Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.935
113
NEcepljenci resno mislijo da jih bo Slovenija slavila in jim podelila borčevske penzije za zasluge ker se nočjo cepit.

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
2.011
418
83
we've got a badass over here.

Da se ne boš razpočil
Nisem badass, sam dost vas mam drekačev, ki mi serjete po glavi zaradi svojih otročjih trmarjen. Najprej serjete na T1, kako ne boste nosili mask in se ne cepili, nato pa 14 dni iščete pomoč v covid ambulanti, ker imate saturacijo pod 90.

In res mi dvigujete pokrov, sej me boli joli kaj maš na gopcu v knjižnici, ampak v zd pač brez maske ne boš prišel, z tem dokumentom si pa lahko rit obrišeš.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.857
-4.836
113
Hočeš vozit avto? Potrebuješ vozniško dovoljenje - fašizem.
Hočeš piti alkohol? Moraš biti polnoleten - fašizem.
itd... if you catch my drft...

Ni vse (nevšečno) urejanje/reguliranje avtomatsko fašizem no.
On ko se bodo spomnili, da brez PCT pogoja ne smeš iz bajte, boš svojo ustavno pravico do svobode uresničeval na sprehodu od kuhinje do dnevne?

A ko črnci niso smeli v lokale tudi ni bil apartheid?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.857
-4.836
113
nisem ravno kak ultra zajeban mudel, so pa pri nas navodila glede mask jasno napisana in če boš hotel v zd, si jo boš nadel. Sicer si lahko še vedno brez, ampak pred zdjem.
So bili tudi že časi, ko pred ZD-jem nisi smel bit brez maske.
Zakaj pa prepoved nošenja muslimanskih rut, pa burk nekako ni šel skozi? Ali država sme zapovedovat, kakšna oblačilanosiš ali ne?

• Všeč mi je

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
2.011
418
83
So bili tudi že časi, ko pred ZD-jem nisi smel bit brez maske.
Zakaj pa prepoved nošenja muslimanskih rut, pa burk nekako ni šel skozi? Ali država sme zapovedovat, kakšna oblačilanosiš ali ne?
a si res to vprašal?
Ker burke nimajo vpliva na JAVNO zdravje!

Nazadnje urejeno:

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.857
-4.836
113
a si res to vprašal?
Ker burke nimajo vpliva na JAVNO zdravje!
Burka ni nič drugega kot ena velika maska. Ki je pred kovidom ščitila pred virusi gripe.... toliko kot današnje maske.

Koliko pa maske ščitijo je pa tudi stvar debate, sploh tiste sredi gozda in pa par mesecev stare, ki se jo dotikaš, nosiš pod brado, ves dan nošena in zmočena....kot dela velika večina, da ne rečem vsi.

Nazadnje urejeno:

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
2.011
418
83
Burka ni nič drugega kot ena velika maska. Ki je pred kovidom ščitila pred virusi gripe.... toliko kot današnje maske.

Koliko pa maske ščitijo je pa tudi stvar debate, sploh tiste sredi gozda in pa par mesecev stare, ki se jo dotikaš, nosiš pod brado, ves dan nošena in zmočena....kot dela velika večina.
:bonk:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113

Koliko pa maske ščitijo je pa tudi stvar debate, sploh tiste sredi gozda in pa par mesecev stare, ki se jo dotikaš, nosiš pod brado, ves dan nošena in zmočena....kot dela velika večina, da ne rečem vsi.
Daj si ti včerajšnjo tarčo ponovno počasi predvajaj, predvsem tisti odgovor odvetnika Doc. dr. Blaž Mlinar Kovačič (namerno sem zapisal polni strokovni naziv, da se vidi, da ni nek šalabajzer) o ustavnih pravicah in kaj država sme in lahko zapove!

sousis

Guru
16. nov 2019
1.652
1.106
113
On ko se bodo spomnili, da brez PCT pogoja ne smeš iz bajte, boš svojo ustavno pravico do svobode uresničeval na sprehodu od kuhinje do dnevne?

Dva dni nazaj obisk pediatra:
1. Vrsta pred vhodom. Varnostnik te temeljito izpraša kdo si in kam greš. Obvesti te o PCT pogoju in spusti le, če zatrdiš, da imaš PCT in si daš masko gor. Nenaročeni so odslovljeni. (Naročiš se lahko po 2 dneh klicarjenja, ker je nemogoče dobit koga na telefon.) Čakaš, da prideš na vrsto za noter.
2. Prideš do hodnika z ambulantami. Vrsta 5 ljudi. Študent te spet temeljito izpraša kdo si in kam greš. Zmeri ti temperaturo, zapiše. Preveri PCT, zapiše. Če te ni na seznamu naročenih, ki ga ima v rokah, si odslovljen. Čakaš, da prideš na vrsto za noter.
3. Prideš do čakalnice pred ambulanto. Spet čakaš v vrsti. Z malo sreče dejansko prideš do sestre in zdravnika/-ce.

Malo mi že gre na levo ledvico vse skupaj.

Aja, pa za dokazovanje pogoja PCT sem imela s sabo kartico cepljenja. Študent mi je začel najedat, da bi morala imeti digitalno covid potrdilo. Kolikor vem so za dokazovanje PCT *vsa* potrdila enakovredna. To, da kartice cepljenja potem ne more skenirat s čitalcem QR kode pa ni moj problem.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.177
3.663
113
41
Lj
1. Vrsta pred vhodom. Varnostnik te temeljito izpraša kdo si in kam greš. Obvesti te o PCT pogoju in spusti le, če zatrdiš, da imaš PCT in si daš masko gor. Nenaročeni so odslovljeni. (Naročiš se lahko po 2 dneh klicarjenja, ker je nemogoče dobit koga na telefon.) Čakaš, da prideš na vrsto za noter.
2. Prideš do hodnika z ambulantami. Vrsta 5 ljudi. Študent te spet temeljito izpraša kdo si in kam greš. Zmeri ti temperaturo, zapiše. Preveri PCT, zapiše. Če te ni na seznamu naročenih, ki ga ima v rokah, si odslovljen. Čakaš, da prideš na vrsto za noter.
3. Prideš do čakalnice pred ambulanto. Spet čakaš v vrsti. Z malo sreče dejansko prideš do sestre in zdravnika/-ce.

Aja, pa za dokazovanje pogoja PCT sem imela s sabo kartico cepljenja. Študent mi je začel najedat, da bi morala imeti digitalno covid potrdilo. Kolikor vem so za dokazovanje PCT *vsa* potrdila enakovredna. To, da kartice cepljenja potem ne more skenirat s čitalcem QR kode pa ni moj problem.
To je novi svet, welcome. Samo še slabše bo.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.448
9.809
113

Ko bodo enkrat samo pri enem otroku zamudili kaj resnega in bo otrok umrl, bo pa jok in stok.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.857
-4.836
113
Daj si ti včerajšnjo tarčo ponovno počasi predvajaj, predvsem tisti odgovor odvetnika Doc. dr. Blaž Mlinar Kovačič (namerno sem zapisal polni strokovni naziv, da se vidi, da ni nek šalabajzer) o ustavnih pravicah in kaj država sme in lahko zapove!
Tisti odvetnik je res šalabajzer, je tista učiteljica velika bolj pametno govorila.
Po njegovem tudi z apartheidom v JA ni bilo nič narobe, pravi da država lahko vse zapove, pod nekim izgovorom.

Cepljenje danes ni zagotovilo, da se ne boš okužil in zbolel in umrl.

• Všeč mi je

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.857
-4.836
113
Seveda, po QR kodi ti bodo lahko nadzorovali, sledili, (ima Krek močne serverje), da bi študent pisal, kdo si in kje si se nahajal je pa že malo bolj zoprno in zamudno - si predstavljaš koncert s par tisoč ljudi, da vsakogar zapisujejo. Skeniranje je takojšnje.

• Všeč mi je

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.526
16.838
113
Seveda, po QR kodi ti bodo lahko nadzorovali, sledili, (ima Krek močne serverje), da bi študent pisal, kdo si in kje si se nahajal je pa že malo bolj zoprno in zamudno - si predstavljaš koncert s par tisoč ljudi, da vsakogar zapisujejo. Skeniranje je takojšnje.
Jp jp, Kreku in kompaniji je v največjem interesu sledit enemu mirisju pa Mateyu in ostalim. S tem bo njihov življenjski cilj dosežen.

• Haha
Reactions: Hanzi

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
Meni pa je zanimivo to, da tako vztrajajo pri cepljenju, poizkušajo najti vse možne načine, da bi otežili življenje necepljenim... ampak ne zapovejo pa obveznega cepljenja.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Tisti odvetnik je res šalabajzer, je tista učiteljica velika bolj pametno govorila.
Po njegovem tudi z apartheidom v JA ni bilo nič narobe, pravi da država lahko vse zapove, pod nekim izgovorom.

Cepljenje danes ni zagotovilo, da se ne boš okužil in zbolel in umrl.
Bom poiskal prepis pogovora, ker očitno ti slušno razumevanje dela težave. :bonk:

Ti si čisto zausglajzal!
Ona učiteljica pa ja, verjetno ti prihaja na take, če bi pa jaz bil njen ravnatelj pa bi kljub vsej zakonodaji, ki jo (neumno) ščiti, danes iskala novo službo!