A ni zadnjič en omenjal, da se vedno bolj spreminjamo v družbo ovaduhov?A Darjanu se da omejiti število postov na uro? Se mi zdi, da v tej temi samo še Darjanu odgovarjamo, on pa piše non stop iste nebuloze.
A nisi vse kar si napisal pa še debeluh si pozabilJa sem ja. In?
Debata pač. Dokler me ne zmerja s pedrom, rdečuhom ali beluhom s tem nimam težav.
1. Testira se vse, ne samo take z znaki okuzbe.KSZ: Naj mi kdo popravi mojo ZKP - trenutno tripamo na procent okuženih glede na % testiranih. Meni pa se zdi logično, da % raste, saj se testira ljudi, ki dejansko kažejo neke znake respiratornih bolezni. A je možno, da Covid test ni tako natančen, da pokaže zgolj in samo na delčke Covid-19?
1. Testira se vse, ne samo take z znaki okuzbe. Na podlagi česa? Oz. s kakim namenom? Pustimo športnike in samoplačnike.
2. Covid test je FUL obcutljiv-natancen, pokaze pozitivno ze pri zelo majhni kolicini virusa. Torej dopuščaš možnost "okužbe" vzorca na odvzemnem mestu, ali je to povsem izključeno? In če kaže zelo majhne količine, zakaj potem pravite(jo), da se prvih par dni po okužbi ne testira, ker bo test lažno negativen?
Na 'poti spominov in tovarištva' sem ta vikend prepoznal tri vrste ljudi: tiste, ki z dosledno uporabo mask koristijo družbi, tiste, ki mislijo, da so maske namenjene le za alibi, namesto ogrlic in zapestnic, in ignorante, ki jim je vseeno za vse okrog sebe – še največji delež med njimi so važiči v pajkicah, ki tečejo kot preganjane gazele in hrzajo kot stari konji.
Se ti to zdi normalno, da zdravstveno osebje hodi v sluzbo, ne glede na to, da so okuzeni s smrtonosnim virusom na ravni ebole? In ti kot pacient se hodis tja v bolnisnico na zdravljenje.Vse ravno ne. Ravno danes sem govoril z medicinsko sestro iz UKCLJ. Kar nekaj sester v direktnem stiku z okuženimi (niso vedele, da so okuženi - vdor v oddelek), pa so jim rekli naj kar delajo naprej, če bodo pa zboleli, pa na test in domov.
Zdravstveno osebje je od prejšnjega tedna izjema, ker si ne moremo(jo) privoščiti, še več (zdravega) zdravstvenega osebja v karanteni doma.
Se ti to zdi normalno, da zdravstveno osebje hodi v sluzbo, ne glede na to, da so okuzeni s smrtonosnim virusom na ravni ebole? In ti kot pacient se hodis tja v bolnisnico na zdravljenje.
Pri nas v proizvodnji imamo 2 okužena in sodelavci z njima v stiku normalno delajo dalje, tak da... Eno je teorija, drugo realnost