Glede na povecevanje stevila okuzenih
Vzorcni primer Srbija.
Glede na povecevanje stevila okuzenih
Jaz se samo obrnem v primerih, ko gre za hrano. Na bencinski se pa itak ničesar ne dotikam, tako da mi je vseeno.Tisti, ki kritizirate hrvaško in pomanjkljivo nošenje mask tam v trgovinah. Pri nas se tudi najde. Zadnje 3 dni bil 3x na Petrolu, na vsakem je bilo par kupcev brez mask, pa nobenmu nič. Lokalna albanska pekarna, zaposleni notri ob policah s kilami kruha, vsi brez mask. Bled, punca ki streže kepice sladoleda brez maske. Kafic, kamor sem šel zamenjat kes za parking, 5 gostov notri, vsi brez mask vključno z dvema kelnarcama. Dost je en tak okužen, pa jih bo polno spet. Pa ni samo en, veliko jih je. In čez par tednov bo spet pizdarija.
V Švici, po drugi strani, obiskovalci nočnih klubov vpisujejo naključne podatke. Sami Ausländerji.V Nemčiji [...]
V restavracijah hkrati z menujem dobiš list, kamor vpišeš svoje kontaktne podatke.
Pritožuje in izigrava sistema se noben.
Jaz še vedno mislim, da je ta virus eno veliko pretiravanje, oziroma da te testerji sploh niso merodajni in verjetno pokažejo, da si pozitiven takoj, ko 2x kihneš. Ali so testerji sploh kje znanstveno dokazani, da delujejo na covid in zgolj samo na covid?
No, vseeno se držim priporočil in pravil, kar se mask tiče in distance. Če ima pa kdo proti (kakor vidim po forumih in socialnih omrežjih, kar precej), da nekateri hodimo v CRO na dopust, nej se pa v rit kavsne.
Prav imaš in tudi predvidevam, da si strokovno podkovan, da tako misliš oz. sem perepričan, da si iz zdavstvene stroke in veš kaj govoriš glede testiranj.
Seveda važne so počitnice v CRO vse drugo vključno z virusem je brez veze. Meni je prav fascinantno kako se ljudje bojijo virusa ampak zanimivo samo v službi. Takoj vsi od doma delat pa joj ne morem v službo se bom okužil. A ko je treba v trgovino ali na dopust ah ne tam pa ni virusa, to se samo pretirava.......
Tisti, ki kritizirate hrvaško in pomanjkljivo nošenje mask tam v trgovinah. Pri nas se tudi najde. Zadnje 3 dni bil 3x na Petrolu, na vsakem je bilo par kupcev brez mask, pa nobenmu nič. Lokalna albanska pekarna, zaposleni notri ob policah s kilami kruha, vsi brez mask. Bled, punca ki streže kepice sladoleda brez maske. Kafic, kamor sem šel zamenjat kes za parking, 5 gostov notri, vsi brez mask vključno z dvema kelnarcama. Dost je en tak okužen, pa jih bo polno spet. Pa ni samo en, veliko jih je. In čez par tednov bo spet pizdarija.
Zgleda bodo res morali priti kakšni ala Bergamo posnetki spet, da se bo folk malo zresnil. A se ni bolje držati pravil z maskami in razkuževanje, da nam spet ne zaprejo vsega,tudi tistim, ki se držijo pravil.
pa dej objavi posnetke iz Bergama. dejte spet strasit z apokalipso. pa kaj se ti sikiras ce drugi ne nosijo maske. ti jo imas, torej si zasciten.
verjemi da takega lockdowna ne bo vec.
Govorit bolj da
Vidiš ravno zaradi takih kot si ti smo v sranju kjer smo. Ne z masko nisi zaščiten, z masko ščitiš druge. In če je ne nosill boš okužil tudi druge ki ji imajo.
In v kakšnem stanju smo? Res me zanima, v kakšnem stanju misliš, da smo. Pa preden me obtožiš, nosim masko in uporabljam milo in vodo, plus razkužilo, če mila in vode ni.
No v kakšnem stanju smo?
Žal tole res držiJe pa stanje v zdravstvu alarmantno v smislu, da se ukvarjajo zgolj in samo s Covidom 19, vseh ostalih stvari kar ni več.
Masko nosim, ker to od mene zahtevajo in tud sicer se mi zdi to edini smiseln ukrep, pa umivanje rok. Pa ravno v gužvo ni za hodit, vse ostalo je pa brezvezno nabijanje medijev. Zadnja dva tedna ni blo druzga, kot štetje primerov v Hrvatiji, ker so vedli, da se bo to klikalo, Avstrija, Nemčija in ostala Evropa jih ni zanimala. Kle ste paniki vpili....zapreeet mejo...une k se v slani vod namakajo u karanteeeenoooo, na plaži pa nobenga....
V bistvu ni čist tko, smo v precej drugačnem stanju, kot marca, sicer ne 10. ampak OK, ti nabijaj neumnosti. Mask je ko toče, razkužil tudi, respiratorjev kolikor hočeš, tko da kake potrebe po zapiranju v občine ne vidim, čeprav tudi takrat kake divje potrebe ni bilo. Tud o načinu prenosa je vse več znanega in je jasno, da stvar ni tako kužna, kot so mislili, je zgolj asimptomatska pri dosti več ljudeh, kot so sprva mislili.
Si ti res tolk naiven, da si mislil, da ko so začel objavljat nule, da je blo pa to to? Mal poglej, počas bodo dojel, da je bil ta virus med nami že lep čas preden so začel paniko delat. Večina ta hip preboleva lažjo obliko, med tem, ko je marca stvar ušla v DSOje in so mel več težjih oblik. Aja, pa mal moraš poleg divjih številk še število testov spremljat. Enkrat nardijo 1500 testov, pa jih najdejo 20 od tega 10 iz enega samega sestanka, in ti mediji nabijajo, da smo v eksponenti, spet naslednji dan ti jih najdejo 16 prio 500 testih..... Mal pameti, pa ne verjem vsega, kar ti nabija 24 kur.