Vejico ima narobe postavljeno :
- POTRKAJ NE, VSTOPAJ
Oprostiti ne, ubiti
Vejico ima narobe postavljeno :
- POTRKAJ NE, VSTOPAJ
KillaKHAN Tebi je vseeno na kak način ostaneš doma, veliki večini "navadnih" delavcev pa ni. Itak so na minimalcu, pol pa grozi 80% ali celo 50% plače v času karantene samo zato ker se nisi okužil na šihtu, kjer pa lahko delodajalec (primer bolnice in ZDji) izjavi, da si povsem zaščiten proti covidu in da se v službi sigurno nisi okužil. Da eventualnih odpustov zaradi "ležanja na kavču in vlečenja pomoči" sploh ne omenjam!
Neizdajanje odločb: okuženi hodijo v službo, šolo ... | 24ur.com
Medtem ko teče beseda o novih ukrepih, pa številni okuženi, ki tega ne vedo, hodijo v službo, šolo, vrtec. Še več pa je tudi takšnih, ki kljub tveganemu stiku, ne morejo ostati v samoizolaciji, saj jim ob sklepu ministrstva, da ne bo več izdajalo karantenskih odločb, ne pripada nikakršno...www.24ur.com
Vladni polom glede epidemije: serija napak, ki je prerasla v tragedijo
Minilo je šest tednov, odkar je vlada uvedla lockdown, še bolj rigorozen, kot je bil tisti iz marca letos ob prvem valu (tokrat je dodatek še policijska ura, nošenje mask tudi na prostem itd.). Ven…damijan.org
Pri (za to vlado) neobvladljivem širjenju epidemije torej ne gre za neodgovornost ljudi samo po sebi, pač pa za sistemsko pogojeno neodgovornost, ker je podjetja in zaposlene vlada z nerazumno in zapleteno ureditvijo prisilila v to, da se obnašajo tako, kot se. Podjetja seveda niso motivirana, da bi delavce pošiljala domov, saj s tem stroški bolniške padejo nanje, medtem ko okuženi zaposleni še naprej prihajajo na delo, ker se bojijo za službo ali pa se bojijo izpada dohodka, če priznajo, da so se okužili izven delovnega mesta.
Kaj pa hočeš da ti povem? Ne vem v kakšni pravljici živiš ampak realnost je ali delaj ali pa knjižica.Pišeš, da je bolana, potem pa prilimaš link o rizičnem stiku. Odloči se.
Kaj pa hočeš da ti povem? Ne vem v kakšni pravljici živiš ampak realnost je ali delaj ali pa knjižica.
Prilimal sem prvo kar je vrgel guglg. On se je v službi zmenil za delo od doma za tistih 14 dni ona pa te možnosti nima.
Dokler ni odločbe o karanteni si za delodajalca samo prehlajen kljub temu, da imaš vse simptome. Hodi v službo ali tolči plave in bo knjižica. Vlada je že nekajkrat spremenila pravila.
Po eni strani je torej vlada zamujala oziroma začasno prenehala z izdajo karantenskih odločb, hkrati pa omejila in nato popolnoma prekinila sledenje stikov okuženih, zaradi česar ljudje s sumom na covid-19 ali z blagimi simptomi niso mogli ostati doma in so se prosto gibali oziroma hodili na delo. Zaposleni niso imeli odločb in se niso mogli testirati, zato so kljub tveganim stikom morali prihajati na delo, saj niso imeli nobenega dokumenta, s katerim bi izkazovali stik in ki bi jim hkrati nalagal obveznost, da ostanejo doma in jim tudi omogočil prejemanje denarnega nadomestila za odsotnost. S tem je vlada povsem izgubila nadzor nad epidemijo.
- od konca septembra: veliki zaostanki pri izdaji karantenskih odločb na ministrstvu za zdravje, nato prenehanje izdaj odločb in njihovo ponovno izdajanje po 25.10.,
- 9.10.: prehod le še na delno sledenje stikov,
- 17.10.: sledenje stikov povsem prekinjeno,
- 26.10.: nov režim testiranja (le za tiste, za katere se pričakuje težji potek bolezni, zaposlene v DSO in bolnišnicah),
- 6.11.: spremenjen režim testiranja.
Vladni polom glede epidemije: serija napak, ki je prerasla v tragedijo
Minilo je šest tednov, odkar je vlada uvedla lockdown, še bolj rigorozen, kot je bil tisti iz marca letos ob prvem valu (tokrat je dodatek še policijska ura, nošenje mask tudi na prostem itd.). Ven…damijan.org
Isto pri enemu, ki ga poznam me kliče čuj v karanteni sem a bi šel v lekarno pa zdravila pa to. Pridem do njega in njegova komaj na nogah v avto in gre. Nič jasno. Pa mi on veš ona ima covid pa mora v službo al pa knjižica dokler ne dobi odločbe da more bit doma. Ne sme pa v lekarno ker je kužna.
Ja, ker je vse tako prekleto preprosto.Če je komaj na nogah bo dobila bolniško tudi brez odločbe. Če dobi knjižico zaradi bolniške pa delodajalcu delovno inšpekcijo in odškodninsko tožbo.
Oprostiti ne, ubiti
Ne moram rečt drugega, kot da sem ti resnično favš. Tudi jaz bi żivel v tako popolnem svetu.Če je komaj na nogah bo dobila bolniško tudi brez odločbe. Če dobi knjižico zaradi bolniške pa delodajalcu delovno inšpekcijo in odškodninsko tožbo.
Tudi jaz bi żivel v tako popolnem svetu.
Če je komaj na nogah bo dobila bolniško tudi brez odločbe. Če dobi knjižico zaradi bolniške pa delodajalcu delovno inšpekcijo in odškodninsko tožbo.
Kako je vse lepo preprosto pri tebi. A kdaj stopiš skozi vrata ven in greš v realni svet?
Če je komaj na nogah bo dobila bolniško tudi brez odločbe. Če dobi knjižico zaradi bolniške pa delodajalcu delovno inšpekcijo in odškodninsko tožbo.
Če nisi dal vejice, si sam bebav in ne ljudje.
Imaš dober printer? Za €€€?Ne, v zadnjih 5 letih odkar sem iz nule, brez enega tujega evra, postavil firmo na noge ne.
Vpraši kameleona, prav da ni problem.Lahko tožim delavca, ki si je na ribičiji poškodoval koleno in ga ne bo delat vsaj 1 leto.
Na bolniški skoraj vsak dan ribi in pridno objavlja na FB, zvečer pa meče pikado (kljub koroni), sedet na delavnem mestu pa ne more.
Ko pride nazaj dobi knjigo.
Imaš dober printer? Za €€€?
Jeben in zahteven poklic. Sam je pa donosen, strank ti ne bo zmanjkalo, tko da o enmu, ki študira, al it bolsn na šiht, al plačat poližnice vseen ne veš ničesar.Imam tri take printerje. Glavo, levo roko in desno roko.