Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Osnovni problem niso več toliko 70+, slabo precepljena je tudi populacija med 50 in 70. Tukaj je precej nasprotnikov cepljenja in tukaj bo največ hospitalizacij. Podobno kot v 3. valu. Smrti bo seveda manj kot v 2. valu, žal pa še vedno preveč.
Kdor se je do sedaj mislil cepit se je . Sedaj so dosegli kar so želeli, kreg je kdor je cepljen in kdor ni. Vsak vleče na svojo stran.

• Všeč mi je
Reactions: msenjur

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.634
1.026
113
49
KR
Torej je čisto vseeno, da cepivo ne pomaga pri širjenju virusa. Torej to sploh ni stvar zdravstvene narave, ampak politične. Važno je, da dobiš štempelj, da si se pofočku.
A ni tko, da pomaga pri širšem širjenju virusa? Oziroma, da je manjša možnost okuž........, itd. Mah, sicer kva se sploh usajam tle, k je res brezveze. Skoz eno in isto nabijanje.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.536
3.616
113
v Franciji niso več daleč od tega, da začne pokat. Potem se junaki tipa mosseero itak potuhnejo in poskrijejo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.119
113
E8wPedAX0AAaC87.jpg

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.536
3.616
113
:aplauz: Imejte zgled po Avstraliji, ko vam vlada postavi navodila za sex. :valjamse:
Začne se okoli 20min v videu.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Cepljen ali necepljen je čisto vseeno. Oboji se okužijo in kužijo naprej in oboji so hospitalizirani. Podatki iz Izraela so nedvoumni.

V tem je diskriminacija PCT-ja.
Bil sem na sprejemu olimpijcev, kjer se je nekaj tisoč ljudi v gužvi in brez mask drlo na ves glas. Čeprav spadam v rizično skupino, se nisem okužil, zaradi mene ni nihče zbolel, niti nisem opazil, da bi se zaradi tega dogodka bistveno povečalo število obolelih. Seveda pa je za udeležbo veljal pogoj PCT.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.246
3.610
113
Marlbor
Bil sem na sprejemu olimpijcev, kjer se je nekaj tisoč ljudi v gužvi in brez mask drlo na ves glas. Čeprav spadam v rizično skupino, se nisem okužil, zaradi mene ni nihče zbolel, niti nisem opazil, da bi se zaradi tega dogodka bistveno povečalo število obolelih. Seveda pa je za udeležbo veljal pogoj PCT.
Bil sem na množičnem protestu par tisoč ljudi
- kjer je redko kdo nosil masko ali pa držal distanco,
- bilo je v času, ko je v Sloveniji dnevno bilo 10x več novih okužb kot te dni,
- noben ni bil cepljen in tudi sicer ni bilo nobenih PCT pogojev,
- nisem se okužil in tudi sicer na covid sledilniku v naslednjih tednih številke niso rastle, ampak padale.

Partnerka dela v DSO in je sem bil zraven nje v karanteni, spala sva v isti postelji in se nisem okužil.

Potem sem pa čez kak mesec imel pregled pri zdravniku in sem čez nekaj dni postal čudežno pozitiven, ko sem se moral iti spet testirat za nek ponoven pregled. Smo pa vsi imeli masko, zdravniki so baje bili 90% precepljeni, ostalo osebje čez 60% precepljeno. Z ostalimi pacienti nisem imel stika. Zato pa vsakemu trobim, čim bolj vstran od dohtarjev, pa imaš zelo male šanse, da se kje nalezeš virusa. To je virus, ki politikom in dohtarjem plačuje jadrnice.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: novaa in Ytbnd

sousis

Guru
16. nov 2019
1.652
1.106
113
No, no, ne bodimo diskriminatorni. Policaja in policajko, naj si vsak izbere po želji. Lahko tudi oba.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.652
1.106
113
Ampak da se vrnem na temo...

Zdaj je vladi všeč ideja o samotestiranju. To se mi zdi en tak dober (za vlado) "face-saving" obrat: samotestiranje je ceneje za državo, manj invazivno za testirance, lahko rečejo da so nekaj naredili za zdravje državljanov, tisti ki se nočejo testirat se lahko zvlečejo... počasi se pa prekuži cela država in problem rešen (tako ali drugače).

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.119
113
Au v LD do konca septembra (3 mesece; julij, avgust, september).

Policijska ura v Sydneyju, podaljšano zaprtje na Novi Zelandiji

Kaj se plete v glavah vlad v Au/Nz ??
Čisti psihopati.

Talibani uvedejo v Kabulu policijsko uro, in zahod se zgraža. Jacinda uvede v Novi Zelandiji lock-down (bolj skrajen ukrep kot policijska ura, saj traja ves dan), in mediji ploskajo. Razumi, kdor more.

Precepljenih je v Novi Zelandiji manj kot v Sloveniji, a Jacindo še vedno dajejo za vzor, kako je dobro speljala covid krizo na nekem izgubljenem otoku sredi Pacifika. Spet primerjamo hruške in jabolka.
Delati vedno znova iste stvari in pričakovati drugačne rezultate (A. Einstein) je pa definicija norosti

Posledice

Nazadnje urejeno:

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.634
1.026
113
49
KR
Au v LD do konca septembra (3 mesece; julij, avgust, september).

Policijska ura v Sydneyju, podaljšano zaprtje na Novi Zelandiji

Kaj se plete v glavah vlad v Au/Nz ??
Čisti psihopati.

Posledice
Fakmi, a to ne znaš kakšn povzetek narest s svojimi besedami, razen da nabiješ v en post 100 quote-ov, pa linkov?