Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.556
-3.742
113
In teb je fajn, da ti je referenčna skenslala pregled? Pa ti si res .....ne bom rekel.... Se sploh zavedaš, koliko življenj reši takšna preventiva?
Ja, mi je fajn, da mi je referenčna skenslala pregled. Ker se počutim čisto zdravega, bom že zdržal do pomladi, ko bo epidemija popustila.

Sredi najhujše epidemije dosedaj, se mi pa res ne zdi varno svaljat po zdravstvenih domovih, laboratorijih, čakalnicah, med raznoraznimi (tudi covid) bolniki. Kot pravim, se mi zdi 1000x bolj varno it brez maske v lepem vremenu na Šmarno goro, kot pa v zdravstven dom.

Od punce prijateljica, se je okužila v službi od sodelavke, s katero delita pisarno. Ta sodelavka se je pa okužila ravno v zdravstvenem domu, pravi da se drugje skoraj da ni mogla. Pa je bila z masko tam. (in vsi ostali tudi).

Sicer pa odkar je Bregantovo tako nerodno zagovarjala potrebno nošenje maske zunaj, tudi opolnoči na samem na sprehodu, smo izvedeli, da se virus širi aerosolno. (spomladi se je širil kapljično). Aerosolnega širjenja pa maska ne preprečuje. Zrak gre čisto lepo skozi masko.
Ti pa kar pojdi z masko med okužene v zdravstvene domove, veliko sreče.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.094
3.596
113
41
Lj

gr69

Guru
15. dec 2009
11.647
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Daj za take, ki raje listamo po pravih cajtngah, še njen tvit.

Ker iz Jelkotovega zame veje samo psihoza.

Disclaimer: žal mi je vsakega, ki mora oditi, z ali brez Covid19 - a to, da število umrlih raste bi moralo biti vsakemu jasno.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.105
4.097
113
Sicer pa mislim, da ne bo tretjega vala. Je ze toliko prebolenih in trenutno bolnih, ki jih poznam in imajo simptome, da je tole prakticno neustavljivo.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
ksz
Če bomo vztrajali na ukrepih kot so zdaj, bo na intezivni številka padla pod 50 tam okrog 1.12.2020. IMHO.
Če bodo ukrepe rahljali že prej, bo trajalo še dlje časa. Potem pa jovo na novo.
Preverimo čez štiri tedne.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.003
6.230
113
blizu močvirne prestolnice
Jaz lahko samo povem, da smo imeli v osemdesetih boljše pogoje za šolanje kot jih imajo mulci danes.
Prva stvar, imeli smo manj predmetov, predvsem pa manj predmetov za "tapravo" oceno. Cel kup jih je bilo z opisno oceno, z malo truda si dobil ZU (zelo uspešno).
Drugo, imeli smo ti. celodnevno šolo.
Obe točki rezultirata v tretji, to je, da smo imeli bistveno manj natlačen urnik.To pomeni tudi, da smo imeli že dopoldne ti. rekreativni odmor, da smo šli za nekih 15 ali 20 minut ven, na zrak, brcat žogo, karkoli. Odmor za kosilo je trajal celo uro, celih 60 minut. To pomeni kakih 20 minut za pojest, ostalo zunaj na zraku, z žogo, ....
Četrta stvar, razredi so šteli okoli 20 otrok ali mogoče malo čez.
Petič, na urniku smo imeli tudi "samostojno učenje", v tistem času smo več ali manj porihtali naloge in razpucali še tisto kar nam mogoče ni bilo jasno. Pri teh urah je bil prisoten učitelj.
Interesne dejavnosti, imenovane "krožki", so bile umeščene v urnik, vozačev niti ostale mularije niso NIKOLI vozili starši.
Po črto: starši "niso vedeli" da hodimo v šolo.
Danes pa si kao nesposoben starš, če otroku v šoli ne gre. V isti sapi si šolniki predstavljajo, da še N ur dnevno starši presedijo z mularijo. Ne predstavljam si, kako si lahko "sposoben starš", če imaš npr. 4,5 ali več otrok.
In komu se lahko zahvališ da je tako? Ja drniciju in njegovemu gabru! Ostali za njem pa niso nič popravili

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.105
4.097
113
Kako je to mogoče? Zadnjič sem ti napisal, da je korona bolj kužna od gripe, pa se nisi strinjal. A zdaj jo imajo pa kar vsi?
To sem tudi jaz govoril, da je bolj kuzna od gripe, zato pa sem napisal, da maske ne pomagajo kaj dosti. Ce je stvar aerosolna je cisto vseeno, ce maska ujame tistih par kapljic, ker gredo itak aerosoli mimo.
Isto, kot da bi z ribisko mrezo za kite lovil sardele.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi in Ytbnd

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
ksz
Če bomo vztrajali na ukrepih kot so zdaj, bo na intezivni številka padla pod 50 tam okrog 1.12.2020. IMHO.
Če bodo ukrepe rahljali že prej, bo trajalo še dlje časa. Potem pa jovo na novo.
Preverimo čez štiri tedne.

Glede na število umrlih je čisto vseeno koliko jih je na intenzivni ker zadnje dni jih očitno 90% umre zunaj intenzivne. Manjka medicinskih sester da bi zraven stale ko se začnejo dušiti. Na intenzivni imajo ves čas nekoga tam, na oddelku pa pride 3 krat na dan . Vmes ti pa lahko samo bog pomaga.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.943
6.020
113
Tretji val je že skrbno načrtovan, in pride decembra
Lapanje v prazno se temu reče aka pojma nimajo.Kako so naredili MF mi ni jasno.Prvi val, drugi val, 120 val, bla bla bla.

Za osvežitev spomina

2013

2014

2015
https://www.zurnal24.si/slovenija/sezona-gripe-se-umirja-244527 // notri so omenjeni še 3 povezani članki (Zaradi gripe v bolnišnici enkrat več ljudi - Gripa zahtevala smrtne žrtve - Bolniki morajo spati na hodniku)

2016

2017

2018

2019

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.943
6.020
113
Za osvežitev spomina 2:
29. januar 2020 , Doc. dr. Tatjana Lejko Zupanc, predstojnica Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja v UKC Ljubljana,

»Panika je povsem nepotrebna, moramo pa biti pripravljeni – vedeti moramo, na koga je treba biti pozoren, katere posameznike je treba testirati oziroma jih izolirati, kajti kar velja za gripo, velja tudi za koronavirus – vsaj kolikor o njem vemo v tem trenutku,« pravi predstojnica Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja doc. dr. Tatjana Lejko Zupanc.

Zakaj sta zaskrbljenost in panika odveč
Po njenem prepričanju se ne Kitajska ne svet v konkretnem primeru ne bosta pustila presenetiti tako, kot se je pred 18 leti zgodilo s sarsom: »Preden so ugotovili, da se dogaja nekaj resnega, je bilo okuženih že toliko ljudi, da je bilo potrebnega res ogromno napora za obvladanje nastale epidemije. Zato so zdaj, ko smo o izbruhu koronavirusa obveščeni vnaprej, tako Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) kot posamezni zdravstveni sistemi bolje pripravljeni.«

Potem so politiki v navezi z msm proagando naredili paniko kot da gre za nekaj novega v rangu ebole&ošpice&črne koze **skupaj zmešano** in naredili plandemijo.

btw, meni je zanimivo kako se evropske države že ~20 let prepirajo o poletnem/zimskem času, zadnji 10 let o klimatskih spremembah in kako reagirati, le pri plandemiji v 2 mesecih postale složne kot da gre za poslovne enote istega podjetja.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen