Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Bolj kot število pozitivnih je verjetno pomembno število težjih primerov. Ki pa je odvisno od števila vseh pozitivnih in deleža starejših in bolj ogroženih med njimi.
1599643061201.png

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.640
113
Kaj ni popolnoma vseeno od kje številke, zakaj številke? Važno je le in samo koliko jih je hospitaliziranih (zaradi Covid-19) in mrtvih? Oboje imamo smešno številko, kljub temu, da so naslovi povsod bombastični.

Kako si RTV drzne pisati take naslove (popolno zavajanje), hkrati pa predvajati samohvalne reklame o nepristranskem poročanju, mi ni jasno.

• Všeč mi je
Reactions: Cash in Spajky

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Kaj ni popolnoma vseeno od kje številke, zakaj številke? Važno je le in samo koliko jih je hospitaliziranih (zaradi Covid-19) in mrtvih? Oboje imamo smešno številko, kljub temu, da so naslovi povsod bombastični.

Kako si RTV drzne pisati take naslove (popolno zavajanje), hkrati pa predvajati samohvalne reklame o nepristranskem poročanju, mi ni jasno.
Ni prav pomembno, koliko je hospitaliziranih, ker vecina teh niti ne potrebuje bolnisnicnega zdravljenja. So bolj tam zaradi izolacije ali opazovanja poteka bolezni v primeru ce bi prislo do zapletov.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ma nemoj. Posledica česa so okužbe?

Pa mimogrede, kak teden nazaj je Beovička če se ne motim "jokala" po TV, kako so kapacitete za testiranje pri 1200 na dan popolnoma zapolnjene. :evil:

19. jul 2007
2.838
1.563
113

Glavni problem je, da se s številom okuženim z zamikom dvignejo tudi število hospitaliziranih (zaradi Covid-19) in mrtvih. ynos je prilepil malo višje graf da se številke hospitaliziranih dvigujejo. Vrh smrti pa ima zamik vsaj mesec (inkubacija, hopitalizacija, komplikacije pri zdravljenju in šele potem smrt).
Naslednji problem pri dvigovanju števila okuženih sledi vdor COVID-a tja, kamor pa res ne bi smel priti (DSO in podobno). Ko ti virus konkretno kroži po populaciji, ne moreš preprečiti okužb najbolj ranljivih.
PS: Ko pa slišim izjavo: Pustite ,da ljudje normalno živijo in varujte najbolj ranljive. se vedno spomnim na izjavo: Če nimajo kruha, naj pač jedo potico

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Mogoče malce uporabiti gornji štuk in premisliti, da se testira samo ljudi, ki bi lahko bili okuženi, ker imajo že podobne simptome ali ker so bili v stiku z okuženim.
Ne odločijo se, da bodo danes na blef testirali 200 oseb več kot jutri.
Bolj bo šlo proti zimi, več ljudi bo testiranih, če bodo navodila za zdravstvo ostala enaka.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Največ testiranih doselj in tudi največ potrjenih okužb. Vedno se gibamo v enakem % glede na število testov in okuženih. Če bi jih testirali npr. 3500 bi bilo potrjenih pač 100.
Itak je majska nacionalna raziskava pokazala, da imamo za vsakega 1 odkritega okuženega še vsaj 40 neodkritih okuženi, tako da ja. Če boš povečal število testiranj, se bo povečalo število okuženih, % bo pa ostal enak.
Ampak folk je treba strašit.

Sodelavec je v karanteni, ker je njegov otrok dobil virus in je rekel, da ima malo vročinice, 2x je pokašljal, to je pa to.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.640
113
Mogoče malce uporabiti gornji štuk in premisliti, da se testira samo ljudi, ki bi lahko bili okuženi, ker imajo že podobne simptome ali ker so bili v stiku z okuženim.
Ne odločijo se, da bodo danes na blef testirali 200 oseb več kot jutri.
Bolj bo šlo proti zimi, več ljudi bo testiranih, če bodo navodila za zdravstvo ostala enaka.
Samo, meni se še vedno zdi blazno mala številka ljudi v bolnici glede na to, da je trenutno okuženih 2-4% Slovencev, torej med 40.000 in 80.000. So pač okuženi mlajši in bolje prenašajo vse skupaj ali pa je virus manj močan in tudi starejši prenašajo bolje, kot so marca.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.640
113
Itak je majska nacionalna raziskava pokazala, da imamo za vsakega 1 odkritega okuženega še vsaj 40 neodkritih okuženi, tako da ja. Če boš povečal število testiranj, se bo povečalo število okuženih, % bo pa ostal enak.
Ampak folk je treba strašit.

Sodelavec je v karanteni, ker je njegov otrok dobil virus in je rekel, da ima malo vročinice, 2x je pokašljal, to je pa to.
Čakaj, a je v prostovoljni karanteni ali dodeljeni karanteni? Ker za dodeljeno mora imeti otrok Covid ali biti v tesnem stiku z nekom, ki ima potrjen Covid.