Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Otroci že od pamtiveka prinesejo domov viruse, o katerih se mojemu imunskemu sistemu še sanjalo ni, da obstajajo. Zaradi tega sem bil prva leta otrok v šoli tudi precej več bolan. Torej za zaščito starejših bo družba izobčila in zaprla med štiri stene otroke? In potem se bodo čudili, ko bodo mladi začeli zaklepati DSOje in proč metali ključe?
Še 1x, pišem bolj počasi da boš lahko sproti sprocesiral prebrano.
A naj delam še presledke med črkami, da ti olajšam delo?
Če so otroci res eni glavnih prenašalcev, ti ostali ukrepi ne pomagajo kaj dosti.
Tudi zapovedane maske ti ne pomagajo, če jih v šolah in vrtcih ne nosijo.
Sploh pa ne pišem o tem da moramo otroke zapirat. Samo "naglas" razmišljam. Če teza o otrocih(=prenašalcih) drži, smo v globoki *****.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
A mi ti lahko 100% dokažeš, da me tekač ki gre čisto blizu mene in hrope kot konj ne more okužiti potem tudi jaz potegnem nazaj moje problematiziranje glede tega.
Dve strani nazaj sem objavil nemško analizo, ker naših pač ni. Na prostem so dokazali eno edino okužbo in to ne od pljuvajočega pešca ali kolesarja, temveč na pikniku. Ti pa še kar tumbaš svoje.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.576
4.723
113
Če so otroci res eni glavnih prenašalcev, ti ostali ukrepi ne pomagajo kaj dosti.
Sploh pa ne pišem o tem da moramo otroke zapirat. Samo "naglas" razmišljam. Če teza o otrocih(=prenašalcih) drži, smo v globoki *****.
Še bolje bi bilo, če pišeš tako počasi, da sploh nič ne objaviš. Kaj misliš, da je rešitev, če so otroci prenašalci? Ja točno zapiranje otrok ali imaš boljšo idejo? To je tudi edina ideja pametnih vlad in stroke, ki bi itak vse zaprli, če bi se dalo. Globoko v ***** smo že nekaj časa, če še nisi opazil. Zarinili smo že tako globoko in še bolj bomo, da bodo posledice veliko hujše, kot, če bi pustili virus iti prosto in pokopali njegove žrtve.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113

Otroci niso dobi prenašalci ker ne zbolijo. Kar se vidi tudi pri primerih pri nas ko so šli razredi v karanteno. En pozitiven otrok (preko staršev dobil virus), 10 dni karantene in noben iz razreda ni zbolel. Teh primerov je veliko.

Imaš pa po drugi strani okužbe v kolektivih šol. En učitelj pozitiven in imaš cel kolektiv okužen.

Skratka prenosi v šolah sicer so najbolj na udaru in očitni (ker se ve za njih) ampak niso to žarišča za širitev virusa.

Dualis

Fizikalc
30. nov 2008
407
239
43
Kak češ, lažnivec.
Kakor ti paše samo jaz se na ta nivo ne bom spuščal.

Vem, da je že bilo pa vendar ne bo odveč še enkrat prebrati, vsak pa naj dela tako, da ne škoduje drugim...

• Haha
Reactions: SamSvoj

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.535
113
Otroci niso dobi prenašalci ker ne zbolijo. Kar se vidi tudi pri primerih pri nas ko so šli razredi v karanteno. En pozitiven otrok (preko staršev dobil virus), 10 dni karantene in noben iz razreda ni zbolel. Teh primerov je veliko.

Imaš pa po drugi strani okužbe v kolektivih šol. En učitelj pozitiven in imaš cel kolektiv okužen.

Skratka prenosi v šolah sicer so najbolj na udaru in očitni (ker se ve za njih) ampak niso to žarišča za širitev virusa.
Poznam človeka, v bistvu je najin skupen kolega, ki je prenesel virus ko je bil popolnoma asimptomatski. Lohk pa še naprej pripisujemo tole dopustnikom, izključno na Hrvaškem in množičnemu nespoštovanju ukrepov.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.550
-3.695
113
Kot običajno zaradi idyotske manjšine nayebemo vsi. Ker ljudje niso upoštevali prepovedi druženj tudi privat, smo vsi skupaj fasali policijsko uro. Več se mi pa s tabo ne da polemizirati, ker iz tvoje zgodovine vem, da si trd ko kamen.
Evo malo prej me kličejo iz zdravstvene zavarovalnice, češ da imajo neke spremembe, pa da bi se ded oglasil pri meni, da mi razloži spremembe :-(
Po pošti mi ne morejo poslat in obrazložit, so povedali. Je baba rekla, da bi se samo četrt ure časa vzel.

Evo meni policijsko uro po 21h, v normalnem času komaj srečam koga po tej uri, sploh ker je zdej vse zaprto, če že grem kam ob tej uri, grem na rekreacijski sprehod v naravo na bližnji hribček, js zaprt v občino, ker sem se kao privat družil, (kot da se sedajne morem), ded iz zdravstvene zavarovalnice, pa lahko mirno hodi od hiše do hiše, stopa v notranje prostore in razlaga , no v resnici prodaja nevemkaj. sem ga odpovedal.

Zakaj pa vlada takšne nepotrebne in rizične stike oz. dejavnosti ne prepove?

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: McGiver

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Mene kličejo skoraj vsak mesec....eni nove prodkte, drugi polico ki jo imam itd itd...pa jih sam odjebem, če bom hotel kaj dodajat, speminjat, dodatno plačevat jih bom že sam kontaktiral.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

guardy

Guru
3. avg 2007
8.518
1.109
113
Obišči stran
Evo malo prej me kličejo iz zdravstvene zavarovalnice, češ da imajo neke spremembe, pa da bi se ded oglasil pri meni, da mi razloži spremembe :-(
Po pošti mi ne morejo poslat in obrazložit, so povedali. Je baba rekla, da bi se samo četrt ure časa vzel.

Evo meni policijsko uro po 21h, v normalnem času komaj srečam koga po tej uri, sploh ker je zdej vse zaprto, če že grem kam ob tej uri, grem na rekreacijski sprehod v naravo na bližnji hribček, js zaprt v občino, ker sem se kao privat družil, (kot da se sedajne morem), ded iz zdravstvene zavarovalnice, pa lahko mirno hodi od hiše do hiše, stopa v notranje prostore in razlaga , no v resnici prodaja nevemkaj. sem ga odpovedal.

Zakaj pa vlada takšne nepotrebne in rizične stike oz. dejavnosti ne prepove?

Rečeš ne hvala. In ne, ni spremembe, nategnit tehočejo za dodatna zavarovanja ali doplačila. Simpl...

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
471
83
Ja seveda pri stop znaku se usta
Še bolje bi bilo, če pišeš tako počasi, da sploh nič ne objaviš. Kaj misliš, da je rešitev, če so otroci prenašalci? Ja točno zapiranje otrok ali imaš boljšo idejo? To je tudi edina ideja pametnih vlad in stroke, ki bi itak vse zaprli, če bi se dalo. Globoko v ***** smo že nekaj časa, če še nisi opazil. Zarinili smo že tako globoko in še bolj bomo, da bodo posledice veliko hujše, kot, če bi pustili virus iti prosto in pokopali njegove žrtve.
Če bi virusu pustili prosto pot bi šlo 4-5% populacije rakom žvižgat v 3-4 mesecih lahko tudi več ker bi v nekem momentu vse počakalo. Tudi elektrika in voda nista 100%. Kaj šele hrana na policah. Ker se ne ve kaj je z imunostjo je verjetna naslednja runda prej kot v letu...
Recmo po naseljih se vozi 50 ali manj. Zakaj že?

• Wow
Reactions: Car

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.535
113
Se ti ne zdi, da enmičken pretiravaš s temi procenti? S takimi budalaštinami greš ravno diametralno nasprotje Potrču in njegovim idejam,.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.594
3.952
113
ElQSqzjWoAAuysK.jpg