Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Jim je pa koncno jasno, da je svedski model edini model, ki se ga lahko gremo, da prezivimo.

Kaj sem vam pravil 3-4 mesece nazaj? Jeseni bo za svedi ze najhuje, mi se bomo pa kopali v krasnem jesenskem valu, ko ze nazaj laufajo sole in industrija, namesto, da bi to poceli poleti. In tocno to se zdaj dogaja.

Ne morem verjeti, kaksni pajaci so na NIJZju, da nas je par alterasov to pravilno napovedalo in kaj bi morali poceti cez poletje, ko je bilo jasno, da cim se bomo odprli, da bo nov val in da za ponovno zaprtje ni moznosti, izgubili pa bomo dragocene mesece poletja.
Imamo sreco, da za enkrat kaze na toplo jesen.
lej večkrat smo ti že rekli da se najavi na elitnih inštitutih in eno odpredavaj, mogoče potem dobiš kanček krediblnosti pri ostalih tukaj.
tukaj pač nimaš neke hude kredibilnosti ker še enih gum ne znaš kupit ter vrnit, brez zamere potem če ti ljudje pri zdravju (dohtar tudi nisi) ne bodo prav veliko vrjeli.

glede "švedskega modela" pa je bilo veliko povedanega in ni bilo na hojladri kot si ti predstavljaš. bilo pa je veliko bolj na free kot pri nas, to je pa res. ampak mi smo šli v extrem spomladi z ukrepi, čez poletje je bilo pa že na hojladri.

• Všeč mi je
Reactions: kalbo

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
Jim je pa koncno jasno, da je svedski model edini model, ki se ga lahko gremo, da prezivimo.

Kaj sem vam pravil 3-4 mesece nazaj? Jeseni bo za svedi ze najhuje, mi se bomo pa kopali v krasnem jesenskem valu, ko ze nazaj laufajo sole in industrija, namesto, da bi to poceli poleti. In tocno to se zdaj dogaja.

Ne morem verjeti, kaksni pajaci so na NIJZju, da nas je par alterasov to pravilno napovedalo in kaj bi morali poceti cez poletje, ko je bilo jasno, da cim se bomo odprli, da bo nov val in da za ponovno zaprtje ni moznosti, izgubili pa bomo dragocene mesece poletja.

Ja, kaj pa smo počeli celo poletje drugega kot to? Ja ukrepi so ostali. Na papirju. Narod je pa prosto bluzil okoli, maske smo si nadevali, do ta prvega lokala, pol si jo pa pozabil gor dat, pa tudi nič hudega. Feste, pikniki, ni da ni, kot vedno prej. Pa saj ni treba samo na alterju viseti, pa edino njegovo zvelicavno resnico poznati. Pustili so na gmah vse, samo ne uradno...

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.347
-2.727
113
Med okužbo in stikom je velika in bistvena razlika, zelo jasna strokovnjakom. Iz tega razloga sem zapisal pustite stroko stroki. Kajti ni nepomembno ali si se nadihal aerosolnih kapljic z na trilijone virusov, ali si se srečal le z neznatnim številom virusov. In tu vmes je vsaj petdeset odtenkov sive.
Srečanje zgolj z nekaj virusi, pomeni, da jih bodo med potjo makrofagi pospravili, neznan del virusa pokazali drugim imunskim celicam in stekla bo sinteza protiteles. In seveda takemu dogodku nikakor ne moremo reči okužba, ampak zgolj srečanje z virusom. A za gospoda Potrča je to vseeno on vidi 66.000 okuženih, ki jim nič ni. O sveta preproščina.
Torej če prav razumem, vdihniš nekaj virusov in jih tudi izdihneš. In ko izdihneš se ti ustavijo na maski. In te iste viruse potem iz maske ponovno vdihneš in tako v ciklu, dokler se ne primejo v pljučih?
Potem se jih počasi nabere toliko, da zboliš.

19. jul 2007
2.838
1.563
113
Aja, še to; mislim da je vsakemu približno normalnemu jasno, da lahko o okužbi sklepamo samo na podlagi štetja "živih" virusov in ne na podlagi ugotavljanja prisotnosti virusne RNA. Zakaj se dela to zadnje pa ....
Zrihtaj ti en "hitri test" štetja živih virusov, pa ti "slava, denar in spolno prenosljive bolezni" ne uidejo

"Zakaj se dela to zadnje pa ...." ker je to ena redkih zadev (PCR), ki jo celo znamo, že pri enem testu za ugotavljanje imunskega odziva na COVID-19 (ali si bil izpostavljen okužbi ali ne) smo goli in bosi (ti samoplačniški testi na protitelesa so jasno slaba šala, ko postaviš en normalen kriterij zahtevane specifičnosti in občutljivosti testa)

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.771
6.166
113
blizu močvirne prestolnice

Pa glih ti panik podpiraš švedski model? Pazi da ne boš čez mesec jokal.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.141
355
83
Zrihtaj ti en "hitri test" štetja živih virusov, pa ti "slava, denar in spolno prenosljive bolezni" ne uidejo

"Zakaj se dela to zadnje pa ...." ker je to ena redkih zadev (PCR), ki jo celo znamo, že pri enem testu za ugotavljanje imunskega odziva na COVID-19 (ali si bil izpostavljen okužbi ali ne) smo goli in bosi (ti samoplačniški testi na protitelesa so jasno slaba šala, ko postaviš en normalen kriterij zahtevane specifičnosti in občutljivosti testa)

Jaz naj to zrihtam? :valjamse: No ja, za SPB bi se morda celo potrudil ..

Za koji moški spolni organ pa imamo potem Ihane, Pretnarje, Kreke (dobro, njega imamo za smeh ...)? Zato da se po cajtngah prepucavajo z manekeni in trobijo "maske pa meter pa pol in bomo vsi umrli zdravi pa lepi"?

Eh ja .....

(mater, tipkovnica me heca)

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.712
9.479
113
Česa? Kirurška maska je v prvi vrsti namenjena ščitenju okolice pred kapljicami tistega, ki jo nosi. To ni jasno mirsiju, pa še komu, pa da ga hebeš. Stalno pol prepucavanje okol tega, včeraj mi je clo ženska, ki sem jo mel za pametno, rekla, da se pod masko zastrupljaš z monoksidom. Priznam, tud men marca ni blo čist jasn, zakaj maske, za lastno zaščito, pol so mi pa razložil.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.141
355
83
Česa? Kirurška maska je v prvi vrsti namenjena ščitenju okolice pred kapljicami tistega, ki jo nosi. To ni jasno mirsiju, pa še komu, pa da ga hebeš. Stalno pol prepucavanje okol tega, včeraj mi je clo ženska, ki sem jo mel za pametno, rekla, da se pod masko zastrupljaš z monoksidom. Priznam, tud men marca ni blo čist jasn, zakaj maske, za lastno zaščito, pol so mi pa razložil.

Fino da da so ti razložil. V teoriji zadeva deluje. V praksi .... pa malo manj.

No, vsaj jaz poskušam povezat več stvari, že od začetka, pa mi ne rata.

Pretnar tam gori pravi, da z masko zmanjšaš tveganje okužbe za tretjino. Je vredno? Jaz zase vem odgovor. Me pa zanima kakšen bi bil tvoj, če bi maske vplivale na tvoj karavaning ... Ker glede vsega ostalega iz marca in aprila si bil vse bolj pomirjen kolikor je šla not poletna sezona...(no, lahko da me vara spomin, takrat še nisem shranjeval bisernih sporočil za zanamce) Maske pa distanca sta zakon; oboje pa s svojim kombijem in ustavljanjem v divjini z lahkoto zagotoviš. Zanimivo, a ne.

Grem jaz na luft. Brez maske ...

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.347
-2.727
113
Meni marsikaj ni jasno, zato prosim da mi kdo razloži.
Kaj se zgodi z virusi, ki jih izdihneš? Kam gredo?

- gredo skozi masko ven v prostor?
- se zacementirajo na masko in tam ostanejo (za vedno)?
- jih maska zadrži in jih pri naslednjem vdihu vdihneš nazaj ?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Torej če prav razumem, vdihniš nekaj virusov in jih tudi izdihneš. In ko izdihneš se ti ustavijo na maski. In te iste viruse potem iz maske ponovno vdihneš in tako v ciklu, dokler se ne primejo v pljučih?
Potem se jih počasi nabere toliko, da zboliš.
Potem greš na pir al pa rakijo in si normalen...

Če si pa "grenivka" od človeka te pa štrafa (aleluja :p)

• Všeč mi je
Reactions: mirsi