Ustavno sodišče je ukazalo, da se morajo ukrepi preverjati vsak teden. Tako da formalno trajajo res samo en teden, potem jih pa avtomatsko podaljšajo še za en teden. Preverjajo pa bolj malo, ker se v enem tednu rezultati ukrepov ne morejo poznati.
Pa saj to je bilo valda jasno, da bodo določeni ukrepi trajali vsaj cca. en mesec in da samo pravijo, da bodo enotedenski pa da bomo potem videli kako naprej. Jaz sem že par tednov nazaj pričakoval veljavnost teh ukrepov za čez bolj kot ne cel november in kaže, da se nisem kaj preveč zmotil :\
...Tem papkom ni in ni jasno, da se bo virus sprehodil čez vse nas. Ne da se ga ustaviti. Zapiranja ne pomagajo, ukinitev šol ne pomaga, maske ne pomagajo, policijska ura ne pomaga. Virus se, očitno, širi aerosolno. ...
Aja, saj res sem pozabil, da so bile vmes počitnice, ko je bilo vse normalno.Dajte no pretiravat, počitnice so bile vmes, tretji izredni teden teče - en pred krompirjevimi, drugi po.
Težko vedet, ker vsake tri dni spremenijo način testiranja.Saj se je že spomladi videlo, da je tistih "samo 14dni" potem bilo najmanj 2 meseca.
Je pa današnja številka "zanimiva". Ali zadnji (že precej strogi) ukrepi ne delujejo ali pa fino nategujejo narod......
Sploh ne vem, kaj bi rad povedal.Kot navodila:
virus se širi aerosolno - imaš razkužila. Zakaj?
se bo sprehodil čez nas - pa še vedno se razkožuješ, nosiš masko in se vedeš zaščitniško. ZAKAJ?
kako preprečiti aerosolno širjenje? da greš z psom na PAG? In tja, kjer je stanje slabše. Ali odneseš dol ali prineseš nazaj.
Poglej priponko 37898
''I'm watching You'' by KameleON
Tole sem že nekajkrat zasledil, ampak ne poznam podrobnosti. Lahko poveš več, kaj točno se spreminja?Težko vedet, ker vsake tri dni spremenijo način testiranja.
Svetujem ti samo Krk, vse kar leži ob jadranskem morju pa je preveč okuženojaz grem na krk, potem pa še malo na jadransko morje.
Bog ti požegnej tisto kočurino tam na Pagu. Sam mal manj se hvali, pa bo. Sej jest te štekam in ti privoščim. Hebiga moja kočurina je že čist predolg pred bajto.....Jaz utrujam? Utrujajo fovšivci, ker se imamo nekam za umaknit iz te norije.
PCR teste so delali vsem sumljivim beri kašljaš test ni važno ali je prehlad ali korona. Test. Potem so spremenili samo tistim ki spadajo med ogrožene +65 let, kronični bolniki, zdravstveno osebje... zdaj je baje! spet vsem po spisku. Nekaj govorijo, da lahko maksimalno naredimo 9000 testov na dan ampak zabaše se pri birokraciji ker se 2020 še vedno dela na ročni vnos in imaš zamika do obveščanja pozitivnih 36-48 ur.Tole sem že nekajkrat zasledil, ampak ne poznam podrobnosti. Lahko poveš več, kaj točno se spreminja?
Seveda, še teh ključnih 14 dni ukrepov stisnemo, da virus mine, potem bo pa vse po staremPa dejansko mislite da bo decembra kaj drugače?
Upam da se motim
Jasno. Ampak ti si pisal da se spreminjajo testi, dejansko pa spreminja vzorec/metodologija.PCR teste so delali vsem sumljivim beri kašljaš test ni važno ali je prehlad ali korona. Test. Potem so spremenili samo tistim ki spadajo med ogrožene +65 let, kronični bolniki, zdravstveno osebje... zdaj je baje! spet vsem po spisku. Nekaj govorijo, da lahko maksimalno naredimo 9000 testov na dan ampak zabaše se pri birokraciji ker se 2020 še vedno dela na ročni vnos in imaš zamika do obveščanja pozitivnih 36-48 ur.
Vse jasno? Ni? ni panike saj večini ni.