Raznoraznih studij je na stotine....To da nikotin "sciti" so (bila) samo ljudska izrocila ...
Katran bo, katran, zato je treba skadit "drine brez filtra" vsaj škatlo na dan. Namreč, kje si še videl, da virusi prebijejo asfalt, pa naj bo to na cesti ali v pljučih
.. pa če je se kadilci zjutraj izkašljujejo, čistijo pljuča sluzi, v katere se je zalepil slučajno kak virus, samo morajo katar pogoltnit, da želodčna kislina skuri virus ... še štamperln šnopca čez, da je bolj sigurno
. Če ne verjamete si poglejte na Portalu SiOL o Kadilskem paradox-u :
https://siol.net/novice/svet/iskanje-resilne-bilke-ki-bo-unicila-korono-536997 ... Problem pa je, če virus vdre preko drugih poti ala Ušesa ki (so znanstveno dokazano) povezana z solznicami in nosom.
Zato jest prej ko grem ven, poskrbim, da se mi oči solzijo (čebula!), da teče ven, saj Koronavirus ni losos, ki bi plaval proti toku ter zamašim ušesa. Pri dihanju skozi masko pa vdihujem preko nosa in izdihujem skozi usta. Pred dvemi leti me je naš bivši zdravstveni minister z dvemi doktorati (en kardiologija), ko je videl, da si natikam masko vprašal, če to kaj pomaga
... pa cela njegova familija je dohtarska
...
Zdaj se probam naučiti vsaj za silo tudi znakovnega jezika za gluhe, da mi ne bi bilo treba govoriti skozi masko. Ne gre mi najbolje, saj sem si zapomnil le one za kletvice in pošiljanje nekam
...
Kadit sem moral nehat, ker sem takrat še vsaj malce verjel dohtarjem, ki so v zadnjih desetletjih kar nekajkrat spreminjali navodila. Mogoče bi moral spet začet, ma so cigarete postale drage in z nekimi slikicami in jest ki slabo vidim jih ne loćim več dobro, saj majo tudi vse škatlice enake.
Še najbolj mi je žal, da mi tudi moja boljša polovica "neće više da mi puši" ... imam svega puna jaja. Ja tudi doma imam "zamašene uhe" pa naj se notri ušesno maslo nabira, ki je tudi neke vrste zaščita, pa še vreščečo in tečno soprogo in zahtevno deco slabše slišim, kar je blagodejno in protistresno
... saj vsi vemo pa da je stres največji ubijalec
Zdaj pa samo čakam še nov predpis, da se uvedejo nazaj za cigarete stare stvari, da se spodbudi ekonomijo in v stilu "Ministrstvo za zdravje opozarja - kajenje lahko preprečuje okužbo s Koronavirusom. Posebej če je tobak zmešan z malce zdravilnimi zelišči, posebej z onimi, ki znajo zrast do 2m, saj ti tudi preprečujejo raka in stres, posebej v večjih koncentracijah
...
No, ko bodo naši forumski dohtarji nehali bluzit po forumih in začeli švercat cigarete in travo za dobrobit naroda in podpisali peticijo, da se travo vrže ven iz spiska drog in šli z maskami in v mesebojni oddaljenosti v skupinicah po 6 s transparenti "Bolje Trava nego Drava" na prijavljen nenasilni protest, tudi nasilnikov ne bo več, saj bodo zadeti obležali že prej,
... win-win situacija ... nova himna SLO pa bo "The Green Green Grass Of Home" ... ali nekaj tacga
... Ne me zdej tepst, saj vem, da imam utopične ideje
.ampak rešeni pa bomo ...
------------------------------------
"
... " Butale so male, Butalcev pa preveč" ! ..."