Recimo da jih bo v treh tednih 300 tavžnt.
"Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je napovedal, da bo vlada jutri uvrstila Hrvaško na rdeči seznam držav. Vse, ki bodo od petka naprej odšli na Hrvaško dopustovati, čaka ob povratku 14-dnevna karantena. Medtem ko bodo tisti, ki trenutno dopustujejo na Hrvaškem, za povratek imeli na voljo cel konec tedna, po potrebi tudi v ponedeljek. "
STA: Kacin: Vlada bo jutri Hrvaško uvrstila na rdeči seznam, karantena od petka
Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je napovedal, da bo vlada jutri uvrstila Hrvaško na rdeči seznam držav. Vse, ki bodo od petka naprej odšli na Hrvaško dopustovati, čaka ob povratku 14-dnevna karantena. Medtem ko bodo tisti, ki trenutno dopustujejo na Hrvaškem, za povratek imeli na voljo...www.sta.si
Tebi še vedmo ni jasna številka med številom prenosov in dejansko aktivno uporabo. Veliko jih bo iz firbca naložilo in potem zbrisalo ali ne uporabljalo. Šteješ lahko samo število prenosov, številke koliko jo pa uporablja pa nikoli ne boš imel.Recimo da jih bo v treh tednih 300 tavžnt.
Zakaj pa rabi imeti vklopljeno lokacijo, če trdijo, da tega ne spremlja in ne shranjuje?ko sem v familiji naložil aplikacijo, so takoj eni v "luft" skočili, "a sedaj pa moram lokacijo in bluetooth imeti vklopljeno, to pa ne, ker to pa porablja baterijo". Torej aplikacija je nameščena, a dejansko neuporabna, ker takega prepričat, da vklopi BT ali lokacijo, no-way... in verjamem, da je takšnih kar nekaj...
Kak? A me bodo v petek naši - slovenski palicaji (sorry - običajno jih imenujem policisti - a če bodo res to delali niso drugo kot palicaji) popisali, ko bom šel ven iz države in na osnovi tega določali "karanteno"?* Ali kako bodo ločili tiste "pred" in "po" petku - ozr. kaj je razlika med enim, ki je že dva tedna "zunaj" in se se vrača v nedeljo (ali celo ponedeljek) in med mano, ki sem šele ta petek šel dol in se časovno vračam kot oni, ki je že dva tedna dol?!?
Če se le kako da dobiti to kar tile kadijo vzamem takoj, sploh za ceno ne vprašam - to mora že vžgati samo da pogledam, če povoham sem za teden dober. Bog ne daj, da res vzamem ...
edit: * - na osnovi katerega zakona bi sploh imeli to pravico!?!?
PS: bemti - moram vladi poslati račun za svetovanje ...
Pa kaj za vraga je policaj na meji kriv? Nič. Zadnjič je gužvo na meji naredil en kretenček, ki se je drl na policajko, ker je revež moral pokazat račune. Policaji pa res nimajo nič s tem.Kak? A me bodo v petek naši - slovenski palicaji (sorry - običajno jih imenujem policisti - a če bodo res to delali niso drugo kot palicaji) popisali, ko bom šel ven iz države in na osnovi tega določali "karanteno"?* Ali kako bodo ločili tiste "pred" in "po" petku - ozr. kaj je razlika med enim, ki je že dva tedna "zunaj" in se se vrača v nedeljo (ali celo ponedeljek) in med mano, ki sem šele ta petek šel dol in se časovno vračam kot oni, ki je že dva tedna dol?!?
Če se le kako da dobiti to kar tile kadijo vzamem takoj, sploh za ceno ne vprašam - to mora že vžgati samo da pogledam, če povoham sem za teden dober. Bog ne daj, da res vzamem ...
Specifika Androida:Zakaj pa rabi imeti vklopljeno lokacijo, če trdijo, da tega ne spremlja in ne shranjuje?
Malo daljši zapis ampak še kako resničen
Lepo. Malo pocaam na vrocino in kaselj itd...in grem na ta protest krehat na sredino. Bo kul?
Tehnika je v bistvu preprosta, kako razmejiti "stare in nove". S trenutkom veljavnosti novega odloka (verjetno pa že od včeraj) striktno skeniraš vse dokumente v sistem do konca "prehodnega obdobja" (torej do nedelje ali ponedeljka) tako ven kot not v državo in takov vidiš kdaj je kdo šel dol.Kak? A me bodo v petek naši - slovenski palicaji (sorry - običajno jih imenujem policisti - a če bodo res to delali niso drugo kot palicaji) popisali, ko bom šel ven iz države in na osnovi tega določali "karanteno"?* Ali kako bodo ločili tiste "pred" in "po" petku - ozr. kaj je razlika med enim, ki je že dva tedna "zunaj" in se se vrača v nedeljo (ali celo ponedeljek) in med mano, ki sem šele ta petek šel dol in se časovno vračam kot oni, ki je že dva tedna dol?!?