Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.341
-2.725
113
Kacin : Delo epidemiologov ovirajo posamezniki, ki ne znajo ali nočejo povedati, kje so se okužili.

Khmm, tu ni druge, kot da popravijo aplikacijo, da bo epidemiologom sama pošiljala vse stike - neanonimno. :evil: Je tako?

Krek : Okuženih je 100+ trgovk.

Khmm, tepst bi jih bilo treba, da se spomnijo kdo vse je šel v trgovino :evil:

Zakaj sošolci od okuženega učenca morajo bit doma v karanteni, sodelavkam okužene trgovke pa ni treba? Vsaj nisem še slišal, da bi kako trgovino zaprli, ker so delavke v karanteni ??? Zna kdo pojasnit?

• Všeč mi je
Reactions: Cash

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Ker nekje v spominu imam da v preteklosti tebi to ni bilo ravno sprejemljivo.

Terapija ni sprejemljiva za splosno uporabo brez dokazane pljucne okuzbe, v domacem okolju. To je bilo vec krat povdarjeno in velja se danes.

Mi dobrih lastnosti okoli "Covida" ne vidimo, vidite jih negatorji kot ti pametnjakovic. Pravtako smo proti zlorabi epidemije, kar je veckrat napisano. Se pa oglasimo takrat, ko pametnjakovici negirajo bolezen samo z edino predpostavko da so sami zdravi "dalec od problema". Nekako kot da bi pesec ki avtomobila prizgat ne zna razlagal kako so varnostni pasovi brezveze.

Glede Pirnata pa, vse te narcisticne nebuloze je (npr) ze veckrat uvrgel kak prof.Ihan ce te ze zanima slovenski prostor.

Zdaj pa cokolino pojej, pa masko dol daj vmes.

• Všeč mi je
Reactions: kemb

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.141
355
83

Ne grem v debato, ker nima smisla (in seveda obratno) ampak:

Terapija ni sprejemljiva za splosno uporabo brez dokazane pljucne okuzbe, v domacem okolju.
Kdo pri pi*di sveti in (relativno) zdravi pameti pa bi klorkin jemal na lastno pest doma pod kovtrom? In kje bi ga sploh dobil za tako akcijo? Drugače pa menda deluje proti virusu ne glede na to ali je na pljučih ali ne. Tako vsaj pravijo tisti dohtarji, ki ga uporabljajo v svoji praksi. Čeprav se je tudi tukaj za vprašat kaj se gleda, glede na občutljivost PCR in relativno dober potek bolezni pri večini (tako pravijo, jaz na srečo nisem ne na eni ne na drugi strani)....

To je bilo vec krat povdarjeno in velja se danes.
Ne gledena zgoraj napisano; kdaj si ti (ali pa zobar, ali kdorkoli od vas zagovornikov "mask") to "večkrat poudaril"? Vseeno nisem toliko tvoj fan da bi sledil ravno vsakemu tvojemu zapisu, pa sem lahko to zgrešil...

Mi dobrih lastnosti okoli "Covida" ne vidimo, vidite jih negatorji kot ti pametnjakovic.
Ne vidite dobrih lastnosti mask, distance, karanten, PCR testov inkarješetacga... Potem pa oprosti, te ne bom več nadlegoval

Pravtako smo proti zlorabi epidemije, kar je veckrat napisano.
Ponavljam se, ampak; kje? Ne glede na to; vzeto na zanje - ne boš šel direktno v pekel ..

Pirnat pa narcisističen? A to iz one tvoje raziskave kako smo vsi, ki se drznimo nasprotovat main stream nareku narcisi? Dobra .... Priznam pa da Ihana ne berem več. Kar se mene tiče spada v isti koš kot Krek. Tam nekje v bližini AW ... Lahko se motim, upam da bom presenečen.

Zdaj pa cokolino pojej, pa masko dol daj vmes.
Alo, zdaj sem pa užaljen; čokoreški, ne čokolino.... Dobra roba drugače. A pa ste sigurni, gospod doktor, da je res popolnoma varno dat masko dol med jedjo? Kaj pa vem, kolega nasproti mi izgleda nekam čuden...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Ne grem v debato, ker nima smisla (in seveda obratno) ampak:

Kdo pri pi*di sveti in (relativno) zdravi pameti pa bi klorkin jemal na lastno pest doma pod kovtrom? In kje bi ga sploh dobil za tako akcijo? Drugače pa menda deluje proti virusu ne glede na to ali je na pljučih ali ne. Tako vsaj pravijo tisti dohtarji, ki ga uporabljajo v svoji praksi. Čeprav se je tudi tukaj za vprašat kaj se gleda, glede na občutljivost PCR in relativno dober potek bolezni pri večini (tako pravijo, jaz na srečo nisem ne na eni ne na drugi strani)....
Da nebos prevec pizduliral pa se ti se kje zaleti pod masko...

Samo kar se klorokina tice, v zacetku ko je bilo govora o njegovem benefitu, so razmisljali tudi o zdravljenju z klorokinom doma, nekateri so tudi promovirali jemanje klorokina "na pamet", zdravilo se namrec lahko dobi tudi (ilegalno) preko spleta.

prof ihan pa je po svojih dosezkih, verjetno tudi za razliko od tvojih v blizini piedestala tistih ki jih je mojster za hujsanje neslavno "citiral". Sem spadajo tudi sosedje Radman, Đikic, Primorac in podobni. Ti so svoje rekli. Glede nato da je pirnat po stroki internist bi lahko sel pomagat zdravit v COVID enoto. Mogoce bi spremenil mnenje ko bi te ljudi od blizu videl.

Krek pa je zal samo figura, politicno nastavljena, strokovno nekompetentna. Kar s samo boleznijo nima nobene veze.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.141
355
83
Vzeto na znanje (glede Ihana), hvala. Potem mi je vsa kolobocija (in odzivi naših velmojstrov) toliko manj jasna ...

Nč, bo treba odsedet do konca pa videt kam pes taco moli (po moje že krepko laufa v neželeno smer, ampak pustmo stat)...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.684
113
[QUOTE="Trigger, post: 2970729, member: 434]
Pljučnica je bila primerjava za podobno "hudo" bolezen kot covid.
[/QUOTE]
Ko boš sam pri sebi razpucal kaj je sploh pljučnica se oglašaj dalje do takrat je pa ne uporabljaj v primerjavi. Ker primerjava ni na mestu.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
[QUOTE="Trigger, post: 2970729, member: 434]
Pljučnica je bila primerjava za podobno "hudo" bolezen kot covid.
Ko boš sam pri sebi razpucal kaj je sploh pljučnica se oglašaj dalje do takrat je pa ne uporabljaj v primerjavi. Ker primerjava ni na mestu.
[/QUOTE]

Drugače pa pametnjakoviči napišite kaka je pa pravzaprav razlika. Ti, blackjack in KillaKHAN vse veste in pametujete kako drugi nič ne vemo. Napišite zakaj naj bi bil kovid toliko bolj grozen kot je npr. pljučnica, gripa ali hud prehlad.

Ljudje z par % zdrave kmečke pameti pa opazujemo svet in vidimo, da zaradi 25 +/- kakšnega v bolnišnici, uvajamo ukrepe, kot da bi virus vsakega drugega ubil.

Vlada in njihovi "strokovni" inštituti, zdrave ljudi pošiljajo v karantene. Izdali so na pamet par 10.000 odločb o karanteni. Koliko teh od katerim je bila izdana odločba je zares zbolelo?

Zaradi, no ne bom rekel več pljučnice, ker se nekateri veselo obešate nanjo. Zaradi jebenega prehlada je par 10.000 ljudi doma čohalo jajca. Od tega jih je morda zbolel slab % ali manj. Od zbolelih z odločbo pa predvidevam, da ni umrl nihče, ker čene bi se veseli Jelko in debilko Krek na veliko hvalila in žugala vsej zdravi populaciji kako nevaren virus smo spustili v državo.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
Kacin : Delo epidemiologov ovirajo posamezniki, ki ne znajo ali nočejo povedati, kje so se okužili.
Kakor vem, NIJZ pokliče vse stike in jim pove, da so v karanteni, odločba pride po pošti.
Torej: Ko bom pozitiven, navedem, da sem bil v stiku z Janšo, Krekom, Beovičko in Kacinom. Če bo delo opravljeno korektno, bodo 14 dni doma in ne bodo srali nebuloz okoli.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.707
9.477
113
Da nebos prevec pizduliral pa se ti se kje zaleti pod masko...

Samo kar se klorokina tice, v zacetku ko je bilo govora o njegovem benefitu, so razmisljali tudi o zdravljenju z klorokinom doma, nekateri so tudi promovirali jemanje klorokina "na pamet", zdravilo se namrec lahko dobi tudi (ilegalno) preko spleta.

prof ihan pa je po svojih dosezkih, verjetno tudi za razliko od tvojih v blizini piedestala tistih ki jih je mojster za hujsanje neslavno "citiral". Sem spadajo tudi sosedje Radman, Đikic, Primorac in podobni. Ti so svoje rekli. Glede nato da je pirnat po stroki internist bi lahko sel pomagat zdravit v COVID enoto. Mogoce bi spremenil mnenje ko bi te ljudi od blizu videl.

Krek pa je zal samo figura, politicno nastavljena, strokovno nekompetentna. Kar s samo boleznijo nima nobene veze.
In kaj je z Ihanom narobe?

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
In kaj je z Ihanom narobe?

Sem kje napisal da je kaj narobe?
Vrhunski strokovnjak, clovek, avtoriteta, pa se mislec zapovrh.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Pljucnica je vnetje pljuc, le-to ima vec moznih (vec 1000) povzrociteljev, lahko bakterijskih ali virusnih. Eden od njih je tudi virus COVID 19.

Tako da se bos lazje oz bolj pouceno kregal naprej.

Zakaj je potem covid tako drugačen. Pljučnica je vnetje pljuč, covid baje tudi..... Meni ne delujeta svetlobno leto narazen.

Posledice, vzroki, simptomi so tudi fantastično blizu, aploh pri kakšni atipični varianti. Rezultat pri rizični populaciji je tudi v obeh primerih enak........

Največja razlika je v tem, da za eno dobi vsak stik z obolelim odločbo o karanteni, zaprejo celotne razrede in v tujino ne smeš, pri drugem je pa kaj?

• Všeč mi je
Reactions: Cash

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.215
3.622
113
Tole je pa epski citat dr. Ihana iz zgornjega članka:
A tu se je treba vprašati, zakaj Slovenci dobesedno zahtevamo tako birokratska in partikularna pravila – šolniki bi radi pravilnik za vsako učilnico in telovadnico posebej, gostinci za vsak točilni pult in za vsako vrsto strežbe posebej. Žal je ta potreba po predpisovanju vsake malenkosti globoko v nas, kot je v nas razmišljanje, kako nato vsak predpis nekako prelisičiti. Če bi bili malo bolj razumni in solidarni kot skupnost, ne bi potrebovali pravil, ampak bi vsi skupaj pazili, da preprečujemo, kjer je le mogoče, prenos sline in nosne sluzi s človeka na človeka. To bi bilo vse in daleč najbolj učinkovito. In mediji bi vsak dan prikazovali zgledne prakse, kako ravnati, da bo okužb čim manj. Ampak v resnici delamo vsi, oblast in državljani, ravno obratno. Ljudje dobesedno zahtevajo od oblasti predpise in natančne pravilnike za vsako malenkost in ko to dobijo, se vsaki vrstici v pravilnikih z vsem srcem upirajo in posmehujejo – tja do ustavnega sodišča. To je pač naša Krpanovska kultura.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.532
3.898
113
Ljubljana
hmpg.net
Pending results of such trials, it would seem uncontroversial to enthusiastically promote efforts to achieve reference nutrient intakes of vitamin D, which range from 400 IU/day in the UK to 600–800 IU/day in the USA. These are predicated on benefits of vitamin D for bone and muscle health, but there is a chance that their implementation might also reduce the impact of COVID-19 in populations where vitamin D deficiency is prevalent; there is nothing to lose from their implementation, and potentially much to gain.