Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
IMG-0f56bf9569aeb8aa75a9157072fcf876-V.jpg

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.819
5.928
113

Statisticki-podatci-iz-Hrvatske-854x706.jpg

Intervju novinarke ne gre po njenem planu s C19 histerijo (ang podnapisi)

Nazadnje urejeno:
2. okt 2007
3.796
2.280
113

to pomeni, da se moram zapreti v klet. Folku se bo zmešal in vas bodo iz Trstenjakove odnesli, če jih še boste fopal z virusom in podobnim.

Večina se drži nekih mer, imajo maske, se razkužujejo, kar pomeni da upoštevajo ukrepe, ker ustrahovanja in karantene pa folk ne bo prenesel. Če pa ti uživaš v tem koliko je okuženih in mrtvih, pa si itak zrel za psihiatrijo.

• Všeč mi je
Reactions: Ginginova

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Pozimi so vele strokovnjaki trdili da poleti kitajskega virusa ne bo.

Če nebi testirali tako obsežno na ta virus, ga res nebi bilo.

Jebeš tako bolezen, da ti morajo z testom povedati da jo imaš, ker v nasprotnem primeru bi jo prebolel in bi mislil da si le prehlajen ali pa še to ne.
Če bi vsaki dan v sloveniji napravili toliko testov na pljučnico/gripo, bi imeli veliko več bolnih za te "navadne" bolezni.

Kot sem že parkrat v različnih temah povedal, trenutno je veliko več hospitalizacij zaradi pljučnic kot pa Covida (v samo eni bolnišnici je 2x več hospitaliziranih zaradi pljučnice, kot pa zaradi covida v vsej sloveniji).

B81

22. jul 2007
36.933
10.501
113
Hmm...kaj je zdaj pravilneje? Da jaz tebe zaprem v karanteno (oz. jansa :evil: ) in ti s tem vzamem pravice ali da ti hodis mimo mene in tvegas se moje zdravje?
Jeba v vsakem primeru.
Karantena verjerno ni najboljse, bi pa morale bit visoke kazni za krsenje (brez maske itd...)

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Hmm...kaj je zdaj pravilneje? Da jaz tebe zaprem v karanteno (oz. jansa :evil: ) in ti s tem vzamem pravice ali da ti hodis mimo mene in tvegas se moje zdravje?
Jeba v vsakem primeru.
Karantena verjerno ni najboljse, bi pa morale bit visoke kazni za krsenje (brez maske itd...)
Kdor se mu zdi, da je njegovo zdravje ogroženo, naj gre sam v karanteno. Simpl, vsak naj bo odgovoren do sebe in za lastno zdravje.

B81

22. jul 2007
36.933
10.501
113
Od kod sploh pridejo okuzeni? Ljudje se slabo pocutijo in gredo dezurnemu? Ali kar random testirajo?

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
Če imaš vročino, sploh ne prideš do zdravnika. Kolega ima vneto uho. Poklical je osebnega zdravnika, ta se sploh ni pogovarjal drugače kot da gre na test. Ker mu je kolega dopovedoval, da ga uho boli in da nima korone, se dohtar ploh ni pustil prepričat. Najprej test. No po testu in dveh dneh je uspel priti pokazat uho. Ja, pa je res zelo vneto, je bil odgovor.

Sploh si ne predstavljam, če bi slučajno bil pozitiven, kako bi se stvari ovijale naprej.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.378
2.560
113
Kovid naj bi bil 3x bolj nalezljiv kot prehlad.
Ni problema, če je kdo okužen.
Problem je, če pride do komplikacij. In pri gripi jih ni toliko kot pri kovidu.
in pridemo do številke, da je kovid neveren napram gripi.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.639
113
Če imaš vročino, sploh ne prideš do zdravnika. Kolega ima vneto uho. Poklical je osebnega zdravnika, ta se sploh ni pogovarjal drugače kot da gre na test. Ker mu je kolega dopovedoval, da ga uho boli in da nima korone, se dohtar ploh ni pustil prepričat. Najprej test. No po testu in dveh dneh je uspel priti pokazat uho. Ja, pa je res zelo vneto, je bil odgovor.

Sploh si ne predstavljam, če bi slučajno bil pozitiven, kako bi se stvari ovijale naprej.
Osebne zdravnike bi morali lepo po vrsti odpustiti za taka ravnanja. Ali pa tiste, ki so jim predpisali tak protokol.

• Všeč mi je
Reactions: kalbo

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Saj se vsak dan sprašujete kako naberejo tistih 1.000+ testirancev - tako. ;)

Če bi imeli zaresne osebne zdravnike (tako kot jo imam jaz) bi le-ta poznal veliko večino svojih pacientov in bi lahko že po telefonu presodil ali gre za "normalno hipotezo" bolezni, ali pa za hipohondra, kovidovca, ....

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.701
9.487
113
Odpustit NIJZ ker se dela po navodilih NIJZ ne zmisljuje si vsak zdravnik pravil po svoje. Je pa res, da se jih nekateri drzijo bolj striktno drugi manj.
A veš kaj. Tiste sestre in osebni zdravniki, ki so se že prej zahebaval, se zdaj še bolj. Sej je vse lepo in prav, dokler ne bo en podlegel kakemu infarktu pred ZD, ko mu bo sestra še mal vročino merla.....

• Všeč mi je
Reactions: sad
19. jul 2007
2.838
1.563
113

Prejšnji teden, vneto uho, pokličem, razložim težavo, reče, se boste prišlli pokazat.
Direktno vprašam, ali se ne da urediti brez osebnega obiska (da mi da samo recept za antibiotik) in mi odgovori da ne (da je terapija drugačna ali je samo sluhovod ali bobnič).
Naslednji dan pregled v ZD, brez kakršnegakoli COVID testa, samo pri vhodu v ZD so mi izmerili temperaturo.