Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Sami presežki mentalitete.
Kako bo zidar, električar, vodovodar, serviser dvigal, trgovec, frizer..... delal od doma? Ko ti začne hiša goret, ti bo gasilec od doma šprical vodo? Saj zdravniki bi tudi lahko od doma paciente rihtal, pa še okužili se nebi.
Mešalci megle in papirjev delajo zlahka od doma, velika večina pa ne. Ampak eni vidijo samo sebe.
"INŠTITUCIJE"

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.606
113
Iskajoč brata
V aprilu sem imel napovedan rutinski zdravniški pregled, da dobim "nabavnico" za medicinski pripomoček. So mi prestavili iz aprila na oktober. Poskusil, da bi uredili preko telefona, ampak ne gre, ker mora biti pregled. Kličem danes, da potrim obisk drugi teden----> nič vam ne morem garantirat, ker se govori, da bodo drugi teden preklicali vse nenujne preglede. Da popiz....

Glede na moje zdravstveno stanje mi zavorovalnica letno krije 20% stroškov. Kot zgleda mi tega letos ne bo krila. Leta 2021 s bodo hvalili z dobičkom in izplačili letnih nagrad vodjem....

Res najhujše je, da v teh časih zbolih..... pa ne za Korono

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Sej se sploh več ne ve, al stanje vodi politika, al stroka.
V maju , juniju, smo bili že na 0 okuženih, potem so se pa avgusta začeli vraćati "hrvaški" turisti, je pa stanje takšno kot je. Zanimivo, da so zaprli vse po spisku v spomladanskem delu, ko je bilo okuženih cca 40. Danes jih je cca 360, pa se samo pogovarjajo, kdaj bo bilo potrebno ukrepati tako, kot so pomladi pri 40 okuženih. Po tej logiki, bi bilo dobro hitr zapolnit JJ-jevo kvoto kolk mora biti okuženih, da bo nekdo ukrepal. Napisal sem "nekdo" ker se sploh ne ve, kdo bi lahko. Stroka-politika-gospodarstvo? Sigurno je samo, da se število okuženih ne bo samo od sebe zmanjševalo. Mislim pa, da je že prepozno za kakšn pameten ukrep. Več okuženih pomeni samo daljši ukrepi. In če bi se naši biserčki odpovedali eno leto hrvaškega morja ali pa rezkirali vsi testiranje oz. karanteno, bi bilo danes mnogo boljše. Tako pa zdaj...... sam še štejemo lahko.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in Dualis

B81

22. jul 2007
36.747
10.378
113
Sej se sploh več ne ve, al stanje vodi politika, al stroka.
V maju , juniju, smo bili že na 0 okuženih, potem so se pa avgusta začeli vraćati "hrvaški" turisti, je pa stanje takšno kot je. Zanimivo, da so zaprli vse po spisku v spomladanskem delu, ko je bilo okuženih cca 40. Danes jih je cca 360, pa se samo pogovarjajo, kdaj bo bilo potrebno ukrepati tako, kot so pomladi pri 40 okuženih. Po tej logiki, bi bilo dobro hitr zapolnit JJ-jevo kvoto kolk mora biti okuženih, da bo nekdo ukrepal. Napisal sem "nekdo" ker se sploh ne ve, kdo bi lahko. Stroka-politika-gospodarstvo? Sigurno je samo, da se število okuženih ne bo samo od sebe zmanjševalo. Mislim pa, da je že prepozno za kakšn pameten ukrep. Več okuženih pomeni samo daljši ukrepi. In če bi se naši biserčki odpovedali eno leto hrvaškega morja ali pa rezkirali vsi testiranje oz. karanteno, bi bilo danes mnogo boljše. Tako pa zdaj...... sam še štejemo lahko.
Razmisljaj malo no. Stanja ne vodi politika ampak peciklisti. Ce bi ga politika, bi se z mopedi zaceli vozit.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
Čisto isto bi bilo, verjemi.
Tako je. Situacija je povsod podobna. Tudi pri državah, ki niso konzumirale hrvaškega turizma. Situacija je podobna tudi pri državah, ki so imele prejšnje mesece izredno stroge ukrepe in podobna je pri državah, kjer niso imeli ukrepov.

Dokler se jih dnevno več na zemlji na novo rodi, kot pa se jih okuži s tem virusom, je vse skupaj dolg tunel brez konca ... ukrepi pa nesmiselni, vsaj ti raznimi oranžnimi in rdečimi seznami.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Problem je ker folk sedaj misli da bo 300 okuženih na dan vrh in straši da brez ukrepov jih bo kaj vem 500, dejansko pa v času gripe je dnevno po par tisoč novo okuženih ki jih ulovimo (gredo k zdravniku) in ob vrhuncu jih od gripe umre po 20-30 na dan. Sedaj dat to v perspektivno "nepanike" pa očitno ni mogoče oz. ne vem kaj bo potem ko bomo dosegli dejanski vrh covid19.

Še vedno se držimo logike noja da glavo v pesek pa bo boljše ko jo damo ven, noben pa noče povedat umrlo bo to zimo 150 ljudi od covid, na vrhuncu jih bo zbolevalo po par tisoč na dan .. kar je podobno hujši gripi.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
ma za cel mesc sem bil "off" tokrat, ostale sem bil veliko bližje. nič dobrega se ne obeta in že nekaj časa sedaj govorim da bomo vsi navdušeni ko pride april/maj.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.557
2.607
113
še v SLO - ampak komaj
Problem je ker folk sedaj misli da bo 300 okuženih na dan vrh in straši da brez ukrepov jih bo kaj vem 500, dejansko pa v času gripe je dnevno po par tisoč novo okuženih ki jih ulovimo (gredo k zdravniku) in ob vrhuncu jih od gripe umre po 20-30 na dan. Sedaj dat to v perspektivno "nepanike" pa očitno ni mogoče oz. ne vem kaj bo potem ko bomo dosegli dejanski vrh covid19.

Še vedno se držimo logike noja da glavo v pesek pa bo boljše ko jo damo ven, noben pa noče povedat umrlo bo to zimo 150 ljudi od covid, na vrhuncu jih bo zbolevalo po par tisoč na dan .. kar je podobno hujši gripi.

Saj veš, da ni samo malo močnejša gripa in da je največja težava, da očitno covid ne pride v valovih ampak je kar prisoten.
Politika bi morala najbolj delati na izobraževanju samozaščite prebivalcev - a kaj ko je to utopija.
Drugi teden bo pravi čas za preštevanje “umrlih” in primerjava krivulje okuženih in umrlih. Upam, da se ne motim in da se krivulji ne bosta ujemi v naklonu.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.868
-8.610
113
Tako kot mora biti. Ma ker testiranja ne trajajo samo en teden, se ne da ves čas producirati udarnih novic

hermann

Guru
19. mar 2014
9.644
6.504
113
Saj veš, da ni samo malo močnejša gripa in da je največja težava, da očitno covid ne pride v valovih ampak je kar prisoten.

Ne, covid ni malo močnejša gripa, kar ti bo potrdil vsak, ki je gripo prebolel. Ni gripa navaden prehlad, ki večinoma mine brez simptomov.

Sicer pa sezoni gripe 2019 pri nas 160 mrtvih in 750 hospitaliziranih. Napovedi o koncu sveta ni bilo. Komaj se je kdo ob ta podatek sploh obregnil. Pa zaradi gripe ljudje dejansko umirajo ne tako kot pri covidu, kjer umrejo "s" covidom ne "zaradi" covida.

https://www.rtvslo.si/zdravje/novice/zaradi-gripe-je-v-sloveniji-umrlo-160-bolnikov/484309

• Všeč mi je

Dualis

Fizikalc
30. nov 2008
407
239
43

Sami zdravniki specialnisti ! Bolj pametni od pametnih se mi kar obračate. Upam, da ti ali bližnji ne preizkusite vaše pameti na lastni koži. Mogoče, bi bilo pa celo dobro.

• Jezen sem
Reactions: jonny77
2. okt 2007
3.777
2.264
113
Tako kot mora biti. Ma ker testiranja ne trajajo samo en teden, se ne da ves čas producirati udarnih novic

zaman je pričakovati, da bo cepivo magični rešitelj težav. Isto kot pri gripi, imamo cepivo in žal ljudje zbolevaj/umirajo. A misliš, da bo pri covid-19 kaj drugače.

Kot je napisal nekdo pred mano, prej bomo dalo glavo iz peska in začeli živet z virusom, lažje nam bo. Ker da bomo vsake dva meseca za en mesec zapirali državo, pa to ni sistema, ki to preživi. Tudi mi ne.

• Všeč mi je