Po letu dni in po 7.8. sem se odločil zobozdravstvo samoplačniško.Koliko privatnih osebnih zdravnikov brez koncesije pa poznaš? Če imajo koncesijo, so del javnega zdravstva.
Kok zanimiv. Sem poslušal v živo, pa Kacin ni tega rekel.
A da bi se oglasil, da bi mel razlog za pir pa ne - a?Lahko opišem stanje na Pašmanu do nedelje dopoldan: eden redkih še FKK kampov se je v petek po pozivu Kurca precej spraznil, je pa nekaj Seplov še ostalo. V soboto je bil kamp dopoldan na pol prazen, popoldan se je spet napolnil in to predvsem s PL, CZ in SK, pa tudi D in SLO. V nedeljo dopoldon ko smo zapuščali Pašman je bil kamp na 80% poln, pred trajektom za Biograd za dobrega pol trajekta vrsta (torej skoraj nič v primerjavi s prejšnjimi leti, ko si čakal na tretji trajekt), na Biograjski strani pa polne vse tri kolone za trajekt na otok in večinoma turisti - ja tudi dosti slovencev.
AC od Benkovca do ZG, praktično dve tekoči koloni v OBE SMERI!, veliko PL in D dolgrede. Dva fantomska zastoja po 5-10 minut na poti ( Velebit in Karlovac), cestnine cca 10 minut čakanja, Dobovec 10-15 minut. All together Biograd - MB z avtodomom 5 ur za 400km.
__________________________________________________________________________________________
Sem bil kar presenečen kako se "ukrepi severnjakov" nič kaj ne poznajo na prihajajočih.
Mogoče pa sem se.A da bi se oglasil, da bi mel razlog za pir pa ne - a?
Odločitev bo v četrtek je Hojs rekel včeral. Karantena od sobote 24:00.
Odmevi z Rosvito P.
https://www.rtvslo.si/4d/arhiv/174712339?s=mmc&t=1
od 2. minute dalje pa do 3:45!
Ker se vse ureja preko telefona in emaila, in samo en telefon obstaja in samo ena sestra. Pa se dopusti so in ena ambulanta dela za 2! Prej so sli ljudje na dopust zdaj so pa vsi doma ostali pa se programi za nazaj se delajo (operacije, pregledi...) enostavno prevec je pacientov. Zarad tega virusa bomo zjebal zdravstvo totalno.Sem se že večkrat kopiral v teh corona temah.
Gre za izkoriščanje dohtarske in šolske elite. Dohtarji so preko zbornice poskrbeli, da že pol leta ne delajo niti 10% tega kar se je prej delalo. Šolniki so in bodo poskrbeli, da bo septembra spet pouk na daljavo. Dejansko se lenuharji zgolj šlepajo na račun tega virusa.
Ker bodo takrat hrvaški turisti uvozniki virusa. Zato pa meje zapreti in za par let prepovedati potovanja, da se ta virus dokončno zajezi.En hrvaški politik, da bodo pa pozimi izvajali povračilne ukrepe in bodo komplicirali pri povratku hrvaških državljanov ob vrnitvi s smučanja iz Avstije in Italije. Kakšen pomen ima na tak način groziti? A da bi zaprli nočne bare, to pa ne! Ne morejo iz svoje kože.
....pa dve do tri dodatne linije za antidepresive postavit...Ker bodo takrat hrvaški turisti uvozniki virusa. Zato pa meje zapreti in za par let prepovedati potovanja, da se ta virus dokončno zajezi.
Migranti lahko pridejo, tega ne mores prepovedat.Zakaj samo potovanja? Vse prehode meje, tako kot Severna Koreja. Noben ne rabi hodit čez mejo.
Dobiš zdaj vse prek telefona. Samo pokličeš zdrastveni dom in poveš katere tablete ti naj napiše.....pa dve do tri dodatne linije za antidepresive postavit...
Fantastično, ko povprečni Lojze postane sam svoj doktor.Dobiš zdaj vse prek telefona. Samo pokličeš zdrastveni dom in poveš katere tablete ti naj napiše.
Vam dam še tu, da ne boste v temi tavali:
Ni Kaco tisti, ki se ga posluša, med vrsticami sta Gantar in Hojs že včeraj v Odmevih vse povedala.