Ne vem . Me tudi ne zanima.Zbolijo? Kolik % od covid okuženih dejansko zboli?
A zdaj je kar naenkrat slabo, če zbolimo? Prehlad tudi pomeni zboleti, ali pa gripa?
Vse skup je kretenizem brez primere
Ne vem . Me tudi ne zanima.Zbolijo? Kolik % od covid okuženih dejansko zboli?
A zdaj je kar naenkrat slabo, če zbolimo? Prehlad tudi pomeni zboleti, ali pa gripa?
Necesa ne stekam:
Pred 10 dnevi je en moski bil pozitiven, ker je imel ogromno tesnih stikov (biznis men), so bili vsi poslani v karanteno. 30 ljudi zagotovo, raje se vec. No jutri je deseti dan in danes prejmejo klic, da morajo na testiranje. Kaj je point takega pocetja? Ce zelis testirat, testiraj takoj, ne pa ko odsedijo doma 10 dni. Razen ce zelijo namerno sedaj se vec pozitivnih in klicejo na testiranja.
Drug primer.. Moski pozitiven, zena klice nijz, cs mora ostati v karanteni. Odgovor ne, normalno v sluzbo.
Zdaj pa razumi, ce lahko. Pa to ni rekla kazala.
3-4 dni se pocaka na testiranje. Zena pozitivnega moza bi morala bit v karanteni.Test ne pokaže, da si pozitiven takoj po stiku, ampak nekaj dni 3-14 kasneje. Zato jih prej niso hoteli testirati, ker bi bili vsi negativni. Zdaj pa jih lahko in gredo negativni ven iz karantene, pozitivne (sploh če so asimptomatski) pa obdrzis doma.
Drugi primer pa ni logičen. Razen, če sta ločena.
Test ne pokaže, da si pozitiven takoj po stiku, ampak nekaj dni 3-14 kasneje. Zato jih prej niso hoteli testirati, ker bi bili vsi negativni. Zdaj pa jih lahko in gredo negativni ven iz karantene, pozitivne (sploh če so asimptomatski) pa obdrzis doma.
Drugi primer pa ni logičen. Razen, če sta ločena.
Saj pa ni bil ta prvi moski takoj testiran. Meli so nekk manjso festo in par dni zatem je bil on testiran kot pohitiven. Vec kot dovolj casa, da se tudi pri preostalih kaj pokaze ali pa jih testiras.
Bom rekel da sem se v mošeji.Fajn ideja
Zaradi mene če si v hlevu pod kravjo ritjo, me ne gane. Ti rasistek ti. Povprečen Srb z Bosne je 5x več človeka od tebeBom rekel da sem se v mošeji.
Ampak ste res dvolični. Je težko reči v verskih objektih? Aja zaradi politične korektnosti je dobra za napadati edino cerkev in to ploskaš srbijancu iz bosne .
Ker smo lansko leto zaceli testirati ob koncu sezone prehladnih obolenj, zdaj smo pa na zacetku sezone. Tudi na svedskem stevilke okuzb narascajo. Zaceli smo tudi vec testirati, marca aprila je bilo 1000 testov na dan, danes 3000.BTW kako si razlagate to da države, ki so imele v prvem valu dejansko odlično sliko napram nekaterim, sedaj dosegajo rekorde na svetovnem nivoju? Poleg nas recimo so bili v prvem valu še boljši čehi ki so sedaj prvi po porastu na svetu. Za razliko od tistih ki so dali prvi val skozi precej slabo, ali pa so imeli dejansko celo že dva valova (Srbi) in jih gre odlično. Če izhajamo iz tega da smo konec poletja začeli vsi z nule bi morala epidemiološka slika zgledat podobna povsod.
Mogoče švedski model zdrži ker se očitno čredna imunost začne precej prej kot so strokovnjaki predvidevali in že tistih par % lahko drastično vpliva na potek novega vala epidemije. Ali pa da je smrtnost dejansko tako specifična da je tistih ki jiih je prvi val pobral očitno zmanjkalo (recimo italija ima podobne številke kot v prvem valu, začuda nobene gužve v mrtvašnicah nikjer).
Sorry niti pomislil nisem na dzamijoBom rekel da sem se v mošeji.
Ampak ste res dvolični. Je težko reči v verskih objektih? Aja zaradi politične korektnosti je dobra za napadati edino cerkev in to ploskaš srbijancu iz bosne .