Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.528
4.637
113
Nizozemska študija o šolanju otrok od doma je pokazala, da so v času, ko so se morali šolati od doma (8 tednov, torej vse skupaj nič proti nam) napredovali....nič. Otroci iz slabše izobraženih družin so pa šli konkretno v minus.

Očitno je Slovenija edina oaza izredno uspešnega šolanja od doma, kjer otroci odlično napredujejo in lahko brez težav šole zapiramo kot pač želimo. Kako lepo je živeti v tako napredni državi.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.945
-8.637
113
Za svojega lahko rečem, da mu nič ne manjka, kar se tiče znanja.
Je pa res, da se ukvarjam z njim, saj sem doma, ker zaradi ukrepov ne smem delati.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Nizozemska študija o šolanju otrok od doma je pokazala, da so v času, ko so se morali šolati od doma (8 tednov, torej vse skupaj nič proti nam) napredovali....nič. Otroci iz slabše izobraženih družin so pa šli konkretno v minus.

Očitno je Slovenija edina oaza izredno uspešnega šolanja od doma, kjer otroci odlično napredujejo in lahko brez težav šole zapiramo kot pač želimo. Kako lepo je živeti v tako napredni državi.
Če sta merilo za biti dobro (celo odlično) izobražen kar sama presvetla minister za notranje zadeve in ministrica za šolstvo in šport, potem nam gre vrhunsko.

• Haha
Reactions: Ytbnd in Cash

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Za svojega lahko rečem, da mu nič ne manjka, kar se tiče znanja.
Je pa res, da se ukvarjam z njim, saj sem doma, ker zaradi ukrepov ne smem delati.

Lepo slišati.

Čeprav po drugi strani, šola ni samo golo "vbijanje" podatkov v glavo.
Z akademskega vidika, osip znanja verjetno ni kritičen (ob predpostavki da doma vse štima). Problemi so pri spodnjii tretjini če ne kar polovici teh, kateri nimajo te sreče.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.333
-2.693
113
Evo 24ur strašijo ženske, da so kontracepcijske tablete še bolj nevarne kot cepivo. Mediji so samo podaljšek vlade.
Vlada udarila po kontracepcijskih tabletah. Bo naslednjič še prepovedala splav?

Khmm, pa so te učinke kontracepcijskih tablet raziskali na enako stari populaciji, kot jih bodo cepili, torej 60+ ????

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
... pa so te učinke kontracepcijskih tablet raziskali na enako stari populaciji, kot jih bodo cepili, torej 60+ ????
Ženske pri takih starostih so že zaradi narave "kontraceptirane" ... to bi pa ja že lahko vedel ... vprašaj mamo :evil: ... a je tudi matematika pretežka :sprasujemse:
Achtung ! - Minen ! ™ :evil:

19. jul 2007
2.838
1.562
113
Sem se pogovarjal s predstavnikom staršev v našem svetu šole.
Dejstvo je, da je za en (sicer majhen) delež otrok bila šola edino normalnosti. Ti bodo dejansko grdo nasrkali. Večina (zagotovo pa ne vsi) pa nima nobenih bistvenih problemov (je vsekakor drugače, kar pa ne pomeni da je slabše). Tudi jaz se z otroci več ukvarjam, kakor bi se drugače.

• Všeč mi je
Reactions: cappy

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.333
-2.693
113
Ženske pri takih starostih so že zaradi narave "kontraceptirane" ... to bi pa ja že lahko vedel ... vprašaj mamo :evil: ... a je tudi matematika pretežka :sprasujemse:
Achtung ! - Minen ! ™ :evil:
Torej primerjava ni preveč na mestu, če se virus po določenih starostnih skupinah različno obnaša, se torej lahko tudi strdki. :sprasujemse:

In vemo, da je za 60+ virus neprimerno bolj nevaren, če se okužijo, kot pa pri mladih.

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.070
113
Sej pravi poslovneži so se že privadili na to menjavanjeu krepov iz ure v uro. Gostinci imajo pripravljeno hrano in pijačo, če jih odprejo so pripravljeni pri vhodnih vratih, če jih ne imajo pa pri zadnjih vratih vhod. Isto frizerke in kozmetičarke. Hudič da so še župniki ugotovili da ima posvečena zakristija tudi svoj vhod/izhod ki se ga da prilagodit trenutni lockdown situaciji. Do danes šole odprte na črno še niso našli, pa kakšna upravna enota tudi še ne posluje "pod lipo", samo če te dolgo časa zajebavajo se tudi te stvari da hitro uredit, če niso kje že urejene na tak način.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Krek je zdajle na novinarski konferenci prikazal lep graf pristonosti različnih sevov virusa. Angleškega je okoli 50%. Žal pa ni povedal, koliko od okuženih z angleškim sevom je takih, ki so cepljeni/preboleli/nepreboleli.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.934
2.636
113
Krek je zdajle na novinarski konferenci prikazal lep graf pristonosti različnih sevov virusa. Angleškega je okoli 50%. Žal pa ni povedal, koliko od okuženih z angleškim sevom je takih, ki so cepljeni/preboleli/nepreboleli.
Pa je sploh kakšna statistika koliko je cepljenih in že prebolelih ponovno okuženih ne glede na sev? Nisem nikjer kaj konkretnega zasledil.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.070
113

Tisti njegov graf vključuje do 12. tedna letosnjega leta, torej je dva tedna star. Ne vem kako lahko take bedarije sploh objavijo na uradni konferenci. Seveda ne po nesreči. Prešnji teden je dejansko končna številka angleškega seva padla pod 40% in ta teden celo pod 30% (ni še uradno).
anglez.png

Slučajno sem gledal Kreka, pa na 5 prosojnicah, ki jih je imel sem vsaj na 3h nasel pravopisno napako.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi in AndY1

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.070
113
Pa po keri logiki se predpostavlja da bo drug teden v igri rdeča faza in po dr. Kreku celo črna? Po vsej logiki bomo v ponedeljek in vsaj zacetek tedna v oranzni. Ne vem, a niso ugotovili da za vikend se ne dela testov pa malo številke padejo in če ne bomo prišli jutri do rdeče tudi do torka ne bo nobene spremembe okoli tega. Jao, res ne morem gledat tega ker govorijo karneki! :gorjaca:

• Všeč mi je
Reactions: HEPAN in msenjur

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Poklukar je ugotovil, da se ljudje namerno prekužujejo zaradi bonitet, ki jih imajo prekuženi(+cepljeni).

Jim je kapnilo, kaj so s temi bonitetami naredili, ko pa cepiva ni dovolj?

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: sad in novaa

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.454
3.554
113
Bravo vlada. Ukinil so panogo zabave, saj diskoteke in bari ostajajo zaprti še v zeleni fazi. Neverjetni so res.