Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
kalbo Se je že dogajalo (recimo zaradi neurejenega zavarovanja, ali pa so samo kartico doma pozabili) in se še bo - kolateralna škoda v obstoječem sistemu. :(

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.701
9.487
113
Prejšnji teden, vneto uho, pokličem, razložim težavo, reče, se boste prišlli pokazat.
Direktno vprašam, ali se ne da urediti brez osebnega obiska (da mi da samo recept za antibiotik) in mi odgovori da ne (da je terapija drugačna ali je samo sluhovod ali bobnič).
Naslednji dan pregled v ZD, brez kakršnegakoli COVID testa, samo pri vhodu v ZD so mi izmerili temperaturo.
E vidiš, kle se ti zaplete v primeru, da bi ti izmerli vročino.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Prejšnji teden, vneto uho, pokličem, razložim težavo, reče, se boste prišlli pokazat.
Direktno vprašam, ali se ne da urediti brez osebnega obiska (da mi da samo recept za antibiotik) in mi odgovori da ne (da je terapija drugačna ali je samo sluhovod ali bobnič).
Naslednji dan pregled v ZD, brez kakršnegakoli COVID testa, samo pri vhodu v ZD so mi izmerili temperaturo.
Pa kak covid test bi ti delal na vhodu v ZD? Saj veš koliko časa rabiš za rezultat, ki pa sploh ni 100%. Poleg tega je Beovićka včeraj lepo povedala - testov nimamo v izobilju (hitrih pa sploh ne), pa resursov za obdelavo vzorcev tudi ne in je treba šparat.

Doma dva aspirina pred obiskom ZD pa nimaš vročine in lepo širiš okužbo. :oops1:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.701
9.487
113
kalbo Se je že dogajalo (recimo zaradi neurejenega zavarovanja, ali pa so samo kartico doma pozabili) in se še bo - kolateralna škoda v obstoječem sistemu. :(
Od moje gospe sestrična, lani, stara 45 let. Trikrat je bla pr dohtarju, da jo stiska, vsi predznaki infarkta, nazadnje je bla tam v petek. V nedeljo zjutraj jo je stisnilo, so poklical rešilca, je bla sreča, da je bil v bližini in prost (Apače pri Gornji Radgoni je to), pred rešilcem jo je vrglo na orenk, so jo tam oživljal in potem do Maribora še trikrat. Je živa seveda s posledicami. Odgovor osebnega zdravnika joj, če pa nisi v rizični skupini.

• Wow
  • Žalosti me
Reactions: Cash in McGiver
19. jul 2007
2.838
1.563
113
Pa kak covid test bi ti delal na vhodu v ZD? Saj veš koliko časa rabiš za rezultat, ki pa sploh ni 100%. Poleg tega je Beovićka včeraj lepo povedala - testov nimamo v izobilju (hitrih pa sploh ne), pa resursov za obdelavo vzorcev tudi ne in je treba šparat.

Doma dva aspirina pred obiskom ZD pa nimaš vročine in lepo širiš okužbo. :oops1:
Nisem dovolj jasno povedal, noben COVID test ni bil pogoj ozrioma se nismo pogovarjali o njemu pred samim obiskom zdravnika. Ni bilo mišljeno da bi mi študentka pri vhodu vzela bris in naredila na licu mesta PCR.
Ostali so govorili, da drugi zdravniki zahtevajo negativen COVID test pred ambulatno obravnavo, v mojem primeru sploh ni bilo govora o njem, pa samo se pogovrjali o vnetem ušesu.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.701
9.487
113
Nisem dovolj jasno povedal, noben COVID test ni bil pogoj ozrioma se nismo pogovarjali o njemu pred samim obiskom zdravnika. Ni bilo mišljeno da bi mi študentka pri vhodu vzela bris in naredila na licu mesta PCR.
Ostali so govorili, da drugi zdravniki zahtevajo negativen COVID test pred ambulatno obravnavo, v mojem primeru sploh ni bilo govora o njem, pa samo se pogovrjali o vnetem ušesu.
Ker nisi imel vročine!!! Kaj ti tukaj ni jasno? Če bi rekel, da imaš vročino, ali pa bi ti jo izmerili na vhodu nikakor ne bi videl zdravnika lep čas.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.758
809
113
toti Maribor
Tu vsi samo debatiramo, kaj vse bi bilo potrebno narediti. Nobeden, pa ne migne s qrcom. Enostavno bi morali začeti tudi nekaj delati. Gremo v LJ pred parlament ali NIJZ in tam vztrajat dokler se nekaj ne stori. Ko bo nekdo umrl, ker ni bil pravočasno obravnavan pri zdravniku, pa se bodo izgovarjali drug na drugega.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: corsol

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Edino pravilo je da se v zdravstvene ustanove ne sme vstopat z znaki vnetja brez predhodne najave. Vse ostalo so floskule in natolcevanja.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.956
-8.678
113
Tu vsi samo debatiramo, kaj vse bi bilo potrebno narediti. Nobeden, pa ne migne s qrcom. Enostavno bi morali začeti tudi nekaj delati. Gremo v LJ pred parlament ali NIJZ in tam vztrajat dokler se nekaj ne stori. Ko bo nekdo umrl, ker ni bil pravočasno obravnavan pri zdravniku, pa se bodo izgovarjali drug na drugega.
Saj so že ali pa še bodo zaradi posledic počasne/prestavljene obravnave

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.701
9.487
113
Tu vsi samo debatiramo, kaj vse bi bilo potrebno narediti. Nobeden, pa ne migne s qrcom. Enostavno bi morali začeti tudi nekaj delati. Gremo v LJ pred parlament ali NIJZ in tam vstrajat dokler se nekaj ne stori. Ko bo nekdo umrl, ker ni bil pravočasno obravnavan pri zdravniku, pa se bodo izgovarjali drug na drugega.
Vsak sam mora nekaj narest. Zase vem, da se pri zdravniku na klasične floskule nikoli ne pustim odgnat, če vem, da se mi godi krivica. Če bi bil tisti petletnik s sepso moj otrok, me iz urgence nikakor ne bi dobil razen s policijo. Seveda, če hočeš kaj dosečt, kolerični izpadi niso način, ker jim serviraš na pladnju razlog, da te odpikajo. Mirno, spoštljivo in odločno, edino pogled pa lohk ubija.

Je blo zanimivo zadnjič, ko sva bla s tamalo na ORLju, ker so ji tik pred zdajci odpovedal operacijo 13. marca po dveh letih čakanja in jo je kirurg hotu še videt, ker bo operacija kar kompliciran projekt. Takrat sem se obnašal razumevajoče, ker za to pa res ni bil kriv ne kirurg ne sestre, ki so naju obravnavale. Ko pa naletiš na kokoš pa rata zanimivo.
Prideva 15 minut prej, kot je napisano, nabijeva si maske, izmerjo nama vročino, vmes se ena kolerična mama 20 letnika dere na sestro zunaj, da zakaj ona ne sme sina spremt na operacijo :valjamse: .... Sestra naju usmeri k okencu... no pa se je začel....gospod napotnica ne velja več.....kako ne velja, sej je niste operiral, na vabilu tud nič ne piše, da rabim novo napotnico....vrne mi papirje in reče, da naj pokličem z napotnico za nov termin in se z mano sploh noče več ubadat (na termin in operacijo pri temu zdravniku se čaka po dve leti, ne zanima je, da sem dons iz službe, da sva tam...)....men zavre....kalbo umir se....se ji nagnem skozi okence notri....gospa, veste kaj, na tole operacijo se čaka dve leti, niste je operiral, kirurg je na vabilo napisal, da jo hoče videt pred operacijo jeseni, lepo naju boste spustil naprej, ker je termin čez 10 minut, al želite dr. "novaku" odgovarjat, zakaj je niste spustil not.....pokličte v ZD, vam bojo napotnico dal....kličem, itak noben ne dvigne....še enkrat se nagnem z glavo skozi okence....gospa ne dvignejo mi telefona, termin je čez tri minute, kaj se bova zmenila....no pejte, pa lepo prosim, če še danes uredite napotnico v sistem....seveda bom, a je bilo tako težko razumet...pa sva šla naprej, ena sestra v skafandru nama odredi mesto in čakava, da naju pokličejo. Potem pride mimo druga sestra in me napi.zdi, kar delava tam, če ne znam brat in naj vrže v predverje...BOMO POKLICAL.....pool naju predverju prva sestra vpraša, kaj delava tukaj, da naj čakava tam, kjer je pokazala, ker ne bova slišala, ko naju pokličejo......spet me zagleda druga sestra in se že hoče začet dret, pa verjetno moj pogled ni obetal, pa je šla mimo....tamala pa....oči, ko pa ti tko pogledaš, se pa kr zmrazim....Sem ji reku, ja, fotrovi živci so bli pa zdele kr na preizkušnji.

Nakladam, samo tako pač je, vsak se mora sam pobrigat za prostor pod soncem.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.701
9.487
113
Seveda. Sam v primeru tamale bi se odstranil in reševal po telefonu, v primeru dečka s sepso bi me pa odpelal policaji.

Ponavad ne rečejo ne, ker ne izsiljujem kar povprek, ampak vedno z zelo tehtnim razlogom. Drugače sem priden kot miška.

• Ljubezen
Reactions: Kamele0N

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Kovid naj bi bil 3x bolj nalezljiv kot prehlad.
Ni problema, če je kdo okužen.
Problem je, če pride do komplikacij. In pri gripi jih ni toliko kot pri kovidu.
in pridemo do številke, da je kovid neveren napram gripi.

Zelo huda bolezen..... Primerjaj malo zaplete pri pljučnici in gripi, pa boš videl kaj je hudo.

Kot sem rekel že 100x do sedaj in v različnih temah o Covidu..... Če nebi vsakega z kašljem in vročino testirali, bi do sedaj ne imeli praktično nič primerov le tega. Če kažeš blage ali nobenih simptomov, kaj je smisel tega testa?

Do 2020 ljudi z prehladnimi obolenji in vročino pod 39 praktično na noben test niso poslali. 7 ali 10 dni bolniške pa mirno.

Danes pa cela ceramonija z testi ipd. sranjem. Če kašljaš in imaš vročino, dohtarja vsaj 2 dni ne boš videl, pa lahk praktično infarkt doživiš.

Tašča kot kronični pljučni bolnik ni uspela priti do zdravnika v 2 dneh. Potem ko je kolapsirala na urgenci je bilo pa vse uredu brez rezultatov covid testa. Sicer je bil negativen, ampak vseeno.

Poveš da težko dihaš, da kašljaš in imaš 38 vročine, pa je blo prvo na covid test treba. Test določen za čez 18 ur. Vmes ni šlo več in brez testa na urgenco, kje je bil kolaps. S tem da jo osebna zdravnica dobro pozna in je tašča samo lani 5 pljučnic prebolela. So ustrajali pri svojem. Je bilo v skladu z navodili - JA. Je bilo življensko in človeško - NE.

Komot bi jo obravnavali kot predvideno okuženega in po zato sprejetem protokolu. Ampak neeeee. Treba po liniji najmanjšega odpora in potem se enim izide enim pač ne....

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Kako je sedaJ ? So knaflja in šarca že zaprli ker sta z galetom kupovala smrtonosne ventilatorje?
Sj linki so...verodostojni!

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.051
5.658
113
Ampak ti maš na Alterju več blemov k pa z real lajfom...

Mixing RL vs VL....?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.701
9.487
113
Moji "blemi" na Aterju so kratkočasenje in nič več, sam teb to razlagat, k ti prhaja ob bananju uporabnikov je utopija.
Ps: Edit by covidkrneki je patetično.... Mimgrede

Kamele0N

23. jul 2008
42.051
5.658
113
Če že moreva bit OFFtopic...
IMG_20200821_224203.jpg
Men stoji od piva in čokolešnika :valjamse:

Kamele0N

23. jul 2008
42.051
5.658
113
Aia..... WC papir mam pa prpravljen za pol k boš začel dodatno zapenjat za bv ;)