Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.853
6.955
113
Ja, torej namesto, da bi ljudi umrli zaradi evolucije in njene cene (pač tisti res v najslabšem zdravstvenem stanju), se sprejema ukrepe ki bodo posredno povzročili več žrtev.

Bravo, human race.

B81

22. jul 2007
36.715
10.340
113
V filmu The time machine iz leta 1960 so ljudje ziveli tako. Ljudje utapljali, pa nikogar to ni zanimalo. Pac, jbg, flegme.
Evolucija v prvi vrsti skrbi za obstoj vrste, zato se africani plodijo kot one z repi, razvit svet pa si podaljsuje zivlj. dobo in resuje druge ljudi.
Kaj je zdaj bolj prav..

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.304
10.608
113
Pošteno bi bilo da bi države naredile "free" cone... Ida tja žuriraj ostani tam, zboli, preživi, ko si clean lahko prideš nazaj v civilizacijo.. če te stisne te stisne. Ampak odgovornsot je tvoja. Brez jambranja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.853
6.955
113
Nihče ne govori o tem, da se pusti nekoga utapljat.

Ampak ne moreš pa se it reševat enega, da jih potem 10 za njim utopijo.

Ali?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.853
6.955
113
Pošteno bi bilo da bi države naredile "free" cone... Ida tja žuriraj ostani tam, zboli, preživi, ko si clean lahko prideš nazaj v civilizacijo.. če te stisne te stisne. Ampak odgovornsot je tvoja. Brez jambranja.

To je nekako to ja, kar mene moti.

Načeloma vsak za sebe odgovarja in naj vsak počne, kar želi. Če direktno drugim ne škodi.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Ja, torej namesto, da bi ljudi umrli zaradi evolucije in njene cene (pač tisti res v najslabšem zdravstvenem stanju), se sprejema ukrepe ki bodo posredno povzročili več žrtev.

Bravo, human race.

Ta pa je za v anale foruma. Ker ce bi stritkno sledili evoluciji, se ti gospodic Darjan 120% niti rodil nebi.

Ampak pustimo ti veselje do nabijanja po forumu.

• Všeč mi je
Reactions: sad

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.022
1.235
113
42
Namesto da bi folk nosil maske, se razkuževal, pri vročini se samoizoliral in ne za vsako vročino hodil k dohtarju in na test virusa bi šlo vse skoz normalno.
Tko mamo pa ogromno okuženih, vse bomo spet zaprl, folk bo brez kesa samo zato ker pač debilov ne razmišlja Oz mislijo da so bolj pametni od zdravnikov.
Fuck off

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.137
354
83
Sicer so ti že tudi drugi nekaj povedali ampak bom še jaz dodal. Tvoja teorija bi mogoče veljala v idealnem svetu. V realnem pa ne. Glej, recimo da sva midva čisto dva enaka povprečna packa. Neodgovorna, lena, neizobražena, s povprečnimi dohodki, tečnimi mulci in ženami. In valjava tisto masko po žepih, avtih, povsod. Koliko mask imava oz si jih lahko privoščiva? Boljša je, manj jih lahko kupiva. In tako sva v situaciji da guliva tiste maske dokler gre.

Zdej pa greva v trgovino. Oba imava novo masko, virus free, jaz zdrav ti bolan. Če maš ti masko, boš večino virusa po koncu nakupa mel v svoji maski. Če pa ne, boš tvoj virus raztrosil po trgovini in po moji maski. V prvem primeru bo moja maska imela majhno količino virusa, tudi okolico ne boš tako zasvinjal in jaz ali pa tisti ki pride 10 minut za nama ne bo padel "v drek". V drugem primeru pa boš stvar kar lepo "podelil". Zdaj pa pride na tapeto moje neznanje, lenoba itd itd.
Ok, grem jaz zdaj iz šopinga z dvema vrečama, mulc teži, baba je zoprna. Srečal sem tebe ki si se tam čez dve stalaže drl na frenda kolk je blo fajn za vikend.
Mam usrano masko in verjetno vse v vozičku. Od virusa da se razumemo. Mulc hoče nekaj, mu dam. Kontaminirano ! Ruknem vse v prtljažnik, maska pade kamor pade, še malo jo lepo zložim da bo za drugič. Za drugič, drugič!!! Kontaminira maska za drugič??? Gremo domov. In doma vse najprej razkužimo. Ja pa jade. A veš kolk je to enega dela? No go. In pol dam kontaminirano vrečko babici. Zato, zato je važno da damo PRAVILNO masko na smrček. Ne samo na usta. Zato da eventuelno minimalno svinjamo okoli sebe, ker potem ni samo maska od drugega umazana, ampak celotna okolica. In večina nas uporablja masko dlje časa. Ne moremo vsi met 10 mask na dan. Naj se preoblečem vsakič ko pridem iz trgovine in dam vse prat ?

Dejmo gledat stvari praktično, ne politično. Sej je čist izi. Tisto coto met na gobcu če ni res vroče al pa če ne delaš na polno res ni najhujša stvar na svetu. Tut najlepša ne, ampak v trenutku je edina stvar ki sploh je na voljo v zadostnih količinah. Če jih lahko eni nosijo 8 ur, nas tudi v tistih 15 minutah ne bo pobralo.

P.S. : Ravno prišel iz trgovine. Itak polno gospodov srednjih let z masko pod nosom. Pa še ena tamala ... kašljala kot zmešana, z matko. Seveda brez maske. Mislim tamala. Ja če ni osnovne kmečke pameti pol nam tud bog ne pomaga.

Sem se namenil da ne bom reagiral, ker kot sem povedal samo povem naprej kar vidim. Prepričevat prepričane je strel v koleno. Tega ne delam.
Povedano na stran;
- tvoj argument je da nošenje maske je pičkin dim in pač edino kar lahko naredimo? hmmm... no saj to ni samo tvoj rezon, vas je več takih. S človeškega/psihološkega stališča je to celo razumljivo...
- glede na to da je učinek nošenja mask na širjenje virusa vprašljiv po podatkih iz poročila ameriškega NIJZ (to je tistih 70 % bolnih, čeprav so nosili maske stalno - ne corsol, to ne pomeni da je ob nenošenju manjša možnost okužbe; to je spet neverjetni mentalni preskok nad katerimi sem vedno znova navdušen...), pomeni nošenje maske samo psihološki učinek in je to to. A je to res vse kar naša stroka lahko da od sebe? Retorično vprašanje, stanje je očitno. Maske so obvezne, nosijo se, okužbe pa rastejo ....
- ker pač nismo kirurgi (a ne Kalbo ...; vedno znova me fascinira primerjava enega starega atka s cunjo na mavlnu v vaškem merkatorju s kirurgom v sterilnem okolju), jih ne nosimo pravilno. Učinek takega nošenja je pa ... hmmm ... ne ravno blagodejen. Mojstri infektologi to vedo - dr. Beovič na posnetku iz februarja/začetka marca, dr. Fauci (šef ameriškega NIJZ) tak isto iz podobnega obdobja.... Ampak dajmo malo lajat v luno in zganjat psiho pritisk nad neodgovornimi/neprilagojenimi/nemarnimi/vstavipoželji .... Efekt je enak...
- in ker je efekt enak nosiš jebeno cuno na gobcu al pa ne, je edini zares učinkovit ukrep zapiranje raje v stanovanja/hiše. To preverjeno deluje in širjenje se definitivno ustavi. Kolikokrat bo to potrebno naredit, da boste trdobučneži spregledali, da to ni sorazmeren ukrep za trenutno "grožnjo"? Nič ne rečem, če je nekje pripravljeno kaj hujšega, ampak tokrat pa res ne ...

(klinc, tipkovnica mi nagaja ...)

• Všeč mi je
Reactions: mirsi

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
Namesto da bi folk nosil maske, se razkuževal, pri vročini se samoizoliral in ne za vsako vročino hodil k dohtarju in na test virusa bi šlo vse skoz normalno.
Tko mamo pa ogromno okuženih, vse bomo spet zaprl, folk bo brez kesa samo zato ker pač debilov ne razmišlja Oz mislijo da so bolj pametni od zdravnikov.
Fuck off
V prvi vrsti, če bi se zdravniki držali osnovnih higienskih standardov, bi danes imeli 10x manj novih okužb dnevno. Pa 10x manj mrtvih (ne sami z ali zaradi covid).

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Dajte ze nehat eden drugega obtozevat kdo je kriv in kdo ni kriv, a ste vsi znoreli a kaj? Ocitno je danes bolje okoli razlagati da imas sifilis kot pa korono.
Sprijaznite se, prej kot slej boste vsi pozitivni na korono tako kot ste vsako zimo prehlajeni. Nekateri bodo preboleli ne bodo niti vedeli da so imeli covid, nekaterim se bo pac zakompliciralo... jejte zdravo, vitamine, to je to.
Ta obtozevanje ne pelje nikamor samo slabo voljo povzrocate.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.658
5.845
113
Velik del evolucije je tudi druženje ljudi, ki ga hočejo elite sedaj prepovedati (za rajo).
A to zdaj hočejo elite... sem pa mislil da je gonilo ekonomije ravno to kar je prej bilo... pač normalno potrošništvo, kar druženje ljudi tudi spodbuja k temu. Od česa bo pa elita živela? Sami sebi bodo tiskali denar? Feudalni sistem? Pač vsak bo svojega prašiča prinesel kralju, vsak svoj šrauf zavil v graščakovo jahto v Monacu?

B81

22. jul 2007
36.715
10.340
113
Saj imata sajkek in darjan prav. Pac se naj ljudje sami pazijo, ampak ce ljudje brez mask hodijo povsod, kamor clovek z masko mora it (trgovina npr.), potem je to enako, kot bi strelsko drustvo imelo strelisce sredi ulice.
Okuzeni so v tem primeru "mocnejsi" in bi morali imeti toliko vesti do ranljivih.

• Haha
Reactions: SamSvoj

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
mater ze v bolnicah so vsi znoreli, do pozitivnih pacientov se obnasajo kot da so radioaktivni.
Kot sem že povedal, je men rekel v ponedeljek doktor, ki je sprejel malo, da naj nič ne skrbim, da strokovno niso prav nič zmedeni, samo birokratsko. Da dobivajo po triktat na dan nova in nova navodila, pol pa zgleda, k bi prvič delal.