In še vedno ni blo narejeno ničesar glede spremembe zakonodaje glede dela od doma. Tam je stvar tako jebeno debilna, da praktično vsi, ki smo doma delamo to tako nekje na pol, definitivno ne popolnoma legalno. Firme z bolj zategnjenimi pravniki se ravno zaradi tega dela od doma kar intenzivno otepajo.
Zakaj za hudiča bi bil moj delodajalec odgovoren za to kake razmere imam jaz doma. Mislim fuck off vsem skupaj, če živim tu s familijio in vzgajam otroke bom pa že poskrbel zato da bom imel stvari tako kot je treba in ne rabim enega smrdljivega kravatarja da mi bo določal kaka naj bo miza.
To bi se dalo pohendlat v dveh stavkih:
- Delo od doma se lahko opravlja če se glede tega strinjata obe stranki (delodajalec in delojemalec)
- V tem primeru je primernost delovnega mesta na plečih delojemalca. Pika, konec!
malce off... ampak nekdo mi je razlagal, da je problem, če definiraš, da delavec "dela od doma". Če pa rečeš, da "dela na daljavo", potem odpadejo vse te zahteve, da mora doma imet zrihtano vse po zakonodaji, vključno z gasilnim aparatom in podobnim. Ne vem koliko to drži, ampak mi imamo v pogodbah in pravilnikih povsod zapisano "delo na daljavo". (Slovenski problem - slovenska rešitev.)
Nazadnje urejeno: