Švedi se ne strinjajo s tabo (predvsem v zadnjih dnevih jih dohiteva to spoznanje).
Pol misliš, da je bla sterila spomladi OK? Pa zaprtje svega i svašta pri 10, naj se ti vtisne cifra v spomin, 10 potrjeno okuženih. Zaprto je blo vse, proizvodnje ustavljene, čepel smo doma sam mask pa nismo mel na frisih zunaj. Upravne enote so še junija vpile, da zarad covida ne morjo delat, zdravstveni domovi so se zezal.
Dons poglej, ko v bolnice dejansko ne moremo več dajat ljudi (mimogrede pokale so po šivih pri 10, beri 10 ljudeh na intenzivni) Jasno je, da je spopadanje s tem virusom tek na dolge proge, mi smo se šli spomladi šprint. Vedlo se je že takrat, da bo udaril jesenski val, kaj bi blo, če bi blo ko bi blo, nima smisla. Moja skromna logika, ki ni epidemiološka je, da bi lahko dosegli višjo prekuženost, pa zdej ne bi mel tok divjih cifer. Res je, po bitki biti general je u izi, samo jebemoboga.
Pol leta so mel možnost nardit plane. Pa ne sam v zdravstvu, zdravstvo očitno na konc na ravni operative sfolga. Kaj pa še eno pomembno ministrstvo, tisto za šolstvo. Nula od načrtov, usmeritev strategij, tko za potek pouka na daljavo, kot ocenjevanje. Pol maš pa anomalije, ko se učitelji sami odločajo in zahtevajo od otrok maske čez oči. Ja, vsakodnevno poslušam zoom seanse v sosednji sobi. Dobri učitelji imajo vse pod kontrolo, slabi bluzijo in terorizirajo otroke. Od ministrstva nula, njente nada.
In pol gledam našega plešastega princa v intervjuju. Fak, sej bo še harakiri naredu tok je bogi, kr po pleški bi ga pobožu pa reku Janezek, ne jokat, sej boš močan voditej, kot je bil Tito...ups je Orban..... Če bi se ukvarjal pol tok s krizo v kateri smo se znašli, kot so se s sprenevedanji, ropanji in kadrovanjem, Hrvaško, bazeni od Kacina, bi blo dons mal lažje, tko gre pa vse v božjo milo mater. In Nemci, Avstrijci in ostali bodo v 2021 začel takoj zidat na ruševinah, mi bomo pa še dve let poslušal jamranje, kok je Janez bogibogi. Da o zgolj sedenju na kavču in gledanju televizije niti ne zgubljam besed, k bi ga useku okol kepe, tko, da se en čas ne bi zbudu....Idiot.
To, da imamo tak procent mrtvih je pa, spet po moji skromni logiki, ki ni epidemiološka, posledica 20 let zanemarjanja oskrbe ostarelih in katastrofalnih razmer na tem področju. DSOji so leglo covida.
Ko bo tega konc, bi morale letet vse glave, ki so harale in iskale lahek zaslužek pod pretvezo mi dhelamo......