Ker ravno prebolevam covid in sem doma, eno moje razmišljanje, kako vidim zadevo in kaj bi bilo mogoče smiselno.
Covid je definitivno razred zase, do sedaj se nisem še srečal z tako virulentnim virusom...pa delam v zdravstvu. Če bi samo primerjal z gripo, gripa je vedno prisotna med nami na šihtu, pacienti skoz hodijo bolani, pa je v desetih letih za njo zbolelo mogoče 5 sodelavcev (pa nismo cepljeni). Za covidom nas je v enem dnevu zbolelo 7! Klub temu da nosimo maske (sveže) in se razkužujemo.
Tako da glede tega ni pardona, covid se širi precej bolj intenzivno kot ostali sezonci.
Glede poteka bolezni: sam sem dal zadevo čez brez problemov, eno noč vročina, nato en teden brez okusa in vonja.
Ker sem se pred simptomi družil z očetom, sem okužil tudi njega, pri njemu je potek precej bolj heben, k sreči se izboljšuje in ni bilo potrebno okrog zdravnikov hodit.
Ljudje so umirali, umirajo in bomo umirali...kap, rak, nesreča, gripa, covid...
Če kdo umre v bolnišnici za covidom, pač umre, po vsej verjetnosti bi ravno tako umru za gripo ali pa kakim drugim sezoncem...
Problem se pojavi ko nekdo umre za covidom, ker mu nismo mogli pomagati, ker nismo imeli prostora ali kadra, tole je pa tragedija oz. Scenarij ki se ne sme zgoditi.
Zame osebno bi bila najhujša izkušnja, da mi kdo umre, ker mu nismo mogli pomagati oz. Ga nismo imeli kam odpeljati. Ali celo da imaš potem truplo doma, ker tudi teh v italiji niso zmogli odvažati...to se ne sme zgoditi in zaradi tega covid ni lari fari!
Metodam vlade ne zaupam, ker do sedaj niso naredili še nič koristnega za zajezitev, delajo pa predvsem gospodarsko škodo in obračajo ukrepe kot plašč po vetru
Zaupam infektologom in drugim strokovnjakom na tem področju, menim pa da bi potrebovali enega, ki bi udaril po mizi in pognal protikoronski aparat.
Definitivno najboljša rešitev bi bila eno od obstoječih bolnic preurediti v covid in tja dati nas, ki smo že preboleli covid, da skrbimo za te ljudi. Ravno tako zapreti vse dso- je in onkološke...noter nafurat za en mesec kader, ki bo tam pač en mesec živel, ne bo hodil domov (vsi tega ne morejo, nekaj pa nas je takih, ki si to lahko privoščimo, nimamo otrok itd..)
Ostala populacija naj se čim prej prekuži in bo mir!