Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
ja... jest sem ravno te dni razmišljal.

Vsi qurci okol mene dobivajo podporo - pač eni nič ne delajo, drugi pa mutijo - delajo, pa še pomoč vlečejo.

Jest za qurca sem pa od poleti bil priden in delal - plačujem prispevke in DDV-je, pa dobim prst u rit. Se pravi v blagajno prinesem precej več kot tisti na podpori, pa mi pomoč ne pripada. Kje je tukaj logika? Pa sem tud na škrge dihal Jan in Feb, ko bi mi tista pomoč precej prav prišla.

Ja jest lahko delam - sam za koga naj delam, če so vsi doma in čakajo na boljše čase?

res... tele zapore res ubijajo nas majhne podjetnike...
Saj tako je sedaj z gostilnami. Veliko jih niti ni odprlo.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
Ma ne, to ne more biti res. Po mnenju nekaterih je namreč zgolj JJ ta zloben diktator, ki nam serje po glavi in če bi bil na njegovem mestu nekdo drug... ma ne nekdo drug - KDORKOLI drug, bi bili veliko na boljšem. Ampak - če je povsod podobna slika potem JJ - ali kdorkoli drug - ne igraoz. ne bi igral kaj velike vloge pri vsemu temu. Gre potemtakem za izjemno kolektivno glupost in čredni nagon voditeljev ali pa se počasi zadeve pripravljajo na "new wolrd order"? :fredi:

Pri JJ je bila slika slaba, v tem je štos. Statistika mu ni v prid, če pa jo narobe vodijo, je pa problem še večje, ker mu bodo očitalo načrtno ustvarjanje pandemije.
Z ukrepi katere na dnevnem nivoju spreminjajo, se jih sproti izmišljujejo, že dolgo ne pijejo vode.

Celo več delajo v stilu ti smeš ti ne smeš.
JJ izgublja tudi ljudi, ki so naklonjeni desni vladi z temi butalščinami.

JJ ne izvaja primernega nadzora za upoštevanje ukrepov, obenem pa ločuje ljudi, katere lahko celo isto dejavnost upraljajo nekateri pa ne. Zbirokratizirana pomoč pa je v smislu tega, da moraš biti čisto clean na davčni in nisi smel biti bolan v prejšnem letu, da uveljavljaš refundacijo, kjub prepovedi opravljanja storitev.

Sori Matej JJ se je izkazal kot naš Lesarček.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
vsaka kriza je "rodila" diktatorja.
najprej uničijo podjetja z izgovorom globalne pandemije, potem pa se čudežno pojavi "mesija" (ime vstavite poljubno), ki na novo gradi sistem, hkrati pa so ljudje zaradi izgube služb bolj dojemljivi za takšne razne diktatorkse prijeme..

Ja, ampak po pravilu vlade v teh krizah oz. oblast na splošno padejo, diktatorji pridejo iz novih "oporečnikov". Novodobni diktator bi v našem primeru (po tvoji vzporednici) tako lahko postal kak Jaša Jenul oz. kak drug borec za našo svobodo (Anis Ličina?).

• Všeč mi je
Reactions: kajpace in Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.722
15.770
113
Pri JJ je bila slika slaba, v tem je štos. Statistika mu ni v prid, če pa jo narobe vodijo, je pa problem še večje, ker mu bodo očitalo načrtno ustvarjanje pandemije.
Z ukrepi katere na dnevnem nivoju spreminjajo, se jih sproti izmišljujejo, že dolgo ne pijejo vode.

Celo več delajo v stilu ti smeš ti ne smeš.
JJ izgublja tudi ljudi, ki so naklonjeni desni vladi z temi butalščinami.

JJ ne izvaja primernega nadzora za upoštevanje ukrepov, obenem pa ločuje ljudi, katere lahko celo isto dejavnost upraljajo nekateri pa ne. Zbirokratizirana pomoč pa je v smislu tega, da moraš biti čisto clean na davčni in nisi smel biti bolan v prejšnem letu, da uveljavljaš refundacijo, kjub prepovedi opravljanja storitev.

Sori Matej JJ se je izkazal kot naš Lesarček.
Se ne rabiš opravičevat, saj ni moj ljubljenček, ki ima vedno prav pa da bi me njegova (upravilena) negativna kritika prizadela. In ja, se zavedam, da je z določenimi odločitvami oz. (ne)delovanjem izvedel strel v koleno. Bohganimarad :p

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ker po vsem tem času še vedno ne štekaš, čemu služi maska. Namig: druge varuješ pred sabo.

P.s. Ko bi le med pisanjem kdaj masko namontiral, da bi ostale obvaroval pred svojimi prebliski.
Očitno si ti en opranoglavec, ki ne šteka. Če ti tudi skozi masko zavohaš cigaretni dim (virus), to pomeni, da je za aerosolno prenašanje virusa tudi tvoja maska kot rešeto. Kar pomeni, da v neprezračenem zaprtem prostoru nošnja kirurških mask ne prepreči širitve virusa.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.992
10.745
113
kod Džej-Zija
Očitno si ti en opranoglavec, ki ne šteka. Če ti tudi skozi masko zavohaš cigaretni dim (virus), to pomeni, da je za aerosolno prenašanje virusa tudi tvoja maska kot rešeto. Kar pomeni, da v neprezračenem zaprtem prostoru nošnja kirurških mask ne prepreči širitve virusa.
Tako se trudiš, pa še kar ne gre. Saj menda veš, da ves covid ne gre iz dihal v obliki aerosola, ampak tudi kapljično, a ne? Pravzaprav je večina virusnega bremena kapljičnega. To z masko zaustaviš.

Ti pa kar brihtoliraj dalje. ;)

• Všeč mi je
Reactions: Matey

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Po nekaj urah bivanja v manjšem neprezračenem prostoru se bodo od enega bolnega okužili vse, ne glede na to, če vsi nosijo masko. Si res trd kot volframov karbid.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.992
10.745
113
kod Džej-Zija
Pa kdo govori o maskah na prostem? Ziher si prebral moj včerajšnji post, v katerem mask zunaj ne podpiram (če je razdalja mogoča, kar je zunaj skoraj vedno).

bizi: hvala za kompliment. Kdo pa govori o omari za metle in notri nagnetenih štirih prešvicanih odraslih dedcih? Šolska učilnica ima predpisano, koliko m^3 zraka pride na učenca. Če se prostor zrači med vsakim odmorom, med poukom pa nosijo maske, se možnost okužbe zmanjša.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Pa kdo govori o maskah na prostem? Ziher si prebral moj včerajšnji post, v katerem mask zunaj ne podpiram (če je razdalja mogoča, kar je zunaj skoraj vedno).

bizi: hvala za kompliment. Kdo pa govori o omari za metle in notri nagnetenih štirih prešvicanih odraslih dedcih? Šolska učilnica ima predpisano, koliko m^3 zraka pride na učenca. Če se prostor zrači med vsakim odmorom, med poukom pa nosijo maske, se možnost okužbe zmanjša.
A Ok, my bad.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.722
15.770
113
Aerosolnega pa ne ustaviš. Torej okužbe ne preprečiš, jo samo zmanjšaš. Bo šlo?

Ja zmanšaš, za en del. Nato še dodatno zmanjšaš z distanco, še malo s higieno kašlja ter kihanja, spet še malo z umivanjem ali razkuževanjem rok, zračenjem prostorov ipd. in tako prideš do popolnoma drugačnih - veliko manjših - možnosti za prenos virusa kot če sploh ne bi bilo ukrepov. Nihče pri zdravi pameti ne trdi, da maska ščiti uporabnika pred okužbo, tu gre za skupinski boj proti okužbam, ki pa je pri določenemu procentu nesodelujočih obsojena na slabo delovanje, če na kar na propad. Taka logika pač ne premakne mindseta premnogih, sploh kakšnih egiostov katerih ni malo in ki so se - kot že videno tudi na Alterju - zmožni še direktno pohvalit z neupoštevanjem vseh ukrepov, ker oni pač tako ne funckionirajo, istočasno pa pričakujejo, da če se oni okužijo in pride do potrebe po intenzivni negi pa da jim pripada postelja na intenzivni ter vse kar zraven spada enostavno zato, ker pač plačujejo prispevke in ne glede na splošno (pre)zasedenost :bonk:

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113