Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.879
-4.858
113
od buteca bo držalo ja, lol :valjamse:
Ne vem, ampak tisti, ki so jih testirali za nazaj na avion, in je test pokazal negativno - so malo verjetno bili okuženi. Preboleli tudi malo verjetno, da so se ponovno okužili. Ostanejo samo še cepljeni - ki pa se dokazano lahko okužijo, in okužbo širijo dalje, testirajo jih pa ne - ker imajo PCT potrdilo.

Koneckoncev je tudi tisti s pfizerjem 2x cepleni doktor prinesel virus iz Namibije.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.148
4.119
113
Ne vem, ampak tisti, ki so jih testirali za nazaj na avion, in je test pokazal negativno - so malo verjetno bili okuženi. Preboleli tudi malo verjetno, da so se ponovno okužili. Ostanejo samo še cepljeni - ki pa se dokazano lahko okužijo, in okužbo širijo dalje, testirajo jih pa ne - ker imajo PCT potrdilo.

Koneckoncev je tudi tisti s pfizerjem 2x cepleni doktor prinesel virus iz Namibije.
Tocno tako, kot sem napovedal. Necepljeni se testiramo za vsak jajc, tako da oni so sli lahko na avion samo negativni. Cepljeni imajo pa free for all brez testiranja in sem napovedal, da s tem puscamo odprto ogromno luknjo.
In zdaj se je tocno to zgodilo. In to po najslabsem moznem scenariju.

Koliko dni so ti maturantje ze v Sloveniji?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.879
-4.858
113
Tocno tako, kot sem napovedal. Necepljeni se testiramo za vsak jajc, tako da oni so sli lahko na avion samo negativni. Cepljeni imajo pa free for all brez testiranja in sem napovedal, da s tem puscamo odprto ogromno luknjo.

tocno tako.
V sloveniji so od sobote
.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in AndY1

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113

Andy, ne ti o tem, da puščamo ogromno luknjo, ti še cepljen nisi. A tukaj pa ne puščamo luknje? vsaj cepi se, pol pa dalje haraj, legenda.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.246
3.610
113
Marlbor
Andy, ne ti o tem, da puščamo ogromno luknjo, ti še cepljen nisi. A tukaj pa ne puščamo luknje? vsaj cepi se, pol pa dalje haraj, legenda.
Najboljša zaščita je še vedno, da se ne hodi na prireditve, žurke, zabave. Folk, ki se cepi in potem ne poskrbi za osnove preprečevanje širjenja virusa je malomaren. Zaradi takih številke rastejo, stari pa umirajo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.119
113
Ukrepi vlade (samo da se nekaj dela), brez dejanskega efekta.

Seeing the numbers for Sweden, it seems to indicate (let's remain prudent) that lockdowns, masks and other liberticide measures did not contribute to a reduced mortality. In fact, it appears the opposite is true.

efekt.png

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.148
4.119
113
In zdej butli vladni in naša 'stroka' hoče, da se tudi iz zelenih držav testira necepljene, ampak cepljene se bo pa še vedno spuščalo brez testa.

Očitno se je tudi stroki popolnoma zmešalo. Za vse okrivijo in sankcionirajo necepljene.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.403
4.319
113
A kdo razume kaj so uporabnega povedali danes na novinarski konferenci glede mularije? Če sem prav razumel eni so se testirali, eni se sploh niso (ko jebe pravila), preverja itak nihče. NIJZ hoče obesit odgovornost organizatorju, oni pravijo da nimajo s tem nič in da so zagotovili testiranje vsem ... karantenske (samo)odločbe bi morala si pa vsak sam napisat če se ni testiral.

Dalje je žalostno da prihajajo novi maturantje na veliko iz istih hotelov in tisti ki so izpolnjujejo pogoj PCT ne bodo dobili karantene, izredcno povedano od NIJZ. Pač zakon je zakon tudi če je slab. Dokler območje ni na rdečem narediš test 5 min preden greš domov (najbrž tester razžre alkohol ki ga imaš še v telesu) in je to to, ali pa si cepljen in si itak imun.

Spet se kaže da ni zdrave pameti. Je.banje v glavo za nerizičen del populacije in potem ko se najde en rizičen pretok ki bi ga biloo smiselno vsaj dodatno preverjat (5 dni karantene in potem še 1x test) pa lepo skozi prste pogledat.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi

Pbutec

20. jul 2007
15.246
3.610
113
Marlbor
In zdej butli vladni in naša 'stroka' hoče, da se tudi iz zelenih držav testira necepljene, ampak cepljene se bo pa še vedno spuščalo brez testa.

Očitno se je tudi stroki popolnoma zmešalo. Za vse okrivijo in sankcionirajo necepljene.
Med tem pa 50 maturantov pride iz Španije in Beovička še danes ob 10.00 uri novinarski RTVSLO ni znala povedati, ali so bili cepljeni ali testirani ali prebolevniki. Izgubljeni arhivi.press :bonk:

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in AndY1

Pbutec

20. jul 2007
15.246
3.610
113
Marlbor
A kdo razume kaj so uporabnega povedali danes na novinarski konferenci glede mularije? Če sem prav razumel eni so se testirali, eni se sploh niso (ko jebe pravila), preverja itak nihče. NIJZ hoče obesit odgovornost organizatorju, oni pravijo da nimajo s tem nič in da so zagotovili testiranje vsem ... karantenske (samo)odločbe bi morala si pa vsak sam napisat če se ni testiral.
Netestirani so prebolevniki in cepljeni, druge logičnega pojasnila ni.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: AndY1 in mirsi

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.476
9.823
113

Pa ti si cela Baba Wanga. Klanjam se. Kok hitro ti iz riti vlečeš zaključke, ki jih potem prodajaš zdravo za gotovo, je naravnost fascinantno.

Pa dejva začet pri doktorju ki je kao privlekel takrat popularni in ultra nalezljivi JA sev. Kok ljudi je okužil dalje? Imaš ta podatek? Ker kolikor jaz vem je cifra 0. Torej cepivo deluje vsaj bolj dokazano kot tvoja konjska tabletka.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.714
588
113

Cilj je čimvišji odstotek cepljenja, ki zagotavlja nižje število hospitalizacij kljub kakšni okužbi cepljenega, ki gre mimo, ker je manj testiranja cepljenih. Če je dovolj cepljenih (in prebolelih) to ni problem, ker se virus ne bo mogel eksponentno širiti . Poleg tega se cepljenje promovira tudi s pozitivno diskriminacijo - tako je tudi prav - to mnenje zagovarjajo epidemiologi.

Če si cepljen si manj rizičen, lahko pa se hodiš testirat na par dni, kar tudi znižuje rizik širjenja.
Če nočeš ne eno in ne drugo pa se moraš sprijazniti z nekaterimi omejitvami svoboščin.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.879
-4.858
113
Netestirani so prebolevniki in cepljeni, druge logičnega pojasnila ni.
Seveda, cepljenim in prebolelnikom se ni potrebno testirati, zato se niso testirali. Ne pa ko jebe pravila.
In med temi je sedaj treba iskat okužene.

Pa saj smo že večkrat zapisali, cepljeni se bolj rizično obnašajo, ker so jim utupili, da so varni pred okužbo z virusom.

Imam en tak primer v familiji, janšist, v prvem valu si ded nosa ni upal iz hiše pomolit, pa pizdil nad tistimi, ki jih je gledal skozi okno, ki so šli na sprehod v naravo - (bognedaj brez maske) češ da ga ogrožajo, njega in druge. Podpiral vse, tudi najbolj neumne ukrepe vlade. Potem ko se je cepil (med prvimi) pa hodi na potovanja v druge države.