Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.853
6.955
113
Denis, takšni pa se naj ravnajo samozaščitniško, pokličejo sorodnike in prosijo, da prinesejo hrano.
Če nimajo sorodnikov, sosede.
Če nimajo sosede pa civilno zaščito, RK, ipd.

Ne pa da je nacionalni šport upokojencev, da se cele dneve šetajo po trgovinah.

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.990
401
83
Ker ravno prebolevam covid in sem doma, eno moje razmišljanje, kako vidim zadevo in kaj bi bilo mogoče smiselno.

Covid je definitivno razred zase, do sedaj se nisem še srečal z tako virulentnim virusom...pa delam v zdravstvu. Če bi samo primerjal z gripo, gripa je vedno prisotna med nami na šihtu, pacienti skoz hodijo bolani, pa je v desetih letih za njo zbolelo mogoče 5 sodelavcev (pa nismo cepljeni). Za covidom nas je v enem dnevu zbolelo 7! Klub temu da nosimo maske (sveže) in se razkužujemo.

Tako da glede tega ni pardona, covid se širi precej bolj intenzivno kot ostali sezonci.

Glede poteka bolezni: sam sem dal zadevo čez brez problemov, eno noč vročina, nato en teden brez okusa in vonja.
Ker sem se pred simptomi družil z očetom, sem okužil tudi njega, pri njemu je potek precej bolj heben, k sreči se izboljšuje in ni bilo potrebno okrog zdravnikov hodit.

Ljudje so umirali, umirajo in bomo umirali...kap, rak, nesreča, gripa, covid...
Če kdo umre v bolnišnici za covidom, pač umre, po vsej verjetnosti bi ravno tako umru za gripo ali pa kakim drugim sezoncem...
Problem se pojavi ko nekdo umre za covidom, ker mu nismo mogli pomagati, ker nismo imeli prostora ali kadra, tole je pa tragedija oz. Scenarij ki se ne sme zgoditi.
Zame osebno bi bila najhujša izkušnja, da mi kdo umre, ker mu nismo mogli pomagati oz. Ga nismo imeli kam odpeljati. Ali celo da imaš potem truplo doma, ker tudi teh v italiji niso zmogli odvažati...to se ne sme zgoditi in zaradi tega covid ni lari fari!

Metodam vlade ne zaupam, ker do sedaj niso naredili še nič koristnega za zajezitev, delajo pa predvsem gospodarsko škodo in obračajo ukrepe kot plašč po vetru

Zaupam infektologom in drugim strokovnjakom na tem področju, menim pa da bi potrebovali enega, ki bi udaril po mizi in pognal protikoronski aparat.

Definitivno najboljša rešitev bi bila eno od obstoječih bolnic preurediti v covid in tja dati nas, ki smo že preboleli covid, da skrbimo za te ljudi. Ravno tako zapreti vse dso- je in onkološke...noter nafurat za en mesec kader, ki bo tam pač en mesec živel, ne bo hodil domov (vsi tega ne morejo, nekaj pa nas je takih, ki si to lahko privoščimo, nimamo otrok itd..)
Ostala populacija naj se čim prej prekuži in bo mir!

B81

22. jul 2007
36.719
10.338
113
Denis, takšni pa se naj ravnajo samozaščitniško, pokličejo sorodnike in prosijo, da prinesejo hrano.
Če nimajo sorodnikov, sosede.
Če nimajo sosede pa civilno zaščito, RK, ipd.

Ne pa da je nacionalni šport upokojencev, da se cele dneve šetajo po trgovinah.
Aha, potem imajo vec pravic, kot upokojenci...(omejitev nakupovanja njim je dobra, IMO).

No to sem cakal, da nekdo pove. Zdaj je malo vec jasno. Sajkek je menda mislil nekaj drugega v svojem postu.

• Všeč mi je
Reactions: zlatorog87

B81

22. jul 2007
36.719
10.338
113
jaz sem pisal v smislu osrečitve tistih, ki imajo z maskami in ostalim sistemom probleme. In so jim strašno kratene pravice zaradi prepoved vikend pijanic.
Pa ja, zgledalo je, da darjan misli isto...

Pa bomo ze nekak pregurali to. Ko bo spet 0 okuzenih, pa naj karantena pod kontrolo velja mesec dni za prisleke iz okuzenih drzav. Tako bo mir, prej pa ne.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Definitivno najboljša rešitev bi bila eno od obstoječih bolnic preurediti v covid in tja dati nas, ki smo že preboleli covid, da skrbimo za te ljudi. Ravno tako zapreti vse dso- je in onkološke...noter nafurat za en mesec kader, ki bo tam pač en mesec živel, ne bo hodil domov (vsi tega ne morejo, nekaj pa nas je takih, ki si to lahko privoščimo, nimamo otrok itd..)
Ostala populacija naj se čim prej prekuži in bo mir!
:aplauz: :cheer:
Kaj sem zadnjič pisal?

• Všeč mi je
Reactions: pocast

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Pa ja, zgledalo je, da darjan misli isto...

Pa bomo ze nekak pregurali to. Ko bo spet 0 okuzenih, pa naj karantena pod kontrolo velja mesec dni za prisleke iz okuzenih drzav. Tako bo mir, prej pa ne.

2 meseca nazaj smo imeli filozofsko debato glede aplikacije... Koliko si vas jo je naložilo? Očitno je lažje če ti država/NIJZ ukaže biti zaprt in zapirati gospodarstvo kot pa namestiti BT aplikacijo.

• Haha
Reactions: SamSvoj

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.853
6.955
113
Da sedaj nimajo problema z exponentno rastjo števila okuženih, kar je edini problem pri nas.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.853
6.955
113
1602668922768.png

1602668937851.png

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Če ti pa država sledi!

- je rekel in objavil svoje mnenje na facebook, twitter, linkedin, instagram...

Jaz jo imam od začetka.
Danes so objavili. Do sedaj so izdali nekaj čez 500 kod, ki jeh je v aplikacijo vneslo kaka polovica tistih, ki so jim bile izdane. Sedaj pa sam izračunaj, kakšna je verjetnost, da ti bo mobitel zapiskal. Po moje boš prej zadel na lotu. Pa tisti s kodami bi tako morali biti v karanteni.

• Všeč mi je
Reactions: B81 in darjan

Floki

Guru
6. sep 2007
10.095
3.173
113
Jaz imam 274 preverjanj v zadnjih 14 dneh. Ker je kar nekaj od tistih par sodelavcev ki so še na šihtu bi rekel da nekaj 10 bi jih bilo.