Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
Ker po vsem tem času še vedno ne štekaš, čemu služi maska. Namig: druge varuješ pred sabo.

P.s. Ko bi le med pisanjem kdaj masko namontiral, da bi ostale obvaroval pred svojimi prebliski.

Seveda ob predpostavki
- maska je pravilno nošena
- ustreznost maske certifikat
- maska ni stara več kot par ur
- v času senenih nahodov vsi maske mečjo (iz ust) in nazaj nataknejo
........

bot pošten, kok verjetnosti je, da bi tem kriterijem zadostil....
ne vem če bi reku, da je ta možnost 98%?

Kljub strožjim ukrepom smo beležili navjišjo smrtnost v EU. Je pa res, da baje stroka vsakemu umrlemu napiše vzrok Covid.
Celo statistiko ne znajo vozdit. Če si pozitiven na hitrem testu in potem še na PSR testu te vodijo kot 2 osebno bitje.

Tak nonsense se zdaj dogaja, da nebi verjet, če nebi to vidu.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Kako, a nis reku, da bom v mrtvo zagovarjal :cool:

Drugače mi je pa jasno, da zdele nobenmu odločevalcu ni lahka zemlja. Kakor kol se obrne ma rit odzad. Sam če bo res samo do 12.4. kot so obljubili, pol pa mulce nazaj v šole. Pa maske na prostem že zopet... come on.... Tisto lajanje Zalarja je blo pa tud men krneki.

PS: Ko bo, če bo res treba na protest, teh Jenullov in podobnih kolesarjev ne bo niti blizu. Bova sam midva v pajkicah pa endvatri v svoji uniformici. :valjamse: :valjamse: :valjamse:
jah spodobi se in pravično je ;)
meni je jasno da tebi te zadeve ne pašejo in s tem ni nič narobe (redkokomu dejansko paše to stanje). bolj me "jezi" ker to opravičuješ s tem ko to enkrat daš prav strokovcem ko se strinjajo s tabo takrat ko se pa ne pa ... ja takrat pa jaz pridem pa te povprašam kako pa sedaj :)

in v primeru da bi res imel fafangla za oh in sploh potem bi, vsaj po moji logiki, rekel da "ok, očitno ne vem vsega bom spremenil mnenje oz se zadržal."

kaj pa nastane ko mešaš strokovce in politiko je pa tudi na drugih področjih podobno in sem o tem pisal že včeraj. butasta mineštra katera nobenmu ne paše.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.992
10.745
113
kod Džej-Zija
Seveda ob predpostavki
- maska je pravilno nošena
- ustreznost maske certifikat
- maska ni stara več kot par ur
- v času senenih nahodov vsi maske mečjo (iz ust) in nazaj nataknejo
........

bot pošten, kok verjetnosti je, da bi tem kriterijem zadostil....
ne vem če bi reku, da je ta možnost 98%?

Kljub strožjim ukrepom smo beležili navjišjo smrtnost v EU. Je pa res, da baje stroka vsakemu umrlemu napiše vzrok Covid.
Celo statistiko ne znajo vozdit. Če si pozitiven na hitrem testu in potem še na PSR testu te vodijo kot 2 osebno bitje.

Tak nonsense se zdaj dogaja, da nebi verjet, če nebi to vidu.
Predpostavke veljajo, če govoriš o zaščiti nosilca maske. Druge pa ščitiš v vsakem primeru, ker se izdihan zrak "bolj drži" nosilca.

• Všeč mi je
Reactions: sad

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
jah spodobi se in pravično je ;)
meni je jasno da tebi te zadeve ne pašejo in s tem ni nič narobe (redkokomu dejansko paše to stanje). bolj me "jezi" ker to opravičuješ s tem ko to enkrat daš prav strokovcem ko se strinjajo s tabo takrat ko se pa ne pa ... ja takrat pa jaz pridem pa te povprašam kako pa sedaj :)

in v primeru da bi res imel fafangla za oh in sploh potem bi, vsaj po moji logiki, rekel da "ok, očitno ne vem vsega bom spremenil mnenje oz se zadržal."

kaj pa nastane ko mešaš strokovce in politiko je pa tudi na drugih področjih podobno in sem o tem pisal že včeraj. butasta mineštra katera nobenmu ne paše.
Če greš zdele Fafangla vprašat, če je on podpisu to mineštro, se bo sam za glavo prijel. Paše, ne paše, sploh ni vprašanje. Nekaj kar ti ne paše, in se zdi smiselno potrpiš, nesmiselne zadeve so, vsaj meni problem. Pa jih vseeno potrpim, sam tiho pa ne bom. Tok enga vpitja, kok bo hud lockdown, v resnici je pa praktično enako kot prej, sam v šolo pa po čevlje se ne bo dal it, aja, pa masko bom mel zjutri, ko bom šel na šiht. Juhu.

Poznam to mineštro na področju graditve objektov, ko sem imel v zadnjih skor 20 letih čast prebrat vse zakone na tem področju pred medresorskim uslajevanjem. Prej strokovno, potem mineštra.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Zakaj mislimo, da pa Fafangel ni eden on "onih"?

Včeraj se je Logarjevi zareklo, da ukrepi ne bodo veljali dalje kot do 12. avgusta. ;)

Mimogrede ste opazili, da imamo dve vodji posvetovalnih skupin? Logarjeva je vodja posvetovalne skupine pri ministru za zdravje, Beovičeva je vodja posvetovalne skupina na NIJZ, potem pa so še vodje posvetovalnih skupin za cepljenje, hospitalizacijo, kurce-palce.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.722
15.770
113
Zaradi debate predpostavimo, da je temu res tako - kaj bi s tem pridobili? Več brezposelnih, več prejemnikov socialne podpore ter manj plačanih davkov in kroženja denarja na splošno ne more biti v interesu države.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
Človek dobi občutek da jim je edini namen zlomit gospodarstvo. Predvsem manjša podjetja.
Očutek ne vara. Sprejemajo ukrepe, ki niso učinkoviti, predvsem nelogični. Ne vem JJ računa na čudež farmacije, ki ga po ocenah strokovnjakov še par let nebo.
Zanimivo je, da se je gospodarstvo skrčilo recimo Trelleborg jih je nogiral okoli 300, farmacevtski giganti odhajajo iz Slovenije...

smo v začaranem krogu, na eni strani nesposobna vlada, na drugi strani levičarji, ki bi še povečevali strošek dela
.....

noro. Trenutno pa JJ dela še večjo pizdarijo kot je.
Oboji levi in desni bi morali takoj it čim dalj od odločanja...

Imamo samo šov fašisti, partizani, NOB, komunajzerji...

vsi pa nesposobni!

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.926
-380
113
Zakaj mislimo, da pa Fafangel ni eden on "onih"?

Včeraj se je Logarjevi zareklo, da ukrepi ne bodo veljali dalje kot do 12. avgusta. ;)

Mimogrede ste opazili, da imamo dve vodji posvetovalnih skupin? Logarjeva je vodja posvetovalne skupine pri ministru za zdravje, Beovičeva je vodja posvetovalne skupina na NIJZ, potem pa so še vodje posvetovalnih skupin za cepljenje, hospitalizacijo, kurce-palce.

u mater, ne se hecat s takimi zapisi!!!

verjetno se je zmotila in je rekla Avgust namesto April.

Beovički se je pa precej zatikalo včeraj v studiocity...

2. okt 2007
3.793
2.268
113
Zaradi debate predpostavimo, da je temu res tako - kaj bi s tem pridobili? Več brezposelnih, več prejemnikov socialne podpore ter manj plačanih davkov in kroženja denarja na splošno ne more biti v interesu države.

vsaka kriza je "rodila" diktatorja.
najprej uničijo podjetja z izgovorom globalne pandemije, potem pa se čudežno pojavi "mesija" (ime vstavite poljubno), ki na novo gradi sistem, hkrati pa so ljudje zaradi izgube služb bolj dojemljivi za takšne razne diktatorkse prijeme..

• Wow
Reactions: msenjur

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.926
-380
113
Človek dobi občutek da jim je edini namen zlomit gospodarstvo. Predvsem manjša podjetja.

ja... jest sem ravno te dni razmišljal.

Vsi qurci okol mene dobivajo podporo - pač eni nič ne delajo, drugi pa mutijo - delajo, pa še pomoč vlečejo.

Jest za qurca sem pa od poleti bil priden in delal - plačujem prispevke in DDV-je, pa dobim prst u rit. Se pravi v blagajno prinesem precej več kot tisti na podpori, pa mi pomoč ne pripada. Kje je tukaj logika? Pa sem tud na škrge dihal Jan in Feb, ko bi mi tista pomoč precej prav prišla.

Ja jest lahko delam - sam za koga naj delam, če so vsi doma in čakajo na boljše čase?

res... tele zapore res ubijajo nas majhne podjetnike...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.722
15.770
113
vsaka kriza je "rodila" diktatorja.
najprej uničijo podjetja z izgovorom globalne pandemije, potem pa se čudežno pojavi "mesija" (ime vstavite poljubno), ki na novo gradi sistem, hkrati pa so ljudje zaradi izgube služb bolj dojemljivi za takšne razne diktatorkse prijeme..
Pa misliš, da je JJ dovolj "pameten" za kaj takšnega? Če bi tip postopal bolj dejansko po pameti, bi lahko vladal z veliko manj težav kot sicer ampak, ker ne more iz svoje kože (oz. ni sposoben osebnostno zrasti ali kaj naj rečem) ima situacijo kot jo ima. V vsakem primeru bi mu nasprotniki sicer metali polena pod noge a vseeno bi bila celotna situacija zanj boljša/lažja kot je zdaj. In ker že tu ne pokaže neke pameti/dobre taktike/whatever nekako dvomim, da bi bil lahko tak zloben mastermind, da bi šel namerno zlomit gospodarstvo z razlogom, da bi se potem posluževal rešitev v diktatorskem slogu.
Je pa to res ena izmed opcij (pustiva verjetnost realnosti) in to je v bistvu odgovor na moje predhodno vprašanje tako da hvala za mnenje :)

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Pa misliš, da je JJ dovolj "pameten" za kaj takšnega? Če bi tip postopal bolj dejansko po pameti, bi lahko vladal z veliko manj težav kot sicer ampak, ker ne more iz svoje kože (oz. ni sposoben osebnostno zrasti ali kaj naj rečem) ima situacijo kot jo ima. V vsakem primeru bi mu nasprotniki sicer metali polena pod noge a vseeno bi bila celotna situacija zanj boljša/lažja kot je zdaj. In ker že tu ne pokaže neke pameti/dobre taktike/whatever nekako dvomim, da bi bil lahko tak zloben mastermind, da bi šel namerno zlomit gospodarstvo z razlogom, da bi se potem posluževal rešitev v diktatorskem slogu.
Je pa to res ena izmed opcij (pustiva verjetnost realnosti) in to je v bistvu odgovor na moje predhodno vprašanje tako da hvala za mnenje :)
Dopuščam možnost - glede na to kar pravijo o njem dobri prijatelji - da pravzaprav želi tak sistem vladanja ker se v njem s svojo izobrazbo in izkušnjami znajde. Po drugi strani pa bodimo realni - na predčasnih volitvah bo dobil več kot ima sedaj - vprašanje je samo ali bo lahko oblikoval pakt ali pa bodo vsi ostali voljni premalo uspešni.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Saj denar šiba . Res da pade v teorijo zarot ,ker če mali propadejo dobijo prostor taveliki. Denarja je dovolj, da je raja na sociali in s tem na kratko. Nisi priden ne dobiš denarja .
Ker koliko gledam je večina tamalih sp jev zapufanih , oz živijo prek svojih finančnih zmožnosti.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.014
837
113
Dopuščam možnost - glede na to kar pravijo o njem dobri prijatelji - da pravzaprav želi tak sistem vladanja ker se v njem s svojo izobrazbo in izkušnjami znajde.
točn to.. vojna - če ne totalna pa vsaj na vseh frontah..naj med ljudmi vlada panika.. da nihče več ne ve kaj sme in kaj ne.. posledično si upa še manj..
s pioni (kmeti) pri šahu ne delaš glih lepo - jih je preveč in so pogrešljivi

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Preveč gledate samo na IJJ .Saj to počnejo v vseh državah. Eni bolj drugi manj uspešno. Cilj je isti, sam sredtva so malenkost različna.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.722
15.770
113
Saj denar šiba . Res da pade v teorijo zarot ,ker če mali propadejo dobijo prostor taveliki. Denarja je dovolj, da je raja na sociali in s tem na kratko. Nisi priden ne dobiš denarja .
Ker koliko gledam je večina tamalih sp jev zapufanih , oz živijo prek svojih finančnih zmožnosti.

Preveč gledate samo na IJJ .Saj to počnejo v vseh državah. Eni bolj drugi manj uspešno. Cilj je isti, sam sredtva so malenkost različna.

Ma ne, to ne more biti res. Po mnenju nekaterih je namreč zgolj JJ ta zloben diktator, ki nam serje po glavi in če bi bil na njegovem mestu nekdo drug... ma ne nekdo drug - KDORKOLI drug, bi bili veliko na boljšem. Ampak - če je povsod podobna slika potem JJ - ali kdorkoli drug - ne igraoz. ne bi igral kaj velike vloge pri vsemu temu. Gre potemtakem za izjemno kolektivno glupost in čredni nagon voditeljev ali pa se počasi zadeve pripravljajo na "new wolrd order"? :fredi:

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Ali pa če pogledamo 100 let nazaj. Pandemija, kriza ,vojna.
pandemije nam serivrajo že več kot 10 let. Ptičja prašičja zika ....