Ko ga naslednjič vidiš, ga vpršaj, če še vedno isto misli. Res me zanima odgovor.
Sklepam, da se preigravajo scenariji, kaj je najmanj škodljivo - kje najprej začeti in v kakem obsegu. Ugibam. Jasno pa je, da bo tu morala stroka dati svoj input. In to enotnega.
Berem o drugem svežnju ukrepov. Skupaj oba naj bi bila težka 6 miljard. A mi zna kdo razložit kako bomo to vračali? Po drugi strani pa, a ni to čist preveč denarja. Saj to je 3.000 € na prebivalca Slovenije. WTF!
Vsak ima svoje pojmovanje in kriterije, kaj je lockdown. To, kar se recimo meni zdi smiseln ukrep, je za nekoga drugega (ne leti na nikogar direktno) že lahko razumljeno kot diktatura.Kakšno vztrajanje? A te omilitvene ukrepe si spregledal?
Kar se krematorija tice-koliko ljudi smo sposobni v sloveniji dnevno kremirati in potem ti vlada rece da je treba kremirati vse umrle. Koliko jih na dan povprecno unre v sloveniji in koliko jih na dan kremiramo? Ce ni covida in ce je treba vse umrle kremirati, je ze samo zaradi tega frka.Predpostavimo, da imaš prav. Kako boš potem pojasnil polne bolnice v Italiji in Španiji in odlaganje trupel v kamione in na drsališča, ker drugje ni prostora? Krematoriji koliko vem skozi delajo na polno.
Na sezonsko povprečeje gripe mislim, da boš težko prišel, je že zdaj preko.
Tudi tu se ne strinjam. Vlada si je že na zaćetku zbobnala skupaj svet modrecev in to z vseh političnih opcij (Lahovnik et al). Kolikor vem, jih niso cenzurirali ampak upoštevali v celoti. Ministrstvo za šolstvo se je zadnjič javno obrnilo na strokov glede predlogov za rešitve. Vsaj jaz to razumem, kot da vlada z ukrepi sledi priporočilom stroke - če so le na voljo. Jasno pa je, da bo ukrepe morala uvesti vlada, ne profesorji.Tu je glavni problem, preigrava se vlada in ne stroka. In vlada ukrepa in ne stroka. In kacin daje informacije in ne stroka.
Ti imaš vse pomešano. Kdo je odgovoren za lockdown? Stroka? Infektolog? Ne, VLADA. Torej bo tudi VLADA (AKA KACIN) dajala informacije.Tu je glavni problem, preigrava se vlada in ne stroka. In vlada ukrepa in ne stroka. In kacin daje informacije in ne stroka.
Očitno 75% folka, ki je zadovoljno z odzivom vlade. Noro ne?"bi pa se vlada morala"..pa se je, je to skomunicirala z javnostjo, da bi bila v naših očeh bolj kredibilna?
Ne.
Kdo sploh kacina resno jemlje, posledično vlada ravnodušje do ukrepov.
V začetku krize sem govoril s kirurgom iz UKC MB; rekel je to je samo gripa. Še vedno mu verjamem.
Očitno 75% folka, ki je zadovoljno z odzivom vlade. Noro ne?
Če ti gre Kacin na jetra, potem napiši to, ne pa da bo infektolog komuniciral lockdown.
Ampak brezveze ti sploh pisat.
Vlada pa se ne rabi razlagat, ker ima ovce pred sabo.
No morda je bila pa zgodba drugačna.Vlada je zbobnala skupaj svet modrecev, ker ukrepi niso bili ustrezni so dodajali prave člane toliko časa, da so bili pravi ukrepi sprejeti s preglasovanjem.Tudi tu se ne strinjam. Vlada si je že na zaćetku zbobnala skupaj svet modrecevin to z vseh političnih opcij (Lahovnik et al). Kolikor vem, jih niso cenzurirali ampak upoštevali v celoti.
Saj ni imela cela Italija tezav z okuzenostjo, hvala bogu... Tam, kjer je pa bilo, je pa smrtnost to leto 2-4x visja kot obicajno. Ampak tega ne vidis, statistiko se vedo lahko obrne tako, da pokaze tebi zeljene stevilke
Zdaj sem prebral da ta izjava celo drži, da so zadovoljni z delom vlade.Očitno 75% folka, ki je zadovoljno z odzivom vlade. Noro ne?
Vlada pa se ne rabi razlagat, ker ima ovce pred sabo.
Moj argument je, da verjamem NIJZ. Tudi po vsakdanjem upadanju okužb se vidi, da ni kaj prida skritih obolelih, ker bi ti veselo okuževali naokoli, prišlo bi tudi do nekaj težjih obolenj in te bi vsekakor testirali in zdravili v bolnicah. Pa tega nekako ni videti. Če se boš izgovarjal na ukrepe, teh vsaj v mojem koncu ni več kaj prida videti. Ljudje se vedno bolj družijo, pod mojim oknom kup sosed cele popoldneve lapa, kot vedno ob lepem vremenu, delavci se vsaj med odmori skoraj objemajo, manjše trgovine se ne ozirajo več na maske itd.Ne moreš brez bluzenja v 3 dni kajne? Pa še vedno brez konkretnih kontraargumentov oz. kakršnihkoli argumentov nasploh. Ubožec.
Glede na to, da nič ne ostane skrito v SLO, se bo kmalu vedelo, če ima sploh kdo od naju prav.No morda je bila pa zgodba drugačna.Vlada je zbobnala skupaj svet modrecev, ker ukrepi niso bili ustrezni so dodajali prave člane toliko časa, da so bili pravi ukrepi sprejeti s preglasovanjem.
Kdo od naju ima prav?
Večina folka se do novega leta ne bo obnašala tako kot prej....Sej je prav da so se stvari odprle a en folk se obnaša kot da je vsega že konec...