Ja, mi je fajn, da mi je referenčna skenslala pregled. Ker se počutim čisto zdravega, bom že zdržal do pomladi, ko bo epidemija popustila.In teb je fajn, da ti je referenčna skenslala pregled? Pa ti si res .....ne bom rekel.... Se sploh zavedaš, koliko življenj reši takšna preventiva?
Še nismo na številki 49?Število v intezivni še raste.
Ihan je enkrat pisal o 20-30Zraven pa pozabil omeniti, koliko ciklov uporabljajo nasi ces, kdo ste pa vi, da vam bom to govoril.
In komu se lahko zahvališ da je tako? Ja drniciju in njegovemu gabru! Ostali za njem pa niso nič popraviliJaz lahko samo povem, da smo imeli v osemdesetih boljše pogoje za šolanje kot jih imajo mulci danes.
Prva stvar, imeli smo manj predmetov, predvsem pa manj predmetov za "tapravo" oceno. Cel kup jih je bilo z opisno oceno, z malo truda si dobil ZU (zelo uspešno).
Drugo, imeli smo ti. celodnevno šolo.
Obe točki rezultirata v tretji, to je, da smo imeli bistveno manj natlačen urnik.To pomeni tudi, da smo imeli že dopoldne ti. rekreativni odmor, da smo šli za nekih 15 ali 20 minut ven, na zrak, brcat žogo, karkoli. Odmor za kosilo je trajal celo uro, celih 60 minut. To pomeni kakih 20 minut za pojest, ostalo zunaj na zraku, z žogo, ....
Četrta stvar, razredi so šteli okoli 20 otrok ali mogoče malo čez.
Petič, na urniku smo imeli tudi "samostojno učenje", v tistem času smo več ali manj porihtali naloge in razpucali še tisto kar nam mogoče ni bilo jasno. Pri teh urah je bil prisoten učitelj.
Interesne dejavnosti, imenovane "krožki", so bile umeščene v urnik, vozačev niti ostale mularije niso NIKOLI vozili starši.
Po črto: starši "niso vedeli" da hodimo v šolo.
Danes pa si kao nesposoben starš, če otroku v šoli ne gre. V isti sapi si šolniki predstavljajo, da še N ur dnevno starši presedijo z mularijo. Ne predstavljam si, kako si lahko "sposoben starš", če imaš npr. 4,5 ali več otrok.
Če bomo vztrajali na ukrepih kot so zdaj, bo na intezivni številka padla pod 50 tam okrog 1.12.2020. IMHO.
To sem tudi jaz govoril, da je bolj kuzna od gripe, zato pa sem napisal, da maske ne pomagajo kaj dosti. Ce je stvar aerosolna je cisto vseeno, ce maska ujame tistih par kapljic, ker gredo itak aerosoli mimo.Kako je to mogoče? Zadnjič sem ti napisal, da je korona bolj kužna od gripe, pa se nisi strinjal. A zdaj jo imajo pa kar vsi?
Dvomim. Spomladi ni bilo tako razsirjeno med populacijo, kot je zdaj. Takrat nismo poznali nikogar osebno, ki bi ga imel, zdaj je pa ze skoraj manj takih, ki ga se niso imeli.Mogoče bi uspelo v enem mesecu...če bi bili na ukrepih kot so bili spomladi.
Isto, kot da bi z ribisko mrezo za kite lovil sardele.
ksz
Če bomo vztrajali na ukrepih kot so zdaj, bo na intezivni številka padla pod 50 tam okrog 1.12.2020. IMHO.
Če bodo ukrepe rahljali že prej, bo trajalo še dlje časa. Potem pa jovo na novo.
Preverimo čez štiri tedne.
Si že slišal za prispodobo?Ribiška mreža za kite ? WTF ?
Lapanje v prazno se temu reče aka pojma nimajo.Kako so naredili MF mi ni jasno.Prvi val, drugi val, 120 val, bla bla bla.Tretji val je že skrbno načrtovan, in pride decembra
'Tretji val bo zelo zagoneten, ker zdravniki ne bodo vedeli, ali ima bolnik gripo ali covid-19' | 24ur.com
V nedeljo smo v Sloveniji opravili 2.244 testov in zabeležili 557 novih okužb. "Da bomo situacijo lahko obvladali, ne smemo prehitro popuščati," je dejala epidemiologinja Irena Grmek Košnik in izpostavila, da 85 odstotkov oseb bolezen preboleva zelo blago, zato hodijo naokoli in širijo virus...www.24ur.com
Za osvežitev spomina
Si že slišal za prispodobo?
»Panika je povsem nepotrebna, moramo pa biti pripravljeni – vedeti moramo, na koga je treba biti pozoren, katere posameznike je treba testirati oziroma jih izolirati, kajti kar velja za gripo, velja tudi za koronavirus – vsaj kolikor o njem vemo v tem trenutku,« pravi predstojnica Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja doc. dr. Tatjana Lejko Zupanc.
Zakaj sta zaskrbljenost in panika odveč
Po njenem prepričanju se ne Kitajska ne svet v konkretnem primeru ne bosta pustila presenetiti tako, kot se je pred 18 leti zgodilo s sarsom: »Preden so ugotovili, da se dogaja nekaj resnega, je bilo okuženih že toliko ljudi, da je bilo potrebnega res ogromno napora za obvladanje nastale epidemije. Zato so zdaj, ko smo o izbruhu koronavirusa obveščeni vnaprej, tako Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) kot posamezni zdravstveni sistemi bolje pripravljeni.«