Prebiram različne stvari in eni res starejši so pripomnili da je korona 2020 (do 202X ?) nekaj takega kot je bila za njihovo generacija druga svetovna vojna. In za res zayebane situacije ni enostavnih rešitev (razen za Miss Sveta, Facebook in Youtube eksperte). Če so zadeve poštimane, imamo nekaj maneverskega prostora, da se uredijo stvari. Če pa se dela iz dneva v dan, pa pride res sra*je, je pa potem razsulo.
Če uporabim Buffeta: It’s only when the tide goes out that you learn who has been swimming naked.
PS: Ne da se mi iskat, ampak kar nekaj ljudi je vneto citiralo podatek da je prejšnjo zimo 160 ljudi umrlo za gripo, pa da zaradi tega nismo zapirali države. Zanime me, kaj danes govorijo, ko smo v stanju da 160 ljudi s COVIDOM umre v 3 dneh.
Dejmo sedaj enkrat in za vselej nekaj razčistiti. V preteklih letih, so naredili na gripo v celotnem letu, za pol dnevnega covid testiranja testov. V preteklih letih je bilo samo v ukc sredi glavne gripa sezone 2x več hospitaliziranih zaradi gripe, kot jih je danes zaradi kovida. Da ne omenjam, da so ostali zdravstveni programi tekli praktično neokrnjeno.
Kovid je jeba, vseeno pa ne takšna, da bi ga lahko z WWII primerjali. Vlada in "strokovnjaki", pa bi se namesto z twitanjem in internimi razprtijami ukvarjali z najpomembnejšo stvarjo - ohranitev zdravstva.
Ukrepi ja, ampak bolj smiselno in ciljno usmerjeni. Ne moreš pričakovati, da enkrat ko ti virus zbezlja po par 1000 dnevno okuženih in ko epidemiologi dvignejo roke, da bo narod sam izoliral virus. Res me zanima, ali so v vseh državah, kjer je lockdown "učinkoval" epidemiologi dvignili roke in rekli fuck it.
Marsikdo ni vedel da je bil v stiku z potrjeno okuženim, okuženi se je obveščanju izognil zaradi stigmatizacije, šefi so pritiskali na delavce naj ne povejo da so se na šihtu okužili...... Aja, pa prek 10% populacije v DSOjoh smo dovolili da se okuži v roku meseca in pol...... Perfect storm..... Pa ljudje smo krivi ker slabo maske nosimo..... Najbrž.