Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.101
4.068
113
To bo trajalo 12 dni, potem pa bomo zaprti, pa ne zaradi "lock-downa" ampak zaradi semaforja.
Časovnica je bila tudi jasno povedana. Po 12 dnevih gremo naprej po semaforju.
Lahko najdeš en kup držav, ki so bile sposobne obrnit krivuljo. Mi pač ne (lahko sicer bi, ampak napoved, da pač ne bomo, je precej lahka).
Takle mamo.
To je to za ta denar.

Lahko povsem upravičeno skurcamo ta takoimenovani lock-down, ampak v osnovi se pa dela točno to kar se mora.
Krivulja zelo narašča.
Potrebno je hitro presekat naraščajoče okužbe (kratek (12 dni) lockdown).

Po 12 dnevih pogledat, kje smo in potem ustrezno sproščat ("po semaforju").

Pristop je pravi, izvedba je vprašljiva (spet nič takega, kar ne bi videli v 30-letnem obstojubte države).

Tale selektiven semafor je kot bi čakal v križišču na rdeči luči, ko se prižge zelena pa stopi policist v križišče in ti pokaže da ne smeš skozi. Potem spet stojiš in ko se ugasne zelena, gre policist spet nazaj na kavico v lokal. To bo navaden državljan gledal 2x, 3x ... potem pa:
a. šel do policista in ga na gobec -> tiskovka policije zaradi nasilja občanov nad policisti ki samo delajo svoje delo
b. šel skozi rdečo -> tiskovka na ministrstvu da je katastrofalna varnost v prometu ker opažajo da folk kar skozi rdečo vozi

Sedaj preslikavo na epidemijo in naše ukrepe in stanje naj si pa vsak sam v glavi naredi. Predvsem okoli a. in b. reakcije, ter iskanja vzrokov in posledic zakaj je tako kot je.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
No v bran JJ glede tega, cela Evropa je pogrnila s temi cepivi, ni Janez nobena izjema. Farmacevti so nategnil politiko ko v risanki.
Tvoje trditve nekako ne držijo

2021-04-01-Pfizer-WEB.PNG

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Daj me popravi če narobe razmišljam - torej naročili smo 80% tega kar nam pripada na število prebivalcev in bi tako precepili 52% prebivalcev - to sta ena ali dve dozi, ker cifra mi nekako ne gre skupaj?
Kako je potem možno, da je HR naročila 46% cepiva in bo precepila s tem 61% prebivalstva?