To si sele zdaj ugotovil?Zakaj potem panika? Naslov na RTV popolnoma zavaja.
A jaz prav računam, da so te številke sedaj posledica HR vračanja - okuževanje - +14 dni?
Ni prav pomembno, koliko je hospitaliziranih, ker vecina teh niti ne potrebuje bolnisnicnega zdravljenja. So bolj tam zaradi izolacije ali opazovanja poteka bolezni v primeru ce bi prislo do zapletov.Kaj ni popolnoma vseeno od kje številke, zakaj številke? Važno je le in samo koliko jih je hospitaliziranih (zaradi Covid-19) in mrtvih? Oboje imamo smešno številko, kljub temu, da so naslovi povsod bombastični.
Kako si RTV drzne pisati take naslove (popolno zavajanje), hkrati pa predvajati samohvalne reklame o nepristranskem poročanju, mi ni jasno.
Samo kljub vsemu zasedajo kapacitete (prostor, postelje in osebje), kar je pomembno.Ni prav pomembno, koliko je hospitaliziranih, ker vecina teh niti ne potrebuje bolnisnicnega zdravljenja. So bolj tam zaradi izolacije ali opazovanja poteka bolezni v primeru ce bi prislo do zapletov.
Niso. Te številke so posledica povečanja testiranjaA jaz prav računam, da so te številke sedaj posledica HR vračanja - okuževanje - +14 dni?
Glavni problem je, da se s številom okuženim z zamikom dvignejo tudi število hospitaliziranih (zaradi Covid-19) in mrtvih. ynos je prilepil malo višje graf da se številke hospitaliziranih dvigujejo. Vrh smrti pa ima zamik vsaj mesec (inkubacija, hopitalizacija, komplikacije pri zdravljenju in šele potem smrt).Kaj ni popolnoma vseeno od kje številke, zakaj številke? Važno je le in samo koliko jih je hospitaliziranih (zaradi Covid-19) in mrtvih? Oboje imamo smešno številko, kljub temu, da so naslovi povsod bombastični.
Kako si RTV drzne pisati take naslove (popolno zavajanje), hkrati pa predvajati samohvalne reklame o nepristranskem poročanju, mi ni jasno.
Moraš paziti, ko napišeš kar je očitno, ker te bo Blackjack hitro postavil na svoje mestoNaj samo napisejo letnik rojstva teh na intenzivnem oddelku pa bo vse jasno.
Niso. Te številke so posledica povečanja testiranja
Itak je majska nacionalna raziskava pokazala, da imamo za vsakega 1 odkritega okuženega še vsaj 40 neodkritih okuženi, tako da ja. Če boš povečal število testiranj, se bo povečalo število okuženih, % bo pa ostal enak.Največ testiranih doselj in tudi največ potrjenih okužb. Vedno se gibamo v enakem % glede na število testov in okuženih. Če bi jih testirali npr. 3500 bi bilo potrjenih pač 100.
Samo, meni se še vedno zdi blazno mala številka ljudi v bolnici glede na to, da je trenutno okuženih 2-4% Slovencev, torej med 40.000 in 80.000. So pač okuženi mlajši in bolje prenašajo vse skupaj ali pa je virus manj močan in tudi starejši prenašajo bolje, kot so marca.Mogoče malce uporabiti gornji štuk in premisliti, da se testira samo ljudi, ki bi lahko bili okuženi, ker imajo že podobne simptome ali ker so bili v stiku z okuženim.
Ne odločijo se, da bodo danes na blef testirali 200 oseb več kot jutri.
Bolj bo šlo proti zimi, več ljudi bo testiranih, če bodo navodila za zdravstvo ostala enaka.
Čakaj, a je v prostovoljni karanteni ali dodeljeni karanteni? Ker za dodeljeno mora imeti otrok Covid ali biti v tesnem stiku z nekom, ki ima potrjen Covid.Itak je majska nacionalna raziskava pokazala, da imamo za vsakega 1 odkritega okuženega še vsaj 40 neodkritih okuženi, tako da ja. Če boš povečal število testiranj, se bo povečalo število okuženih, % bo pa ostal enak.
Ampak folk je treba strašit.
Sodelavec je v karanteni, ker je njegov otrok dobil virus in je rekel, da ima malo vročinice, 2x je pokašljal, to je pa to.