Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Takole zgleda ena od vrst v Los Angelesu za testiranje:

A61E610B-CE83-4CFF-9132-71C3D0B56CBA.png

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
A ni bilo rečeno, da je namen maske da nosilec maske ne trosi svojega virusa naokrog? Če že šlataš masko bi potem rekel, da šlataš svoje viruse, ki bi jih brez maske spuščal v okolico

Da ti povem prakso iz trgovin. Šlatajo svoje maske in kar je na njih potem pa še sadje, zelevnjavo in vse ostale izdelke.
p.s bil danes na testiranju. Vse skupaj z vsem razlaganjem traja mogoče minuto nič več.

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
Raznoraznih studij je na stotine....To da nikotin "sciti" so (bila) samo ljudska izrocila ...
Katran bo, katran, zato je treba skadit "drine brez filtra" vsaj škatlo na dan. Namreč, kje si še videl, da virusi prebijejo asfalt, pa naj bo to na cesti ali v pljučih :evil: .. pa če je se kadilci zjutraj izkašljujejo, čistijo pljuča sluzi, v katere se je zalepil slučajno kak virus, samo morajo katar pogoltnit, da želodčna kislina skuri virus ... še štamperln šnopca čez, da je bolj sigurno :zmaga: . Če ne verjamete si poglejte na Portalu SiOL o Kadilskem paradox-u :
https://siol.net/novice/svet/iskanje-resilne-bilke-ki-bo-unicila-korono-536997 ... Problem pa je, če virus vdre preko drugih poti ala Ušesa ki (so znanstveno dokazano) povezana z solznicami in nosom.

Zato jest prej ko grem ven, poskrbim, da se mi oči solzijo (čebula!), da teče ven, saj Koronavirus ni losos, ki bi plaval proti toku ter zamašim ušesa. Pri dihanju skozi masko pa vdihujem preko nosa in izdihujem skozi usta. Pred dvemi leti me je naš bivši zdravstveni minister z dvemi doktorati (en kardiologija), ko je videl, da si natikam masko vprašal, če to kaj pomaga :nigladek: ... pa cela njegova familija je dohtarska :zavijazocmi: ...

Zdaj se probam naučiti vsaj za silo tudi znakovnega jezika za gluhe, da mi ne bi bilo treba govoriti skozi masko. Ne gre mi najbolje, saj sem si zapomnil le one za kletvice in pošiljanje nekam :bonk: ...

Kadit sem moral nehat, ker sem takrat še vsaj malce verjel dohtarjem, ki so v zadnjih desetletjih kar nekajkrat spreminjali navodila. Mogoče bi moral spet začet, ma so cigarete postale drage in z nekimi slikicami in jest ki slabo vidim jih ne loćim več dobro, saj majo tudi vse škatlice enake.

Še najbolj mi je žal, da mi tudi moja boljša polovica "neće više da mi puši" ... imam svega puna jaja. Ja tudi doma imam "zamašene uhe" pa naj se notri ušesno maslo nabira, ki je tudi neke vrste zaščita, pa še vreščečo in tečno soprogo in zahtevno deco slabše slišim, kar je blagodejno in protistresno :nazdravje: ... saj vsi vemo pa da je stres največji ubijalec :zardelalter:

Zdaj pa samo čakam še nov predpis, da se uvedejo nazaj za cigarete stare stvari, da se spodbudi ekonomijo in v stilu "Ministrstvo za zdravje opozarja - kajenje lahko preprečuje okužbo s Koronavirusom. Posebej če je tobak zmešan z malce zdravilnimi zelišči, posebej z onimi, ki znajo zrast do 2m, saj ti tudi preprečujejo raka in stres, posebej v večjih koncentracijah :evil: ...

No, ko bodo naši forumski dohtarji nehali bluzit po forumih in začeli švercat cigarete in travo za dobrobit naroda in podpisali peticijo, da se travo vrže ven iz spiska drog in šli z maskami in v mesebojni oddaljenosti v skupinicah po 6 s transparenti "Bolje Trava nego Drava" na prijavljen nenasilni protest, tudi nasilnikov ne bo več, saj bodo zadeti obležali že prej, :cheer: ... win-win situacija ... nova himna SLO pa bo "The Green Green Grass Of Home" ... ali nekaj tacga :zardelalter: ... Ne me zdej tepst, saj vem, da imam utopične ideje :valjamse: .ampak rešeni pa bomo ...
------------------------------------
" ... " Butale so male, Butalcev pa preveč" ! ..." :jezen:

Mirc4u2c

Pripravnik
19. okt 2019
123
24
18

Evo novica, blizu nas. Niso popolnoma točni rezultati. Zdaj pa nevem ali testi niso točni ali pa se ne morejo dogovorit kakšne številke bi nam podturili :)

Pri nas v službi je vsaj 5 pozitivnih na korono, veliko, bi jih naj imelo korono, sem izvedel za dva nova včeraj, ni pa nič 100% kar slišiš od drugih kot tudi zanesljivost testov. Zaenkrat sem še zdrav, dobili smo vitamin D na delu iz strani proteini.si, ta dražje v tekoči obliki (7€ 30 kapsul), nekaj mask za enkratno uporabo, dobili smo tudi termometer :D in malo flaško razkužila, ki ga tako imamo pri vsakem stroju na delu in redno pošpricamo vse preden začnemo z delom, predvsem tiste dele/gumbe/stikala, ki se jih bomo največ, najprej dotikali, prejšnjo rundo vitamin C, lepo skrbijo za nas. Naj bi še dobili 10/20€ za vsak dan, ki delamo v času epidemije, kar je super. Se splača bit zdrav. Planirajo tudi delo po 12ur, če nebo dovolj ljudi za posadke na vseh izmenah. V tem primeru bomo dobili 20€ za vsak dan, ko bomo delali 4 ure dlje. Seveda to je najbrž začasen ukrep, če nebo dovolj ljudi. Nekatere je strah, drugi pravijo, da je samo navadna gripa in mirno naprej.

Jejte zdravo pa bo. Karantene se držimo, razen, ko smo na delu. :)

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.951
6.028
113
Nekaj tehnikalij o novem Pfizer cepivu

In sicer naj bi preprečeval, da se virus c-19 sploh pričvrsti na celico (preko spike S1 proteina), posledično se okužba ne zgodi.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl in Hondi

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.951
6.028
113
Seveda, seveda! To je ta model, ki govori o gospodarstvu in gostinstvu, kjer pri delovanju z 20% kapaciteto, promet upade za 40% in število okužb za 80%...

Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.951
6.028
113
UK NHS tedenska statistika umrlih
COVID 19 total announced deaths 12 November 2020 – weekly file

Tab3 Deaths by condition

Pre existing condition
Yes
34.026

No
1.614

Unkown presence of pre-existing condition
0

Total
35.640

Oz. 4.528%
Kar se sklada z cdc številko ~6% (umrli zaradi c-19) .

table 3

Julija 2020 je bilo podobno

Nazadnje urejeno: