Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.790
113
Matey, a je ta gospod bil ze od prej kaj bolan oz. slabega zdravja?

Ne, zdravje prej je bilo relativno OK. Je pa malo pred tem speljal eno solidno dieto saj je bil kar prekomerne teže (zato sem napisal relativno OK zdravje) in je res konkretno shujšal, kar pa je sigurno tudi neke sorte šok za telo in posledično verjetno tudi imunski sistem ni ravno popoln.

• Všeč mi je
Reactions: Cash

gr69

Guru
15. dec 2009
11.572
2.618
113
še v SLO - ampak komaj
Lahko opišem stanje na Pašmanu do nedelje dopoldan: eden redkih še FKK kampov se je v petek po pozivu Kurca precej spraznil, je pa nekaj Seplov še ostalo. V soboto je bil kamp dopoldan na pol prazen, popoldan se je spet napolnil in to predvsem s PL, CZ in SK, pa tudi D in SLO. V nedeljo dopoldon ko smo zapuščali Pašman je bil kamp na 80% poln, pred trajektom za Biograd za dobrega pol trajekta vrsta (torej skoraj nič v primerjavi s prejšnjimi leti, ko si čakal na tretji trajekt), na Biograjski strani pa polne vse tri kolone za trajekt na otok in večinoma turisti - ja tudi dosti slovencev.
AC od Benkovca do ZG, praktično dve tekoči koloni v OBE SMERI!, veliko PL in D dolgrede. Dva fantomska zastoja po 5-10 minut na poti ( Velebit in Karlovac), cestnine cca 10 minut čakanja, Dobovec 10-15 minut. All together Biograd - MB z avtodomom 5 ur za 400km.
__________________________________________________________________________________________
Sem bil kar presenečen kako se "ukrepi severnjakov" nič kaj ne poznajo na prihajajočih.
A da bi se oglasil, da bi mel razlog za pir pa ne - a? :gorjaca:

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Hecn pa je da je pol Alterja na morju na hrvaškem in vsi trdijo da ni nobenega tam. :valjamse: :valjamse: :aplauz:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Sem se že večkrat kopiral v teh corona temah.

Gre za izkoriščanje dohtarske in šolske elite. Dohtarji so preko zbornice poskrbeli, da že pol leta ne delajo niti 10% tega kar se je prej delalo. Šolniki so in bodo poskrbeli, da bo septembra spet pouk na daljavo. Dejansko se lenuharji zgolj šlepajo na račun tega virusa.
Ker se vse ureja preko telefona in emaila, in samo en telefon obstaja in samo ena sestra. Pa se dopusti so in ena ambulanta dela za 2! Prej so sli ljudje na dopust zdaj so pa vsi doma ostali pa se programi za nazaj se delajo (operacije, pregledi...) enostavno prevec je pacientov. Zarad tega virusa bomo zjebal zdravstvo totalno.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
En hrvaški politik, da bodo pa pozimi izvajali povračilne ukrepe in bodo komplicirali pri povratku hrvaških državljanov ob vrnitvi s smučanja iz Avstije in Italije. Kakšen pomen ima na tak način groziti? A da bi zaprli nočne bare, to pa ne! Ne morejo iz svoje kože.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
En hrvaški politik, da bodo pa pozimi izvajali povračilne ukrepe in bodo komplicirali pri povratku hrvaških državljanov ob vrnitvi s smučanja iz Avstije in Italije. Kakšen pomen ima na tak način groziti? A da bi zaprli nočne bare, to pa ne! Ne morejo iz svoje kože.
Ker bodo takrat hrvaški turisti uvozniki virusa. Zato pa meje zapreti in za par let prepovedati potovanja, da se ta virus dokončno zajezi.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.790
113
To, da samo pokličeš in poveš kaj želiš in dobiš zadevo napisano, je seveda bullsh1t. Ali pa vsaj v mojem primeru ni bilo tako.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.572
2.618
113
še v SLO - ampak komaj
Vam dam še tu, da ne boste v temi tavali:

Ni Kaco tisti, ki se ga posluša, med vrsticami sta Gantar in Hojs že včeraj v Odmevih vse povedala.

Bemti državniško logiko. Tole je (pa ne da zagovarjam karantenjenje) enako, kot da bi se kdo drl "gori, gori" - pridemo pojutrišnjem z vodo ...

Se pa nisem veliko zmotil - napovedal sem najkasneje 24.08.2020 karantena za vračanje iz HR. Zgleda, da še kalkulirajo ali se bo morda vseeno izšlo s pričetkom šole 1.9.2020 - je namreč ravno "avstrijskih" 10 dni karantene vmes - jih bo pa vseeno "zaklalo", ker pri nam še vedno velja 14 dni. Pa smo tam, da bom babo še teden dni dlje doma gledal.

Bodo pa seveda vsi tisti zamudili šolo, ki bodo prihajali kasneje domov.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Ksz.....

Tudi jaz poznam enega, kateri je bil covid pozitiven. Zaradi okuženega na delovnem mestu, so poslali tudi njeganna testiranje.
Test je bil pozitiven, posledično so testirali njegovo ženo in 2 hčeri.
Vse 3 so bile tudi pozitivne. Simptomov ni kazal nihče, razn tega kolega, ki pa je težak astmatik. Razen rahlo povišane vročine ene 2 dni (pod 37,5), pa malce težjega dihanja, ki zna bit posledica stresa in nekoliko kašlja ni bilo nobenemu nič. Njemu so sicer še po mesecu testi kazali okužbo z covidom, ostalim po 14 dneh ne.

Bemtiš, še upokojenci v DSOjih prebolevajo ta virus, kaj ga ne bodo zdravi in mlajši.

Vsekakor sem prepričan, da bo sedanja vlada plačala visok račun na naslesnjih volitvah. Zadolžili so nas za dodatnih 30% BDPja, grozijo z neko apokalipso, imamo pa samo v eni slo bolnišnici več virusnih pljučnic kot hospitalizacij zaradi covida v vsej sloveniji.

PR pa šepa na vseh področjih, da niti smešno ni več. Sam sem se vedno nagibal na desno, vsaj kar se gospodarstva in politike tiče. Na začetku covid pandemije, sem bil vesel da je Janez prevzel vlado, sedaj, po vsem videnem in analiziranem, pa je bil to konkreten minus, vsaj z mojega vidika gledanja. Grožnje, grožnje, opozarjanja, šuganja z prstom, pa nobene resne osnove za vse našteto.