Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.781
6.455
113
Kdo pa se živi v različnih gospodinjstvih pred poroko? Saj nismo v Indiji, da imamo vnaprej dogovorjene poroke.

po moje velika večina... da sta kje v najemu, pa nobeden ne živi tam, kjer je prijavljen, prijavljen pa vsak pri mamici. pa sta lahko poročena... midva sva imela že dva otroka preden sva uradno zaživela bliže kot 50km. kar nekaj občin vmes...

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
To je res, ampak napovedat bi se moralo že zdaj, saj ne more gostinec kar čez noč pognat dejavnosti.
Lej, jaz Janše ne morem videt, ampak vsaj nekaj dela. Dej mu 5 minut časa, da reši drugi teden, ne pa pizdakat.
Čudno, da nisi dal linka do novice, da bodo v Zimbabveju oktobra 2020 že fuzbal špilali, pri nas pa še ni nič objavljeno.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.399
3.715
113
Čudno, da nisi dal linka do novice, da bodo v Zimbabveju oktobra 2020 že fuzbal špilali, pri nas pa še ni nič objavljeno.
Čaki da najde kako je učer na Valu 202 je ena iz neke zveze turističnih delavcev govorila da "na zahodu vsaka država točno datumsko ve kako bo s turizmom, odpiranjem letališč, hotelov... pri nas pa nič, sicer so že večkrat prestavili datume, ampak - pri njih se točno ve!!!".

• Všeč mi je
  • Wow
Reactions: bpfc in sad

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.856
6.955
113
Saj delajo, ampak imam občutek da prepočasi, tebi se zdi OK tempo?

Pa počasi bo tu turistična sezona...v AT se že razmišlja o tem, pri nas pa nič kaj na to temo, edino če pač držijo za sebe.

• Všeč mi je
  • Wow
Reactions: jendomen in bpfc

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.801
636
113
po moje velika večina... da sta kje v najemu, pa nobeden ne živi tam, kjer je prijavljen, prijavljen pa vsak pri mamici. pa sta lahko poročena... midva sva imela že dva otroka preden sva uradno zaživela bliže kot 50km. kar nekaj občin vmes...

Tako je. Pa ne poznam nikogar, ki bi imel kakršnekoli težave v tem času zaradi tega. Prijatelja (živi v Lj pri partnerki, prijavljen drugje) je ustavil policist in ko mu je razložil situacijo, ni bilo nobenega problema.

• Všeč mi je
Reactions: tomi

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Tako je. Pa ne poznam nikogar, ki bi imel kakršnekoli težave v tem času zaradi tega. Prijatelja (živi v Lj pri partnerki, prijavljen drugje) je ustavil policist in ko mu je razložil situacijo, ni bilo nobenega problema.
Že to je dovolj hudo, da moraš policaju razlagati take stvari. :evil: In kaj, če bi naletel na bedaka, ki se ravna strogo po črki uredbe?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.827
-428
113
Saj delajo, ampak imam občutek da prepočasi, tebi se zdi OK tempo?

Pa počasi bo tu turistična sezona...v AT se že razmišlja o tem, pri nas pa nič kaj na to temo, edino če pač držijo za sebe.

mislim da so vsi datumi že znani, ampak jih uradno ne dajo ven. in če bojo bifeji odprti po 15.5. je čisto dovolj hitro, če jih obvestijo po prvomajskih...

Jest sem že prejšnji teden slišal, da bojo bifeji od 15.5. odprti. In tole se nekako sovpada z napovedjo AT, vemo pa tudi, da jim kar sledimo glede teh ukrepov.

Ampak očitno so pa v AT bifeji odprti, ampak le do 18h...

Prvomajska tur. sezona je šla v franže, to vemo vsi. za poletno sezono pa tu ni treba že aprila delat panike.

ne skrbi, v maju bo večina ukrepov odpravljenih... razen mask, distance in razkuževanja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.856
6.955
113
Na tiskovni konferenci je vodja Oddelka Intenzivne terapije Infekcijske klinike UKC Ljubljana prof. dr. Matjaž Jereb podal nekaj podatkov glede novega koronavirusa v Sloveniji. Poudaril je, da gre pri covid-19 za kužno bolezen, pri kateri ena oseba v povprečju lahko okuži tri ali štiri zdrave osebe, a je to odvisno od samega števila okuženih v populaciji ter upoštevanja preventivnih ukrepov. Gre za bolezen, ki je podobna gripi ali navadnemu prehladu, po drugi strani pa popolnoma drugačno bolezen, predvsem kar se tiče pomembno višje smrtnosti. Ta je namreč v primerjavi z drugimi virusnimi okužbami, predvsem v primerjavi z gripo, desetkrat višja, nekateri podatki kažejo, da celo do 35krat višja.

Kako lahko nek razumen človek verjame tej izjavi, ko pa pogleda uradne podatke o umrljivosti in vidi tole:

1587462869414.png

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.856
6.955
113
Hotem sem izpostavit da ni baš neki bav bav ta virus, ker itak podležejo samo ranljive skupine. Prišli smo do stopnje ko se čudimo nad naravno selekcijo in iz tega delamo svega i svašta. A naš planet, oz življenje na njem, tako funkcionira že miljarde let.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.856
6.955
113
Intervju z glavnim "strategom" Švedske: https://unherd.com/thepost/coming-up-epidemiologist-prof-johan-giesecke-shares-lessons-from-sweden/

Povzetki:
- UK policy on lockdown and other European countries are not evidence-based
- The correct policy is to protect the old and the frail only - tu pove, da je Švedska tu na veliko kiksnila...
- This will eventually lead to herd immunity as a "by-product"
- The initial UK response, before the "180 degree U-turn", was better
- The Imperial College paper was "not very good" and he has never seen an unpublished paper have so much policy impact
- The paper was very much too pessimistic
- Any such models are a dubious basis for public policy anyway
- The flattening of the curve is due to the most vulnerable dying first as much as the lockdown
- The results will eventually be similar for all countries
- Covid-19 is a "mild disease" and similar to the flu, and it was the novelty of the disease that scared people.
- The actual fatality rate of Covid-19 is the region of 0.1%
- At least 50% of the population of both the UK and Sweden will be shown to have already had the disease when mass antibody testing becomes available

Blackjack zaradi katerih reference postavljaš naše "strokovnjake" pred njega?

Kdaj boste končno spregledali?

• Všeč mi je
  • Žalosti me
Reactions: jendomen in bpfc

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.235
2.554
113
...Še enkrat vprašam, se je splačalo?
Na začetku epidemije pri nas sploh ni bilo razlogov za lockdown, dejansko v nobenem trenutku ni bil zdravstveni sistem ogrožen, niti slučajno, že ukrepi prejšnje vlade so bili uspešni..a je ta vlada vseeno rinila nekam, raja pa ji ploska....
...In sam enostavno ne vidim, od kje bi vsem faking vladam na svetu bilo v koristi, da je folk doma?
...Korona ukrepi so, kar trobim že od začetka en velik nateg ....

Slike so iz KC iz tega časa korone virusa. Kdo je strokovnjak, kdo ima prav, zakaj je tak odziv z dveh stani?

ukc 1.jpg
ukc 2.jpg

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.447
3.545
113
Kdaj boste končno spregledali?
A veš kako mučno je gledat tiste, ki ne razumejo, nočejo spregledat in ne spregledajo?
Isto kot v osnovni šoli: Učitelj poda razlago, nekateri učenci malo pomislijo in skapirajo takoj, večina pa ne in ne kapira, pa čeprav jim razlagaš na vse mogoče načine. Imaš tudi take, ki nočejo razumet.
Zdaj pa primerjaj Slovenijo s temi učenci.