Sicer so ti že tudi drugi nekaj povedali ampak bom še jaz dodal. Tvoja teorija bi mogoče veljala v idealnem svetu. V realnem pa ne. Glej, recimo da sva midva čisto dva enaka povprečna packa. Neodgovorna, lena, neizobražena, s povprečnimi dohodki, tečnimi mulci in ženami. In valjava tisto masko po žepih, avtih, povsod. Koliko mask imava oz si jih lahko privoščiva? Boljša je, manj jih lahko kupiva. In tako sva v situaciji da guliva tiste maske dokler gre.
Zdej pa greva v trgovino. Oba imava novo masko, virus free, jaz zdrav ti bolan. Če maš ti masko, boš večino virusa po koncu nakupa mel v svoji maski. Če pa ne, boš tvoj virus raztrosil po trgovini in po moji maski. V prvem primeru bo moja maska imela majhno količino virusa, tudi okolico ne boš tako zasvinjal in jaz ali pa tisti ki pride 10 minut za nama ne bo padel "v drek". V drugem primeru pa boš stvar kar lepo "podelil". Zdaj pa pride na tapeto moje neznanje, lenoba itd itd.
Ok, grem jaz zdaj iz šopinga z dvema vrečama, mulc teži, baba je zoprna. Srečal sem tebe ki si se tam čez dve stalaže drl na frenda kolk je blo fajn za vikend.
Mam usrano masko in verjetno vse v vozičku. Od virusa da se razumemo. Mulc hoče nekaj, mu dam. Kontaminirano ! Ruknem vse v prtljažnik, maska pade kamor pade, še malo jo lepo zložim da bo za drugič. Za drugič, drugič!!! Kontaminira maska za drugič??? Gremo domov. In doma vse najprej razkužimo. Ja pa jade. A veš kolk je to enega dela? No go. In pol dam kontaminirano vrečko babici. Zato, zato je važno da damo PRAVILNO masko na smrček. Ne samo na usta. Zato da eventuelno minimalno svinjamo okoli sebe, ker potem ni samo maska od drugega umazana, ampak celotna okolica. In večina nas uporablja masko dlje časa. Ne moremo vsi met 10 mask na dan. Naj se preoblečem vsakič ko pridem iz trgovine in dam vse prat ?
Dejmo gledat stvari praktično, ne politično. Sej je čist izi. Tisto coto met na gobcu če ni res vroče al pa če ne delaš na polno res ni najhujša stvar na svetu. Tut najlepša ne, ampak v trenutku je edina stvar ki sploh je na voljo v zadostnih količinah. Če jih lahko eni nosijo 8 ur, nas tudi v tistih 15 minutah ne bo pobralo.
P.S. : Ravno prišel iz trgovine. Itak polno gospodov srednjih let z masko pod nosom. Pa še ena tamala ... kašljala kot zmešana, z matko. Seveda brez maske. Mislim tamala. Ja če ni osnovne kmečke pameti pol nam tud bog ne pomaga.