Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.535
113
Tepček jaz sigurn ne ampak tisti, ki so v državi zato poklicani. Če pa bodo delo slabo opravili, jih pa seveda na naslednjih volitvah ne boš več volil.
Pa saj menda ne misliš, da bo nekaj forum strokovnjakov kaj spremenilo?
Kot rečeno seveda pa je tvoja pravica vedno da poveš kaj meniš, da je narobe in se proti temu skladno s pravili in zakonodajo tudi boriš.
LP
Se prav sam to? Ne bodo več izvoljeni...juhu. No sej, zato pa je tako. Je kdo Počivalška klical na odgovornost za prtičke na elastikah in stran zabrisan denar? Ne, tist je pozabljen, Počivalškov kolega ma dnar v žepu, Zdravc verjetno tud mal, na usranih prtičkih se pa prah nabira. Pa so jebeni prtički sam vrh ledene gore.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: McGiver

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.535
113
BojanP in jonny77 Oba zbrišta. Da ne bo spet moderator prehitr na petelina prtisnu. Ker aveš, en lahko nekoga obtožuje ogrožanja javnega zdravja, ga obtožuje povzročanja smrti, ga zmerja s komunajzarjem, rdečuharjem, nidani, bedaku pa ne smeš več rečt bedak, pa jih je ta forum poln. Da o kretenih, ki so tud prisotni ne govorim.

• Všeč mi je
Reactions: Car in sad

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.535
113
Objektivno gledano, so krivi turistični voucherji, ker take gneče in tako dolgo v jesen ni bilo v SLO tur. destinacijah od časov sindikalnega turizma! da se ne pogovarjamo o slovenskih morskih plažah in razdalji med kopalci poleti. :evil:

Ampak če pa spet drugače pogledam na stvar, pa je inkubacijski čas očitno čez dva meseca. :cool:
Pa to ti narobe veš, kriv sem jest pa ti, k sva pred kamperjem ležala pa pivo pila bogu za ritjo, sam bla sva pa na Hrvaškem.

• Všeč mi je
Reactions: Car

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.550
-3.695
113
Torej sedaj smo krivdo iz vlade prenesli na hrvaški turizem :).
Recimo jaz sem bil na hrvaškem NA LOKACIJI KJER NI BILO GUŽVE, smo kampirali in smo se držali popolnoma na samem in glede na to, da noben v družini ni imel nobenih simptomov, je velika verjetnost, da nismo nič staknili. To je torej narobe. In btw. ja, ko sem dobil osebno nazaj od policista, sem jo razkužil.
Na Šmarni gori, kjer je kup folka nagnetenega ali pa v Tivoliju, kjer so se gužvali, to pa ni problem?

Je mossero lepo napisal: samo malo odgovornosti za svoja dejanja (in jaz dodajam še kmečke pameti) je potrebno in bi bilo vse veliko bolje, pa kjerkoli že si. Ampak ker to očitno ne laufa, imamo sedaj to sranje in seveda lockdown.
Ti pač virusa nisi prinesel s hrvaške, so ga pa nekateri drugi, in ga potem širili naprej.
In ko se je že vedelo, da na hrvaškem virus na široko razsaja, so nas farbali, kako so se naši s hrvati zmenili, da bodo zaprli nočne lokaleimesta kjer je gneča, Hrvatje pa nič vedeli za tak dogovor :-( Takrat bi mirno lahko zaprli mejo.

Hrvatje niso imeli nič proti, če pride slovenec, pusti denar, se okuži in gre nazaj v slovenijo. Za hrčke je to samo + v denarnici. Žal ne naša vlada podpirala hrvaški turizem,

In kaj vlada dela sedaj? prepoveduje sprehod brez maske po polju, medic. sestro in vzgojiteljico še brez simptoma in z okuženim možem pa tera v službo, če sem prav prebral.
Ampak kriva bosta Slavko in Lojzka, ki na polju nista nosila maske in tako nista spoštovala ukrepov vlade.

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.535
113
In ti s trezno glavo res misliš, da bi blo zdaj kaj drugače, če bi zaprli mejo takrat. Mogoče bi blo zdaj točno tako, kot je bilo mesec dni nazaj. čez en mesec bi blo pa tako, kot je zdaj.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
ksz
Malo sem šel googlat za tezo, da so otroci (super)prenašalci.
Novejše (jesenske) študije temu pritrjujejo.
Edina velika razlika v izvajanju ukrepov spomladi in sedaj je ravno to: spomladi smo otroke "zaprli" v domove praktično takoj, bili so tudi zadnji, ki smo jim odpravili ukrepe (=poslali v šole, še to za zelo kratek čas).
To je tudi edini ukrep, ki ga v jeseni vse do danes nismo v celoti uvedli.
Lahko kdo, ki je bolj iz stroke in ima dostop do res uradnih študij, potrdi zgornjo tezo?

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.424
113
Pomurje
ksz
Edina velika razlika v izvajanju ukrepov spomladi in sedaj je ravno to: spomladi smo otroke "zaprli" v domove praktično takoj, bili so tudi zadnji, ki smo jim odpravili ukrepe (=poslali v šole, še to za zelo kratek čas).
Lahko kdo, ki je bolj iz stroke in ima dostop do res uradnih študij, potrdi zgornjo tezo?
Bi se strinjal s tem. Nimam pa dokazov, da me ne bo kdo vlekel za jezik.

Mesec dni po odprtju šol v EU je nastal kaos.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Malo me na tele spominjate. :cool:

IMG_0128-360x270.jpg

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.576
4.723
113
ksz
Otroci že od pamtiveka prinesejo domov viruse, o katerih se mojemu imunskemu sistemu še sanjalo ni, da obstajajo. Zaradi tega sem bil prva leta otrok v šoli tudi precej več bolan. Torej za zaščito starejših bo družba izobčila in zaprla med štiri stene otroke? In potem se bodo čudili, ko bodo mladi začeli zaklepati DSOje in proč metali ključe?