima volje ali znanja ali časa. Kje je potem še Cupra charging ali Lidl ali XXX ali tujina ...
Želel sem čisti preizkus, kot bi ga imel običajni Janez.

Si bom pa ogledal tale Electroverse, hvala.

Vsekakor ne nasprotujem EV, nasprotno. Všeč so mi. Ampak s temi zadevami se res nimam volje ukvarjati. Verjetno bi z domačo polnilnico rešil večino teh težav. Se pa stvari izboljšujejo.

Se spomnim, da sem pred leti pri EV dobival njihove kartice (bili so celi šopi teh kartic, kar spet ni ravno elegantno), v zadnjem času pa ne več .

• Všeč mi je
Reactions: krko in Jest

bev

Majstr
25. apr 2017
471
314
63
Jest imam samo petrolovo in ionity, slednjega še nisem koristil, petrol pa v desetih letih ene 5x. Tako, da je šop kartic ena fama, ki jo eni kar naprej ponavljajo. Šop imajo tisti, ki se vozijo v trgovino en km stran ampak za vsak slučaj naročijo vsako kartico za katero slišijo. Za vsak slučaj, če bi se kdaj peljali 100 km daleč.

• Všeč mi je
Reactions: sad

krava

Majstr
5. sep 2007
3.713
365
83
www.kacnje.eu
Torej s Petrolovo kartico lahko polniš na "Gremo na elektriko" stebričkih? Mogoče zveni butasto, ampak meni sploh ni jasno, čigave so te polnilnice. Včasih je to v našem koncu "šraufal" Elektro (ampak so bile mnoge tudi brezplačne), sedaj gor nič več ne piše. Recimo Lidlova aplikacija pa je verjetno samo za njih? Kaj pa kakšna od VAG koncerna? Ali deluje na teh najbolj pogostih "Gremo na elektriko"?
Electroverse deluje na vseh polnilnicah, ki jih najdemo v Sloveniji ali ne? Kaj pa v tujini? Verjetno se tudi cene razlikujejo med temi ponudniki plačilnih sistemov (in seveda polnilnic)?

sad

Guru
24. avg 2007
22.167
10.835
113
Kupi avtomobil prave znamke in pozabi na kartice. Življenje je preprosto.
Drži, pa kiropraktika lahko še zraven naročiš. To sicer malo zakomplicira življenje, ampak ej.
Evo, to je toliko uporaben odgovor, kot tvoj. No, važno, da si se pohvalil, da se voziš z naciwagnom:p:evil:.

krava: za Slovenijo rabiš Lidl, Ionity, Tesla, Gremo na Elektriko, morda še Petrol (odvisno kje si), za tujino Ionity, Tesla in za backup Electroverse. Če si večkrat na istih lokacijah pač potegneš dol lokalno aplikacijo in s tem nekaj prišparaš. Nobene drame. ;)
Sem nekaj gledal tudi Moon, pa sem samo zaprl, ko sem videl njihove cene.
Za Lidl vse urediš znotraj njihove aplikacije, ne potrebuješ posebej za EV. Edino, kar je bedno, je da ne deluje po vseh drugih državah.

• Objave ne odobravam
Reactions: jonny77

krava

Majstr
5. sep 2007
3.713
365
83
www.kacnje.eu
Tnx. Saj sedaj nekaj časa tega ne bom potreboval, sem pa prepričan, da bo marsikomu tvoj odgovor prišel prav. Tudi meni seveda. Žal pa je tole "no go" za marsikoga. Po drugi strani pa bi polnilnice bile polne, če bi bilo preveč preprosto in EVjev preveč. ;)

sad

Guru
24. avg 2007
22.167
10.835
113
Ta no go, je samo v glavi. ;) Zadeva je čisto preprosta, ko jo spraviš skupaj, je pa res, da se ljudem ne da, pa ker je nekaj novega, se bojijo. Pol ure in imaš vse urejeno, vključno z vezavo na kreditno kartico.
Sploh pa za drugi avto, polnilnice itak ne potrebuješ, ker se stalno polni doma. ;)

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.452
4.841
113
Lidl moraš v aplikaciji državo menjat v nastavitvah, zadnji mesec ti že sama ponudi menjavo.

Avstrija Nemčija dela. Hrvati pa še pred 2 mesecama niso bili notri.
So pa v Electroverse za isti denar kot ad hoc