Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

erikson

Guru
25. avg 2007
22.343
6.145
113
Avtomatska karantena za vse s Hrvaške danes po 23:59
Jutri.

Državljanom Republike Slovenije in tujcem s stalnim ali začasnim bivališčem v Republiki Sloveniji, ki se na dan uveljavitve tega odloka nahajajo v sosednji državi, ki jo je Vlada Republike Slovenija uvrstila na seznam držav z epidemiološko visokim tveganjem za okužbo z nalezljivo boleznijo COVID-19 (rdeči seznam), in se vrnejo v Republiko Slovenijo do 24. avgusta 2020 do 24.00, se karantena ob povratku v državo ne odredi.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
In kot sem zapisal ob sprejemu odloka - 48 ur XY krat in NE ENKRAT!!!

Ni pa Hojs očitno dovolj inteligenten za nas balkance: če se že zapeljem do Varaždina in k Zoltanu, se bom pa še 50 km do Sepla. ;)

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Kaj pa če nimaš (ali "nimaš") papirja za pokazat? Karantena na osnovi dvoma?
Kako boste to nadzorovali?

Vsak državljan mora pokazati, od kod prihaja. Tudi če bo prišel iz Madžarske, bo pokazal papir, kajti moramo se prepričati, da ne prihaja iz Bosne. Če bo pokazal ta papir – račun, turistično takso ali kar koli –, bo razvidno, da prihaja iz Hrvaške in v tem primeru bo tudi zanj odrejena karantena.

Bo enako veljalo tudi na meji z Italijo?

Tako je. Pri čemer je okrepljen nadzor v prvi fazi predviden za Madžarsko. Kajti ne predstavljamo si, da bi ljudje, zato da bi za dan, dva izigravali karanteno, plačevali trajekte in se vozili nekam v severna pristanišča Italije.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.701
9.487
113
Pol bo tud karantena iz Madžarske....sej Hojči ne ve kaj govori, tole so prevelki čevlji za njega, on je na ravni našga tvitkota 123.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

sousis

Guru
16. nov 2019
1.600
1.079
113
Glede na to, da je Madžarska na zelenem seznamu in ni nobenih omejitev pri vstopu iz Madžarske v SLO, je ta izjava totalna laž in zavajanje. Se je pač nekaj moral zmislit, ko so ga pred mikrofon postavili.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi in jest5

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.335
-2.710
113
Zdej bodo odrejali karantene kar vse povprek, potem bodo pa nabijali o neodgovornosti ljudi, ki se karantene ne držijo.
Kar jim bo dalo povod za ostre sankcije proti nam, obvezno vohunsko aplikacijo...

Zakaj nihče ne pove, koliko je od tistih, ki so jim dosedaj odredili karanteno tudi zbolelo?

Sicer je pa Hojs znal prit čez 20 občin do tašče, v času ko so nam policaji za sprehod čez občinsko mejo pisali kazni.

Zdej, če mora nekdo, ki je prišel npr. iz Poreča v karanteno, zakaj tistemu, hrvatu, ki stanuje tam ni treba? A nista oba potencialno enako osumljena, da sta okužena?

• Všeč mi je
Reactions: Cash

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Kaj pa če nimaš (ali "nimaš") papirja za pokazat? Karantena na osnovi dvoma?
Sem ga včeraj zvečer poslušal (Hojsa). Ta človek je totalni debil, v kolikor si je sam sestavil ta govor. Še hujši debil, pa če mu ga je kdo drugi in je on le deklamiral.
On pričakuje, da bo nekdo, ki se šverca preko Madžarske našim carinikom na meji ves presran kazal hrvaške račune in potrdila o taxi. :bonk:
V resnici bo šel tak raje na Balaton na pico, pa mogoče še kak dan tam prespal in potem zaključil dopust in se v Slovenijo vrnil brez karantene.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.335
-2.710
113
Sem ga včeraj zvečer poslušal (Hojsa). Ta človek je totalni debil, v kolikor si je sam sestavil ta govor. Še hujši debil, pa če mu ga je kdo drugi in je on le deklamiral.
On pričakuje, da bo nekdo, ki se šverca preko Madžarske našim carinikom na meji ves presran kazal hrvaške račune in potrdila o taxi. :bonk:
V resnici bo šel tak raje na Balaton na pico, pa mogoče še kak dan tam prespal in potem zaključil dopust in se v Slovenijo vrnil brez karantene.
Večini se hebe za karanteno. Naj policaj piše tiste papirje, če ima veselje. Itak se skoraj nihče ne bo karantene in samoizolacije držal.
Verjetnost, da te ujamejo je itak minimalna. Če bo obvezna aplikacija - kot je navedeno v zakonu, in kao nima lokacije) - bom pa telefon doma pustil. (ali pa naredil prevezavo klica).
Koliko policajev bi pa potrebovali, da kontrolira nekaj desettisoč ljudi, če so vsak trenutek doma?. In tisti v karanteni niso okuženi ampak zdravi.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.701
9.487
113
Sem tvegal diarejo in pogledal hojčija.....Ta tip nima treh čistih.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in jest5

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-393
113
Večini se hebe za karanteno. Naj policaj piše tiste papirje, če ima veselje. Itak se skoraj nihče ne bo karantene in samoizolacije držal.
Verjetnost, da te ujamejo je itak minimalna. Če bo obvezna aplikacija - kot je navedeno v zakonu, in kao nima lokacije) - bom pa telefon doma pustil. (ali pa naredil prevezavo klica).
Koliko policajev bi pa potrebovali, da kontrolira nekaj desettisoč ljudi, če so vsak trenutek doma?. In tisti v karanteni niso okuženi ampak zdravi.

lej, seveda je en kup lukenj v teh pravilih. ampak sej nerodno je zaradi sluzb. si predstavljas kaj ti naredi kolektiv, ce se ne drzis karantene in vneses ta super kitajski virus med sodelavce? pa pustimo zdej kok je virus varen/nevaren....

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.701
9.487
113
Pa mogoče še tole. Hojči najbrš ne ve, da se zemoti veselo vozijo za Bosno že lep čas, nazaj pa preko Madžarske, brez težav. V petek popoldne v avto in gasa, sobota nategne Fato, poljubi deco in v nedeljo oko ručka nazaj preko Madžarske za Slovenijo. Na meji, če ga kaj vprašajo, kar ga ne, išo po neke djelove za volksicu, a sada nazad na posao.....Prosto po Hojčiju.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.701
9.487
113
lej, seveda je en kup lukenj v teh pravilih. ampak sej nerodno je zaradi sluzb. si predstavljas kaj ti naredi kolektiv, ce se ne drzis karantene in vneses ta super kitajski virus med sodelavce? pa pustimo zdej kok je virus varen/nevaren....
Mam sodelavko, je bla na dopustu na Pagu. Dva dni po povratku je zbolela za klasično klima jebo, boleče grlo, krehanje in smrkanje. Seveda šla na testiranje in bila negativna. No teden dni po tem je prišla nazaj delat, zdrava in se je ena panična sodelavka še zmer ogiba, ker kao testi niso zanesljivi..... :valjamse: Ona bi jo kr zaprla....Tolk od panike.

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Pa mogoče še tole. Hojči najbrš ne ve, da se zemoti veselo vozijo za Bosno že lep čas, nazaj pa preko Madžarske, brez težav. V petek popoldne v avto in gasa, sobota nategne Fato, poljubi deco in v nedeljo oko ručka nazaj preko Madžarske za Slovenijo. Na meji, če ga kaj vprašajo, kar ga ne, išo po neke djelove za volksicu, a sada nazad na posao.....Prosto po Hojčiju.
Niso oni problematični. Tudi ni problematičnih x0.000 ljudi, ki se bo danes do polnoči vrnilo v Slovenijo. Problem so vsi, ki sedaj rinejo dol, ko se je morje okužilo. Na plaži praktično nimaš več kamenčka, ki ne bi bil kužen, voda je že cela kužna, eni pa še kar rinejo v smrt.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.741
5.899
113
Mađari bodo verjetno s prvim tudi uvrstili Hrvate na rdeč seznam. Tako da iz Hrvaške k hunom tudi neboš mogel.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.741
5.899
113
Dzgače pa ne deljate panike. Številka 80k slovencev izhaja iz njihove aplikacije e-visitor. Tam vikendaši ponavadi določijo čas bivanja od maja do okobra, ker aplikacija nima koledarčka da bi posamične obiske vpisoval, plačajo tisto pavšalno turistično takso in basta. Ravno sma debatirala s kolegom, da ima on še vedno doli taščo prijavljeno, čeprav je vmes žal umrla.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Mađari bodo verjetno s prvim tudi uvrstili Hrvate na rdeč seznam. Tako da iz Hrvaške k hunom tudi neboš mogel.
Iz Hrvaške boš takrat brez problema lahko šel na Madžarsko, s tem da boš moral v 12 urah zapustiti državo, ali pa greš v karanteno. Razlika bo le v tem, da takrat ne bo imelo več smisla riniti čez Madžarsko, ker bi te v vsakem primeru pri nas čakala karantena.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.003
973
113
......Večini se hebe za karanteno. Naj policaj piše tiste papirje, če ima veselje. Itak se skoraj nihče ne bo karantene in samoizolacije držal.
Koliko policajev bi pa potrebovali, da kontrolira nekaj desettisoč ljudi,......

V bližini kmam dvoje, ki so morali(oz ena družina je še) biti v karanteni. Kar sem videl so se karantene držali.
Kontrole pa so tudi imeli......ti ki so trenutno si rekli, da so jih že večkrat kontrolirali.
Oboji so bili na obisku pri sorodnikih na balkanu(Srb,Mak)......in so rekli da dol pa je "texas", nihče se ne drži prporočil... da so se zelo nelagodno počutil in da se v Slo počutijo veliko bolj varne, saj se ljudje po večini bolj držijo osnovnih priporočil.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Kolikor mi je znano imajo precej redno akcije kontrole karantencev - zdaj ko jih je še razmeroma malo. ;)
Zdravstveni inšpektor z asistenco policija.