ker imamo tukaj nekaj zdravnikom me resno zanima nekaj zadev.
Na TV že nekaj dni gledam dobesedno jokanje zdravnikov in vodilnega kadra zaradi preobremenjenosti s kovid bolniki. Sistem se bo sesul, tako ne gre več, postelje so polne, ni kadra... zdravniki delajo cele dneve in noči. Na intenzivi menda standard 1.7 pacienta na enega zdravnika a enostavno ni kadra, da bi lahko to zagotavljali.
- A pa na intenzivi je potem dejansko v sobi, kjer je 10 kovid bolnikov priklopljenih na raspirator zraven še 6 zdravnikov, ki ves čas gledajo v podatke na monitorjih?
- Potem grem na net pogledati bolnišnico MB, kjer piše, da je povprečno zaposlenih 530 zdravnikov od 3000 zaposlenih. Zaradi kovida so prepolovili ne nujne obravnave. Ja hudimana kam so pa šli vsi ti zdravniki, ki sedaj ne morejo delati "svoje" ambulante? Dobro nekaj jih je na bolniškah/karantenah, pa vseeno.
Številke mi ne grejo skupaj. V celi Sloveniji imamo 50 kovid bolnikov na intenzivi. Se pravi rabimo 30 zdravnikov na smeno. Skupaj recimo 100. Pa teh 100 nabereš v vsaki bolnišnici, samo prestaviti jih moraš iz "primarnega" na kovid oddelek. A to se zdravniku ne sme narediti? Sej pa je vendar zdravnik. Neke osnove pa menda že zna razbrati iz monitorja. pa še 5 kolegov ima zraven za vprašanja, če ne ve čisto vsega.
Ni to kritika zdravnikov. Čisto možno je, da jaz narobe vidim zadeve.