Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Samo, meni se še vedno zdi blazno mala številka ljudi v bolnici glede na to, da je trenutno okuženih 2-4% Slovencev, torej med 40.000 in 80.000. So pač okuženi mlajši in bolje prenašajo vse skupaj ali pa je virus manj močan in tudi starejši prenašajo bolje, kot so marca.
Maja je bilo 2-4%. Zdaj smo že konkretno višje. Na palec bi rekel, da nekje pri 10%.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Čakaj, a je v prostovoljni karanteni ali dodeljeni karanteni? Ker za dodeljeno mora imeti otrok Covid ali biti v tesnem stiku z nekom, ki ima potrjen Covid.
Otrok ima potrjen Covid, sodelavec ima dodeljeno karanteno.

Delamo pa že skoraj en mesec od doma, tako da do prenosa na ostale sodelavce ni prišlo.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
Mene pa bolj zanima, ali imamo kakšnega, ki se je držal vseh priporočil, se razkuževal, maskiral in distanciral, pa je bil kljub temu pozitiven oz je staknil ta virus. Me samo zanima njegov pogled na situacijo.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.341
-2.725
113
Daj ti meni povej, kako pa ugotovis da je test napacen? Me res zanima.
To bi moral proizvajalec dobro vedeti. Še preden je dal teste na tržišče.
Naprimer:
Testirajo 100x enega ob istem času, če 1 test pokaže drugače kot ostalih 99, potem so testi v 1% nezanesljivi.

In tako preverjanje je moral proizvajalec testov vsekako narest.

Tudi večkrat slišimo, da so koga testirali večkrat, pa da ni bil vedno enak rezultat.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
To bi moral proizvajalec dobro vedeti. Še preden je dal teste na tržišče.
Naprimer:
Testirajo 100x enega ob istem času, če 1 test pokaže drugače kot ostalih 99, potem so testi v 1% nezanesljivi.

In tako preverjanje je moral proizvajalec testov vsekako narest.

Tudi večkrat slišimo, da so koga testirali večkrat, pa da ni bil vedno enak rezultat.
Včasih pri testiranjih težko zajebejo

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Glede na to, da so testiranje imeli na Ferskih, kjer se pa res vsi poznajo med seboj, če že niso v sorodu, tole kar na daleč smrdi!!!

Včasih pa so bile odvajalne tablete rešitev:

• Všeč mi je
Reactions: mirsi

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Vso novinarstvo je u p.i.z.d.i. Testiras 5 ljudi, 1 je okuzen, testiras 10 ljudi, 2 sta okuzena, testiras 15 ljudi, 3 so okuzeni...evo...pazi zdej...okuzbe so se povecale :obesise::obesise::obesise:...smo testirali 30 ljudi...eee...6 okuzenih...jooooj, mene joooj, koliko vec okuzenih. Kdo si dovoli imeti nas ljudi tako za norca. Resno sprasujem?
Kot vedno...vlada in novinarji so laznjivci, da jim ni para. Manipulanti laznjivi 1 klase. Zapomnite si to!!!
Aja, pa zadnjic sem dal radio potiho, ko je zacel govoriti glavni pucac bazenov na HR...cez 30s pa zopet na glas. Tega laznjivega manipulanta pa mi ni treba poslusati.
Aja....tozbo proti HR za Teran so nam zavrnili, bajdvej...se dejmo lizat riti hrckom...lizi, lizi, papak. :bonk:

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in McGiver

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Alter vele umski strokovnjaki torej trdijo da je sedaj od 20 tisoč do 40 tisoč okuženih v Sloveniji

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.449
2.165
113
Ma nemoj. Posledica česa so okužbe?

Pa mimogrede, kak teden nazaj je Beovička če se ne motim "jokala" po TV, kako so kapacitete za testiranje pri 1200 na dan popolnoma zapolnjene. :evil:
Ja to gre pa takole, če 1200 testov na dan ni dovolj da se nadaljuje ta "drama", je treba povečati število testov.
Da dobiš ven nekih 30 na dan in naprej strašiš ljudi

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Cash